Și astfel, inima pădurii din Vorona a bătut mai tare ca oricând, mai cu seamă că tradiția și credința s-au împletit în mod minunat în acest loc încărcat de spiritualitate.
Și în acest an, hramul principal al Mănăstirii Vorona, ansamblul monahal care are nu mai puţin de trei biserici, a adunat mii de oameni pe platoul din vecinătatea lăcaşului de cult unde s-a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoșănenanul și un sobor impresionant de preoți. Iar după slujbă, lumea s-a revărsat în poiana soarelui spre a prăznui partea mireană a sărbătorii din care n-a lipsit nici în acest an serbarea artistică cu cântece interpretate de redutabilii Ovidiu Purdea Someş, Constantin Bahrin, Viorica Macovei, Grigore Gherman, alături de Fetele de la Botoșani, Ansamblul Ciprian Porumbescu, formații și grupuri folclorice din Vorona, Botoșani, Suceava, Brașov, Vaslui și Republica Moldova.
Și tot în cadrul manifestării a avut loc și semnarea protocolului de înfrățire cu comunele Mahala din Cernăuți, Ucraina și Cubolta din Republica Moldova.
"Este sărbătoarea voronenilor, indiferent de vârstă, ocupație sau preocupări. Sunt foarte mulți spectatori, ceea ce dovedește că le place programul și că organizarea noastră a fost bună si a reușit iată să satisfacă așteptările oamenilor” a declarat Aurel Ștefan, primarul comunei Vorona.
Și la fel de multă lume a participat și la Hramul Mănăstirii Sihăstria Voronei, unde pelerini veniți din toate colțurile țării s-au închinat la Sfintele Moaște ale Cuviosului Onufrie, cu credință fierbinte în minunile sfântului de la a cărui canonizare se împlinesc iată, 13 ani.
Organizată de Primăria şi Consiliul local al comunei Vorona, ediția din acest an a Săptămânii Culturii a reunit peste 10.000 de participanți.