Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Dorohoi – VIDEO &FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 15.01.2021 - 17:11:02
Educatie
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Dorohoi
Primăria Municipiului Dorohoi, prin Casa Municipală de Cultură, a omagiat astăzi, de Ziua Culturii Națioanale, pe poetul Mihai Eminescu, la împlinirea a 171 de ani de la naștere. Proiectul cultural artistic a fost realizat în parteneriat cu preotul paroh al Bisericii ”Sfântul Nicolae Domnesc”, Pr. Protopop Stelian Ciurciun și Pr. Silviu Mihai Chitic Ciurciun alături de Pr. Director George Chichioacă, împreună cu profesorii și elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi.
DISTRIBUIE           

Programul a început cu o slujbă de pomenire care a avut loc la Biserica ”Sfântul Nicolae” începând cu ora 10:00 și a continuat cu o manifestare cultural artistică și depunere de flori la bustul lui Eminescu aflat în parcul de pe strada Grigore Ghica. La această din urmă manifestare au participat și reprezentanți ai primăriei, printre care primarul Dorin Alexandrescu și administratorul public Tiberiu Manolache.

”Astăzi, poate mai mult ca niciodată îl simțim pe Eminescu avocat al libertății și pioner al ideii naționale. A apărat aristrocrația spiritului și noblețea idealurilor românești. Eminescu este cel care rămâne în amintirea noastră ca unul dintre cei mai mari promotori al originalității, al trăirii autentice și al creativității românești, cea care ne menține pe harta lumii în orice timpuri, chiar și în cele dificile. În misiunea noastră de a susține și de a împlini această frumoasă viziune ne stau alături distinșii noștrii parteneri cărora le mulțumim ori de câte ori avem ocazia, dar mai ales astăzi de Ziua Culturii Naționale. Mulțumim pentru sonorizare domnului profesor Liviu Ciulei, precum și lui Ștefan Chichioacă pentru minunatele fotografii realizate.”, a declarat Emanuela Chitic Ciurciun, managerul Casei Municipale de Cultură.

De asemenea, cu ocazia acestei zile Primăria Municipiului Dorohoi prin Casa Municipală de Cultură a venit cu propunerea unui joc-concurs, ”Pune Dorohoiul cultural în valoare printr-o creativă postare!”, care se va desfășura în perioada 15-17 ianuarie 2021 pe pagina de facebook a Casei Municipale de Cultură.

Totodată, profesorul Mihaela Hură a transmis un mesaj tuturor celor care simt și gândesc românește ce poate fi vizionat în mediul online.

Mulțumim tuturor celor care și-au dorit să marcheze ziua lui Eminescu într-un mod mai aproape de suflet și cultură”, a mai spus Emanuela Chitic Ciurciun, managerul Casei Municipale de Cultură.

URMĂRIȚI VIDEO LA FINALUL FOTOGALERIEI

 


 


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Frăția Ortodoxă din Botoșani și Dorohoi, în acțiune. Au ajutat pe preotul din Oneaga, care construiește un așezământ social pentru 50 de copii orfani - FOTOGALERIE
DOROHOI - „Un mărțișor pentru Ion Creangă” - Comori folclorice cu oameni de poveste - Ediția a II a
Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mărțișor Dorohoian” - Ediția a XXXVII-a, 6 martie 2021 - Sala Teatrului Dorohoi. Dan Bitman în recital
Slujbă de pomenire, pentru eroul anticomunist botoșănean Mugur Iulian Călinescu, organizată de Frăția Ortodoxă, Scut botoșănean și Uniunea ”Vatra Noastră Românească”
Alege să fii salvator! - Pompierii botoșăneni fac recrutări. Pot participa și femei. Vezi condițiile de participare
Cursuri de calificare în domeniul agricol, organizate de Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
„Unire-n cuget și-n simțiri”, concert online pus în scenă de „Rapsozii Botoșanilor”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
15.15 °C
Minim: -0.58 °C
Maxim: 16.07 °C
Cele mai citite
Actor, născut în Dorohoi, mort după o grea suferință
1560
Bătaie între două femei, în piața din Dorohoi, din cauza geloziei
1453
DOROHOI - Asociația Clara dorește să își extindă echipa!
1057
Șoferiță din Dorohoi, cu permisul suspendat, implicată într-un accident rutier în Bistrița
593
Administratorul Spitalului din Dorohoi, găsit fără suflare în birou
453
AVERTIZARE meteo de ninsori emisă de meteorologi
422
Copil de trei ani ajuns la spital după ce a înghițit o monedă
286
Spitalul Municipal Dorohoi amendat de ISU, cu 10.000 de lei, pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu
260
Guvernul a decis: nu vor fi majorate pensiile, nu se mai dau vouchere de vacanță, se taie anumite sporuri
258
Frăția Ortodoxă din Botoșani și Dorohoi, în acțiune. Au ajutat pe preotul din Oneaga, care construiește un așezământ social pentru 50 de copii orfani - FOTOGALERIE
256
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ IMPORTANT DAS – Începe distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă
DOROHOI - Asociația Clara dorește să își extindă echipa!
Primăria Dorohoi – Administrația Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
M Food, ofertă generoasă pentru dorohoieni. Produse naturale cu gust unic. Serviciu de livrare la domiciliu
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord