Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Medicul Bogdan Anton, managerul spitalului dorohoian, răspunde şi el, punctual, acuzaţiilor făcute de şeful liberalilor botoşăneni
Realitatea DorohoianăData 22.05.2020 - 15:50:58
Local
Bogdan Anton, managerul Spitalului Municipal Dorohoi
În legătură cu declarația de presă din 22.05.2020 a dl. Senator PNL Costel Şoptică, vă prezint punctul de vedere al managerului Spitalului Municipal Dorohoi, Dr. Bogdan Anton (răspunzand punctual la afirmaţiile denigratoare și vădit tendențioase aduse):
DISTRIBUIE           

De la desemnarea ca și spital Covid a Spitalului de Urgență Mavromati , Spitalul Municipal Dorohoi a fost nevoit să preia cazurile non Covid din tot judetul Botoșani. Spitalul Dorohoi a îndeplinit și îndeplinește în continuare cu fruntea sus această sarcină dificilă în condițiile unui buget și unei dotări materiale și umane de spital municipal și nici pe departe de cele ale unui spital judeţean.

Colaborarea cu DSP Botoșani, ca reprezentant în teritoriu al Ministerului Sănătății și cu CJSU, a fost permanent promptă și adecvată situațiilor apărute. În calitate de membru al Grupului de Suport tehnic al CJSU am fost prezent la toate convocările primite. În acest sens, solicit la randul meu un punct de vedere al acestor instituții, având în vedere că nu am fost atenționat în niciun fel de faptul că nu colaborez. Din contra, consider că sunt într-o relație de colaborare chiar bună cu DSP BT.

În TOATA activitatea managerială de până acum am respectat întocmai legislația și metodologiile folosite in combaterea pandemiei Covid 19.

Reacția la primele cazuri apărute a fost promptă, izolând suspecții, efectuând anchete epidemiologice, dezinfectand zonele afectate, organizând circuite specifice Covid/non Covid înaintea multor altor entități medicale.

Ulterior, transmiterea comunitara extinsă a virusului a făcut să apară și în spitalul nostru, ca și în multe alte spitale din tara, cazuri de personal pozitiv , cazuri pe care le-am manageriat corect și prompt. De aceea la noi nu s-au închis secții de spital.

Din cele 67 de cazuri din rândul personalului, 57 au fost personal medical și 44 de persoane sunt vindecate.

Personalul a fost instruit periodic și la zi cu metodologiile, dovada fiind procesele verbale ale angajaților.

În perioada atât de grea de la începutul pandemiei am reușit ca, prin eforturi imense financiare și umane sa ne asiguram necesarul de echipamente de protecție și biocide și acestea au fost repartizate tuturor angajaților. Nu se pot face afirmații calomnioase în acest sens deoarece stau dovadă bonurile de consum din aceste luni.

Deși ne-am confruntat cu lipsa unui medic epidemiolog in spital, am reușit doar cu eforturile și cunoștințele avute sa întocmim anchete epidemiologice bune, evident că perfectibile, dar folositoare.

Foi de observație incomplete au fost descoperite într-un procent de sub 5 la sută din cele verificate, multe chestionare Covid nefiind trimise la noi de către Spitalul Mavromati care ne-a transferat pacienții.

Toate aceste aspecte au făcut obiectul a doua controale de la DSP Bt și DSP Iași, ale căror rezultate au fost copiate parțial și trunchiat în acel comunicat de presă.

Vă asigur că ambele controale au fost încheiate doar cu recomandări de bun simț și nici cu avertismente și nici cu amenzi, fapt ce denotă că, așa cum s-a exprimat și unul din membrii echipelor de control, "in condițiile date v-ați descurcat mai bine ca multe alte spitale".

Toate aceste adevăruri enumerate succint mă fac să declar public faptul că mi-am făcut datoria corect și sacrificând timp și familie pentru ca toți pacienții și angajații Spitalului Dorohoi sa fie in siguranță.

Nu sunt implicat politic, nu sunt membru al nici unui partid, și de aceea nu vad de ce in introducerea la acest comunicat se face referire la un partid politic.

Am cautat și voi căuta în continuare sa mă mențin în afara disputelor politice, dar solicit ca orice afirmație care se face la adresa mea și a Spitalului Dorohoi sa fie și dovedită. A denigra munca unor oameni ( și mă refer aici nu numai la conducerea spitalului cât și la toți cei care ne-am zbătut de la începutul pandemiei sa ajutam oamenii în suferință) este un lucru de necalificat acum, mai ales că situația epidemiologica in care ne aflam este departe de a se incheia.

Îmi cer eu scuze Domnului Primar al Municipiului Dorohoi pentru situația neplăcută in care a fost pus de niste afirmații nefondate, bazate pe nimic și cu vădită tentă politică.

Vă asigur in continuare că toate eforturile mele, ca și manager, cât și ale colectivului Spitalului Dorohoi vor fi canalizate total către binele populației care ni se adresează.

Manager Spital Municipal Dorohoi

Dr. Bogdan Anton

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Resfințire de troiță la cimitirul din Dealu Mare în ajunul Înălțării Domnului
Simona Elena, poliţista de frontieră din Dorohoi, onorată de superiori pentru activitatea umanitară desfăşurată
Aproape 1000 de locuri de muncă, prin AJOFM, în această săptămână
Bărbat din Botoşani pârât de concubină, la autorităţi, că a fugit din izolarea la domiciliu
Judeţul Botoşani – 100 de persoane în carantină instituţionalizată
Precizări ale autorităţilor judeţene privind situaţia angajaţilor sri-lankezi, care au ales să revină în ţara de origine
SINCERE CONDOLEANŢE!
Petiţie online în sprijinul medicului Bogdan Anton, managerul Spitalului Municipal Dorohoi
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
10.44 °C
Minim: 8.56 °C
Maxim: 13.82 °C
Cele mai citite
UMANITAR - O fetiță de 11 luni cere ajutorul oamenilor în lupta cu CANCERUL
2655
Incendiu la marginea Dorohoiului - FOTOGALERIE
1609
Autocar distrus într-un incendiu, la Pomârla
908
Petiţie online în sprijinul medicului Bogdan Anton, managerul Spitalului Municipal Dorohoi
883
Copiii din cluburile sportive pot reîncepe pregătirea fizică în grupuri de câte 3
826
Primăria Dorohoi a impus firmei Ludwig Pfeiffer refacerea străzilor în anumite porţiuni - FOTO
793
Conducerea primăriei Dorohoi intenţionează contractarea unui împrumut de 6 milioane de lei. "Banii vor fi destinaţi exclusiv investiţiilor", spune primarul Alexandrescu
643
Clubul ACS Juniorul Dorohoi, semnatar al unei petiţii, adresată Guvernului, pentru reluarea activităţilor cu copiii în aer liber
588
Dorohoienii pot circula fără declaraţie pe proprie răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiului
573
Botoşăneancă infectată cu COVID-19 decedată
550
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 2
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 1
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord