Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
UE a aprobat cotele obligatorii de refugiaţi: Ce va face România?
Data 23.09.2015 - 08:48:00
Cotele obligatorii de repartizare a refugiatilor au fost aprobate marti in cadrul Consiliului JAI de la Bruxelles. Romania, reprezentata de ministrul de Interne Gabriel Oprea, a votat impotriva cotelor, alaturi de Cehia, Slovacia si Ungaria. Insa, avand in vedere ca a existat majoritate calificata, masura a fost aprobata, informeaza Digi 24.
DISTRIBUIE           
Cotele obligatorii de repartizare a refugiatilor au fost aprobate marti in cadrul Consiliului JAI de la Bruxelles. Romania, reprezentata de ministrul de Interne Gabriel Oprea, a votat impotriva cotelor, alaturi de Cehia, Slovacia si Ungaria. Insa, avand in vedere ca a existat majoritate calificata, masura a fost aprobata, informeaza Digi 24.

[caption id="attachment_4405" align="aligncenter" width="700"] A migrant group of about 500 refugees walks on a road near Budaors, Hungary on September 5, 2015 to head to the Hungarian-Austrian border. Several thousand refugees were transported by 104 Hungarian public buses and coaches to the Austrian border from the Hungarian capital early morning. Migrants from several countries left Hungarian refugee camps in the direction of Austria in the hope to reach Germany. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo credit should read ATTILA KISBENEDEK/AFP/Getty Images)[/caption]

Ramane de vazut la sfarsitul intalnirii ce alege sa faca Romania: va accepta cotele obligatorii sau va suporta consecintele si care vor fi acestea?

Decizia de marti seara vine in ajunul unui summit extraordinar ce va avea loc miercuri la Bruxelles. Sefii de stat si guverne urmeaza sa se intalneasca pentru a lua deciziile finale, iar Romania va fi reprezentata de presedintele Klaus Iohannis. Pana acum seful statului si-a mentinut pozitia de a nu accepta cotele obligatorii, sustinand cotele voluntare.

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a explicat, la B1 Tv, ca decizia de miercuri de la summit va fi cea importanta. "De remarcat ca fractura generata la jumatatea anului intre Vest si Est persista. Criza a produs o paguba majora inauntrul UE. Decizia in Consiliul JAI e una tehnica, va fi deosebit de important ce se va intampla maine la Consiliul European. Din punct de vedere al unitatii europene e un semnal foarte, foarte prost", a spus Diaconescu.

Romania a anuntat inca dinaintea primului Consiliu JAI, chiar prin vocea presedintelui Klaus Iohannis, ca nu va accepta mai multi imigranti decat are la acest moment capacitatea sa adaposteasca.

Marti, prim-vicepremierul Gabriel Oprea a plecat la Bruxelles cu o pozitie usor mai maleabila, anuntand ca "Romania isi manifesta solidaritatea cu privire la relocarea persoanelor aflate in nevoie de protectie internationala prin preluarea unui numar de 1.705 solicitanti de azil din Italia si Grecia, precum si a inca 80 de persoane din afara Uniunii" (in total 1785).
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
SINCERE CONDOLEANŢE!
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
Peste 10000 de participanţi la Săptămâna Culturii la Vorona - FOTO
Amendă de 500 de lei la priveghi
ANUNŢ DE MULŢUMIRE
Vremea în DOROHOI
Noros
22.72 °C
Minim: 18.69 °C
Maxim: 25.58 °C
Cele mai citite
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
2649
Populaţia din Baranca evacuată din cauza creşterii nivelului râului Prut -VIDEO
2181
Dorohoiancă călcată de o betonieră. A murit în drum spre spital
2158
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
1748
DOROHOI: PERICOL DE INUNDAŢII – COD ROŞU. A fost emisă o avertizare RO-ALERT!
1731
COD ROSU pe Jijia, Başeu, Sitna, Miletin şi Putreda. Cota de pericol în creştere la Rădăuţi Prut
947
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
647
Armata caută rezervişti pentru judeţul Botoşani şi alte 16 judeţe şi municipiul Bucureşti | MApN: Pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri
620
De mâine, se deschide piscina. Accesul condiţionat de noile reguli impuse de pandemie
570
DOROHOI - A fost decisă lista celor care vor primi o locuinţă de serviciu. Contestaţiile se pot face în termen de şapte zile lucrătoare, începând de mâine
534
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Se redeschide Stadionul 1 Mai, pentru sporturile individuale în aer liber. Accesul pe bază de programare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord