Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Record de echipe participante la „Trofeul Munților”
Data 23.07.2016 - 12:38:55
„Trofeul Munților”, cea de-a III-a etapă în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”, organizat de către Asociația de Turism „Gașka” București, a fost un real succes.
DISTRIBUIE           
„Trofeul Munților”, cea de-a III-a etapă în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”, organizat de către Asociația de Turism „Gașka” București, a fost un real succes.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 15 - 17 iulie 2016 în Munții Bucegi, mai exact în comuna Bran, adunând peste 500 de persoane din întreaga țara și înregistrând un număr de 118 echipe la start, ceea ce a constituit un record al campionatului.

Cele 27 de cluburi participante au format echipe de câte 3 persoane care, încurajate de către cei care au ales să rămână în tabără, au avut de străbătut un traseu destul de dificil, ajungând până pe Vârful Lancia, la 2288 m înălțime. Cei care au participat la categoria „Family” au avut parte de un traseu special, ajungând la Cascada „Moara Dracului”, una dintre cele mai spectaculoase, sălbatice și frumoase cascade din România. Aici apele își fac intrarea în căldarea inferioară a Văii Gaura, după care se pierd într-un curs subteran, lăsând firul văii sec, acoperit de bolovănișuri.

Proba de raid montan / drumeție a fost o adevărată provocare pentru foarte mulți, dar o echipă din Iași care a participat la categoria de profesioniști („Elite”) a realizat un timp total de 2 ore și 42 minute, urcând din Satul Poarta pe cruce roșie, prin Șaua La Polite > Valea Gaura > Cascada Moara Dracului > Vf. Lancia, şi coborând pe triunghi galben > Valea Ciubotea > până la tabăra situată în zona Pârtiei Zănoaga.

Seara culturală, probă mult așteptată de către toți, s-a desfășurat sâmbătă seara la foc de tabără, iar cei mai curajoși dintre participanți au recitat poezii, au cântat la chitară și chiar au fost protagoniștii unor piese de teatru cu tematică montană.

            Categoria cea mai dorită de către participanți rămâne în continuare categoria „Open”, cu 42 de echipe înscrise, urmată de către categoria „Family”, cu 31 de echipe înscrise.

Evenimentul a fost susținut de: CCR Logistics System, Green Global Future, Redis Nutriţie, Summermag, Cramele Hallewood, Cofetăria Alice, ETC Internaţional, Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, Marketing România, Primăria Bran, Parcul Natural Bucegi, Serviciul Salvamont Bran, Jandarmeria Montană Bran.

Avem plăcerea de a vă informa că în perioada 29-31 iulie 2016,  Asociaţia de Turism Montan “Via-Retezat”, în parteneriat cu Primăria Comunei Râu de Mori, va organiza etapa a IV-a din cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv „Ştafeta Munţilor”,  în Parcul Naţional Retezat – Munții Retezat.

            Evenimentele au ca scop crearea cadrului organizatoric și competițional în vederea dezvoltării unor relații durabile, în baza principiilor eco-turistice-sportive și mediu protective, între ONG-urile de tineret, turism, sport și ecologie.

Ștafeta Munților este o competiție specializată, al cărei clasament general este alcătuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv și în cadrul căreia concurenții au posibilitatea să participe la categoria corespunzătoare vârstei și nivelului de pregătire.

Nu se percep taxe de participare. Află mai multe pe www.stafetamuntilor.ro

Sursa: Comunicat de presă
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
SINCERE CONDOLEANŢE!
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
Peste 10000 de participanţi la Săptămâna Culturii la Vorona - FOTO
Amendă de 500 de lei la priveghi
ANUNŢ DE MULŢUMIRE
Vremea în DOROHOI
Noros
18.79 °C
Minim: 18.21 °C
Maxim: 24.37 °C
Cele mai citite
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
2581
Populaţia din Baranca evacuată din cauza creşterii nivelului râului Prut -VIDEO
2177
Dorohoiancă călcată de o betonieră. A murit în drum spre spital
2152
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
1746
DOROHOI: PERICOL DE INUNDAŢII – COD ROŞU. A fost emisă o avertizare RO-ALERT!
1730
COD ROSU pe Jijia, Başeu, Sitna, Miletin şi Putreda. Cota de pericol în creştere la Rădăuţi Prut
943
Armata caută rezervişti pentru judeţul Botoşani şi alte 16 judeţe şi municipiul Bucureşti | MApN: Pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri
616
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
571
DOROHOI - A fost decisă lista celor care vor primi o locuinţă de serviciu. Contestaţiile se pot face în termen de şapte zile lucrătoare, începând de mâine
519
De mâine, se deschide piscina. Accesul condiţionat de noile reguli impuse de pandemie
499
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Se redeschide Stadionul 1 Mai, pentru sporturile individuale în aer liber. Accesul pe bază de programare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord