Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Bugetul Dorohoiului pe 2015 axat pe investiţii
Data 09.02.2015 - 21:38:16
Consilierii locali dorohoieni vor fi convocaţi în această săptămână pentru a dezbate şi vota bugetul local al municipiului pe anul în curs. Proiectul de buget a fost supus dezbaterii publice prin afişarea acestuia la sediul primăriei şi postarea pe site-ul primăriei. Potrivit reprezentanţilor primăriei, până în prezent nu au venit propuneri asupra structurii bugetului municipalităţii din partea cetăţenilor.
DISTRIBUIE           
Consilierii locali dorohoieni vor fi convocaţi în această săptămână pentru a dezbate şi vota bugetul local al municipiului pe anul în curs. Proiectul de buget a fost supus dezbaterii publice prin afişarea acestuia la sediul primăriei şi postarea pe site-ul primăriei. Potrivit reprezentanţilor primăriei, până în prezent nu au venit propuneri asupra structurii bugetului municipalităţii din partea cetăţenilor.

Conform proiectului de buget, veniturile prognozate se ridică la 42.143.000 de lei, comparativ cu bugetul realizat pe 2014, în valoare de 51.791.000 lei. Valoarea mai mică a bugetului prognozat pe acest an comparativ cu bugetul realizat anul trecut nu este o problemă, conform directorului economic al primăriei, Elena Gavril, care spune că de fiecare dată intervin ajustări de-a lungul anului, ceea ce duce la final la un buget mai mare decât cel prognozat.

Potrivit proiectului de buget, cele mai mari cheltuieli se vor înregistra la capitolul învăţământ, unde cheltuielile de personal, materiale, de capital şi burse se ridică la 18.331.000 lei. Cea mai mare parte din sumă, aferentă salariilor, va veni de la Ministerul Educaţiei.

Învăţământul este urmat de autorităţile publice locale unde cheltuielile de personal, bunurile şi serviciile şi cheltuielile de capital se ridică 4.333.000.

O pondere importantă o are capitolul Cultură, religie şi sport, căruia i-au fost alocaţi 3.834.000 lei dar şi capitolul asistenţă socială care are prins în buget suma de 3.381.000 lei.

Lista de investiţii propusă de executiv spre aprobarea Consiliului Local cuprinde nu mai puţin de 33 de obiective, unele aflate în continuare, altele urmând a fi realizate, precum şi dotări şi alte cheltuieli.

În lista de investiţii aflate în continuare, figurează modernizarea ambulatoriului Spitalului municipal Dorohoi, continuarea reabilitării urbane prinse în programul cu finanţare europeană, reabilitarea sediului clăririi fostei primării, continuarea lucrărilor la cele 24 de locuinţe sociale din cartierul Dumbrava Roşie, Cinematograful Melodia, sistemul de monitorizare video a traficului rutier, printr-un program transfrontalier, continuarea reabilitării Parcului Cholet, piscina semiolimpică, continuarea modernizării străzii Colonel Vasiliu, modernizare de trotuare, căi de acces şi străzi, extinderea reţelei de iluminat public spre cimitirul din Dealu Mare, reabilitarea instalaţiei de gaze la Grădiniţa nr. 6, precum şi continuarea programului de reabilitare a clădirii Şcolii nr. 5 „Spiru Haret”.

Lista de investiţii cuprinde, pe lângă obiectivele aflate în curs şi un număr de noi obiective, printre care, reabilitarea şi modernizarea pieţii centrale, calibrarea şi asanarea pârâului Dorohoi, crearea unui centru de informare şi promovare turistică, reabilitarea şi modernizarea câtorva parcuri din municipiu, reabilitarea bazei sportive „1 Mai”, a unor podeţe, a podului de peste pârâul Buhai, dar şi reamenajarea terenului de sport al Şcolii nr. 8 „Mihail Kogălniceanu”.

O sumă importantă, de 3.379.000 lei este prinsă în lista de investiţii la capitolul dotări şi alte cheltuieli, din aceşti bani dorind să se achiziţioneze diferite aparate electrice şi electronice pentru primărie şi instituţiile subordonate, programe informatice, aparate şi utilaje pentru dotarea Direcţiei de Asistenţă Socială, a Direcţiei Edilitare, a Casei Municipale de Cultură, şi a Spitalului municipal Dorohoi, dar şi pentru plata unor expertize sau expropieri.

Primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu spune că, la fel ca în anii trecuţi, bugetul municipiului a fost astfel gândit încât, majoritatea banilor să fie direcţionaţi spre investiţii, implicit cofinanţarea programelor cu finanţare europeană, ponderea acestora din urmă vizând în principal reabilitarea şi modernizarea infrastructurii oraşului. (Dan MĂZURAŞU)
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
SINCERE CONDOLEANŢE!
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
Peste 10000 de participanţi la Săptămâna Culturii la Vorona - FOTO
Amendă de 500 de lei la priveghi
ANUNŢ DE MULŢUMIRE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
9.41 °C
Minim: -0.89 °C
Maxim: 10.49 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
696
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
600
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
366
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
269
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
262
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
253
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
247
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
226
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
210
Comunicat CJ: Acord de principiu pentru deblocarea situației de la Nova Apaserv
202
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord