Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Primar Dorin Alexandrescu - UN ULTIM DREPT LA REPLICĂ
Realitatea DorohoianăData 26.05.2020 - 16:46:36
Local
Primar Dorin Alexandrescu
Primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu, a revenit astăzi cu „un ultim drept la replică”, după ce un grup de medici din cadrul Secţiei Chirurgie, a Spitalului Municipal Dorohoi, a publicat ieri, în două ziare online, un „drept la replică” în urma unui alt „drept la replică”... COMPLICAT.
DISTRIBUIE           

Pe scurt, un grup de medici din cadrul Secţiei de chirurgie, a transmis ieri prin intermediul unui comunicat de presă, nemulţumirea lor faţă de mesajul Primarului Alexandrescu în urma unui comunicat al liderului liberal judeţean Costel Şoptică.

Acesta din urmă a cerut demisia managerului Spitalului Municipal Dorohoi Bogdan Anton, acuzându-l de erori de management precum şi "luarea unei măsuri imediate din partea autorității responsabile (care l-a numit), respectiv conducerea primăriei Municipiului Dorohoi, primarul PSD Dorin Alexandrescu".

  

CITEŞTE ŞI: Replică a primarului Dorin Alexandrescu la declaraţia senatorului liberal Costel Şoptică, care a cerut demisia mangerului spitalului dorohoian. „Este doar o încercare de a impune și la Spitalul Dorohoi un alt manager, eventual un membru PNL”

 

CITEŞTE ŞI: Medicul Bogdan Anton, managerul spitalului dorohoian, răspunde şi el, punctual, acuzaţiilor făcute de şeful liberalilor botoşăneni

  

În urma răspunsului primarului Alexandrescu, mai mulţi medici din cadrul Secţiei Chirurgie au răspuns ieri, prin intermediul unui “drept la replică”, dar care, din păcate, nu a ajuns şi pe adresa redacţiei Realitatea Dorohoiană, prin care îşi apără poziţia. În consecinţă, redăm mai jos “ULTIMUL DREPT LA REPLICĂ” al primarului Dorin Alexandrescu:    

 

"Mâhnit de modul în care se încearcă politizarea fără motiv a efectelor pandemiei CIVID-19, prin implicarea până și a salariaților Spitalului Dorohoi, inclusiv din cadrul Secției chirurgie, doresc să-mi exprim un ultim punct de vedere în legătură cu acest aspect.

 

Constat că declarația mea de presă, menită să apere imaginea Spitalului Dorohoi, a fost interpretată eronat de semnatarii Dreptului la replică, medici din cadrul Secției chirurgie. Dacă veți citi cu atenție și obiectivitate, veți observa că nu am avut altă dorință decât aceea ca toate concluziile cu privire la gestionarea pandemiei de COVID să fie exprimate de autorități cu atribuții în domeniu și nu de politicieni. Atât și nimic mai mult.

 

Nu am avut niciodată intenția de a acuza sau jigni cadrele medicale din Secția chirurgie, indiferent de posturile pe care le ocupă.

 

Dacă s-a înțeles greșit, îmi cer scuze!

 

În 12 ani de când sunt primar al municipiului Dorohoi nu am reacționat niciodată la atacurile din presă, preferând să răspund prin fapte, nu cu vorbe. Dar cu privire la atacurile făcute cu privire la unitatea spitalicească din Dorohoi, am fost nevoit să iau poziție tocmai pentru că am considerat că la Spitalul Dorohoi nu s-au înregistrat erori grave în activitate. Și acest lucru reiese din Rapoartele de control ale DSP Botoșani și Iași, deci de la o autoritate în materie!

 

Dacă aș fi procedat așa cum sunt acuzat de către unii medicii, atunci aș fi declarat că solicit anchete, sancțiuni, măsuri dure! Dar nicăieri nu veți găsi asemenea idee în declarația mea de presă.

 

Nedorind să cad în capcana unor dispute păguboase purtate de la distanță, informez atât pe salariații Spitalului Dorohoi, cât și pe toți cetățenii municipiului, că nu voi mai răspunde unor provocări politice. Nu acesta este scopul meu, ca primar.

 

Prefer să implementez proiectele cu finanțate europeană în sumă de 32.587.112,19 lei (6.719.000 euro), constând în modernizarea Ambulatoriului și a Blocului Materno-infantil. Prefer să contribui în continuare la dotarea spitalului cu aparatură medicală de ultimă generație, să asigur prin pârghiile conferite de lege, la asigurarea surselor de finanțare necesare bunei funcționări a întregului spital, să rămân același om care a ascultat în permanență doleanțele tuturor salariaților din Spitalul Dorohoi. Ca exemplu, tot în urma unei audiențe, am dispus demararea construirii liftului exterior la Secția Interne (investiție în sumă de 330.000 lei, aprobată în anul 2019).

 

În încheiere, asigurându-vă de tot respectul și sprijinul meu, rog pe toți salariații Spitalului Dorohoi să nu se lase atrași în jocuri politice, așa cum vă promit că voi proceda și eu!"

 

PRIMAR, ing. Dorin Alexandrescu

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Tânăra dată dispărută ieri a fost găsită
Minoră dispărută. Este căutată de familie şi poliţie
Dorohoi - Ceremonie în Cimitirul evreiesc dedicată comemorării victimelor pogromului
1.908 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoşani, de la începutul anului
Tânără de 18 ani dată dspărută
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
Femeie din Coţuşca dată dispărută. Este căutată de familie şi poliţie
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
Vremea în DOROHOI
Noros
23.32 °C
Minim: 18.69 °C
Maxim: 25.56 °C
Cele mai citite
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
2654
Dorohoiancă călcată de o betonieră. A murit în drum spre spital
2158
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
1750
DOROHOI: PERICOL DE INUNDAŢII – COD ROŞU. A fost emisă o avertizare RO-ALERT!
1731
COD ROSU pe Jijia, Başeu, Sitna, Miletin şi Putreda. Cota de pericol în creştere la Rădăuţi Prut
947
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
647
Armata caută rezervişti pentru judeţul Botoşani şi alte 16 judeţe şi municipiul Bucureşti | MApN: Pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri
620
De mâine, se deschide piscina. Accesul condiţionat de noile reguli impuse de pandemie
591
DOROHOI - A fost decisă lista celor care vor primi o locuinţă de serviciu. Contestaţiile se pot face în termen de şapte zile lucrătoare, începând de mâine
534
Victimele inundaţiilor din 2010 comemorate de autorităţi la un deceniu de la evenimentele tragice
340
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Se redeschide Stadionul 1 Mai, pentru sporturile individuale în aer liber. Accesul pe bază de programare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord