Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Medicul Bogdan Anton, managerul spitalului dorohoian, răspunde şi el, punctual, acuzaţiilor făcute de şeful liberalilor botoşăneni
Realitatea DorohoianăData 22.05.2020 - 15:50:58
Local
Bogdan Anton, managerul Spitalului Municipal Dorohoi
În legătură cu declarația de presă din 22.05.2020 a dl. Senator PNL Costel Şoptică, vă prezint punctul de vedere al managerului Spitalului Municipal Dorohoi, Dr. Bogdan Anton (răspunzand punctual la afirmaţiile denigratoare și vădit tendențioase aduse):
DISTRIBUIE           

De la desemnarea ca și spital Covid a Spitalului de Urgență Mavromati , Spitalul Municipal Dorohoi a fost nevoit să preia cazurile non Covid din tot judetul Botoșani. Spitalul Dorohoi a îndeplinit și îndeplinește în continuare cu fruntea sus această sarcină dificilă în condițiile unui buget și unei dotări materiale și umane de spital municipal și nici pe departe de cele ale unui spital judeţean.

Colaborarea cu DSP Botoșani, ca reprezentant în teritoriu al Ministerului Sănătății și cu CJSU, a fost permanent promptă și adecvată situațiilor apărute. În calitate de membru al Grupului de Suport tehnic al CJSU am fost prezent la toate convocările primite. În acest sens, solicit la randul meu un punct de vedere al acestor instituții, având în vedere că nu am fost atenționat în niciun fel de faptul că nu colaborez. Din contra, consider că sunt într-o relație de colaborare chiar bună cu DSP BT.

În TOATA activitatea managerială de până acum am respectat întocmai legislația și metodologiile folosite in combaterea pandemiei Covid 19.

Reacția la primele cazuri apărute a fost promptă, izolând suspecții, efectuând anchete epidemiologice, dezinfectand zonele afectate, organizând circuite specifice Covid/non Covid înaintea multor altor entități medicale.

Ulterior, transmiterea comunitara extinsă a virusului a făcut să apară și în spitalul nostru, ca și în multe alte spitale din tara, cazuri de personal pozitiv , cazuri pe care le-am manageriat corect și prompt. De aceea la noi nu s-au închis secții de spital.

Din cele 67 de cazuri din rândul personalului, 57 au fost personal medical și 44 de persoane sunt vindecate.

Personalul a fost instruit periodic și la zi cu metodologiile, dovada fiind procesele verbale ale angajaților.

În perioada atât de grea de la începutul pandemiei am reușit ca, prin eforturi imense financiare și umane sa ne asiguram necesarul de echipamente de protecție și biocide și acestea au fost repartizate tuturor angajaților. Nu se pot face afirmații calomnioase în acest sens deoarece stau dovadă bonurile de consum din aceste luni.

Deși ne-am confruntat cu lipsa unui medic epidemiolog in spital, am reușit doar cu eforturile și cunoștințele avute sa întocmim anchete epidemiologice bune, evident că perfectibile, dar folositoare.

Foi de observație incomplete au fost descoperite într-un procent de sub 5 la sută din cele verificate, multe chestionare Covid nefiind trimise la noi de către Spitalul Mavromati care ne-a transferat pacienții.

Toate aceste aspecte au făcut obiectul a doua controale de la DSP Bt și DSP Iași, ale căror rezultate au fost copiate parțial și trunchiat în acel comunicat de presă.

Vă asigur că ambele controale au fost încheiate doar cu recomandări de bun simț și nici cu avertismente și nici cu amenzi, fapt ce denotă că, așa cum s-a exprimat și unul din membrii echipelor de control, "in condițiile date v-ați descurcat mai bine ca multe alte spitale".

Toate aceste adevăruri enumerate succint mă fac să declar public faptul că mi-am făcut datoria corect și sacrificând timp și familie pentru ca toți pacienții și angajații Spitalului Dorohoi sa fie in siguranță.

Nu sunt implicat politic, nu sunt membru al nici unui partid, și de aceea nu vad de ce in introducerea la acest comunicat se face referire la un partid politic.

Am cautat și voi căuta în continuare sa mă mențin în afara disputelor politice, dar solicit ca orice afirmație care se face la adresa mea și a Spitalului Dorohoi sa fie și dovedită. A denigra munca unor oameni ( și mă refer aici nu numai la conducerea spitalului cât și la toți cei care ne-am zbătut de la începutul pandemiei sa ajutam oamenii în suferință) este un lucru de necalificat acum, mai ales că situația epidemiologica in care ne aflam este departe de a se incheia.

Îmi cer eu scuze Domnului Primar al Municipiului Dorohoi pentru situația neplăcută in care a fost pus de niste afirmații nefondate, bazate pe nimic și cu vădită tentă politică.

Vă asigur in continuare că toate eforturile mele, ca și manager, cât și ale colectivului Spitalului Dorohoi vor fi canalizate total către binele populației care ni se adresează.

Manager Spital Municipal Dorohoi

Dr. Bogdan Anton

Comentarii


Articole din aceeași categorie
ACUM – COD PORTOCALIU de vijelii şi averse torenţiale la Dorohoi
Incendiu stins după 39 de ore. Pagube estimate la 700000 de lui
53 de pompieri angrenaţi în stingerea incendiului de la Ripiceni
VIDEO&FOTOGALERIE – Pompierii botoşăneni continuă lupta cu flăcările şi la această oră
Două angajate și o beneficiară, din două centre sociale din județ, depistate cu Covid-19
VIDEO&FOTO - Incendiu de amploare la Ripiceni. Arde o cantitate mare de furaje, intervenţie de durată!
Comandantul pompierilor dorohoieni a acordat primul ajutor victimelor unui accident rutier
Tânăra din Dorohoi dată dispărută a fost găsită
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
23.17 °C
Minim: 17.91 °C
Maxim: 27.63 °C
Cele mai citite
Adolescentă din Dorohoi dispărută de două săptămâni. Poliţiştii cer sprijinul populaţiei
2423
Comandantul pompierilor dorohoieni a acordat primul ajutor victimelor unui accident rutier
1653
Valentin Ostafi este candidatul Alianţei 2020 USR PLUS pentru funcţia de primar al Dorohoiului
1616
FOTO - Dezinsecţie din avion, în această seară, în Dorohoi. Vezi cât a costat!!!
839
Comunicat Primăria Dorohoi - Continuă proasta gestionare a furnizării de apă de către NOVA APASERV Botoșani, în municipiul Dorohoi
819
Tânăra din Dorohoi dată dispărută a fost găsită
638
Primarul Alexandrescu a semnat astăzi contractul de execuţie pentru construirea Grădiniţei nr. 5. Toate grădiniţele din Dorohoi sunt în prinse în programe de reabilitare, modernizare şi construcţie
503
Comunicat Primăria Dorohoi: Măsuri impuse în contextul răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 începând cu data de 1 august 2020
346
Taximetriştii din Dorohoi şi Botoşani şi trecerile la nivel cu calea ferată, în atenţia poliţiştilor. Au fost aplicate sancţiuni de peste 5800 de lei
330
Dorohoi, Botoşani, Flămânzi, dar și 13 comune din județ rămân mâine fără apă, din cauza unei avarii
295
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ - Firmă de construcţii din Dorohoi, angajăm inginer devizier
REVENIRE - Direcția Administrației Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Comunicat Primăria Dorohoi: Măsuri impuse în contextul răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 începând cu data de 1 august 2020
Direcția Administrației Piețelor și Oborului - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
PRIMĂRIA DOROHOI – A fost aprobată lista cu beneficiarii locuinţelor de serviciu
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord