Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Zece ani de SMURD Botoșani – 10 ani în slujba vieții!
Realitatea DorohoianăData 16.12.2020 - 12:33:16
Local
Data de 16 decembrie reprezintă o zi foarte importantă atât în ceea ce privește activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, cât și pentru îmbunătățirea serviciilor medicale asigurate botoșănenilor, întrucât, în urmă cu 10 ani, a fost operaționalizat Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD).
DISTRIBUIE           

SMURD Botoșani și-a început activitatea cu două echipaje de prim ajutor la nivelul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi. Cele două ambulanţe SMURD erau deservite de 30 de subofiţeri operativi – paramedici, pregătiţi prin cursuri teoretice şi stagii de practică în acordarea primului ajutor medical şi asistenţă medicală prespitalicească.
Pentru a răspunde cât mai operativ și eficient solicitărilor cetățenilor din toate localitățile județului, doi ani mai târziu, mai exact pe 9 mai 2012, în judeţul Botoşani au fost deschise alte două substaţii SMURD, la Săveni şi Ştefăneşti.
Începând cu data de 17 septembrie 2013, a fost operaţionalizat și echipajul de terapie intensivă mobilă TIM.
La zece ani de la operaţionalizarea SMURD la Botoşani, ISU Botoşani execută misiunile cu opt autospeciale SMURD, șase de tip B2, una terapie intensivă tip C1 și una de transport personal și victime multiple, încadrate cu nouă medici, 18 asistenţi medicali din cadrul Unității de Primire Urgențe Botoșani şi 203 pompieri – paramedici.
Echipajele SMURD Botoșani au avut primele misiuni imediat după operaționalizare, fiind solicitate pentru a acorda primul ajutor unui bărbat de 76 ani, care suferea de insuficiență respiratorie, și pentru a transporta la spital o tânără de 24 de ani, care avea un deget tăiat.
De atunci și până în prezent, timp de un deceniu, medicii, asistenții medicali și paramedicii au executat peste 47.000 de misiuni în slujba vieții.
Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a intervenit, de regulă, pentru acordarea primului ajutor medical bolnavilor aflaţi în stare de critică (inconștiență, policontuzionaţi şi politraumatizaţi sau în stop cardiorespirator)
Anul acesta, în luna aprilie, paramedicii botoșăneni au fost alături de colegii lor din Suceava, având în vedere deficitul de personal de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, determinat de infectarea cu noul Coronavirus SARS CoV 2. Echipajul SMURD Botoșani a participat la 68 de misiuni pe teritoriul județului Suceava.
Parcursul celor zece de ani de activitate SMURD în slujba botoșănenilor este înnobilat de rezultatele obținute, profesionalismul și implicărea dovedite în toate misiunile încredințate și materializate în atingerea celui mai înalt obiectiv : salvarea de vieți.
Efortul şi rezultatele muncii lor sunt preţuite de concetățeni, apreciate în societate și, în egală măsură, în cadrul instituției. Comanda inspectoratului le mulțumește tuturor, deopotriva, medici, asistenți și paramedici, iar pe viitor să dovedească aceeaşi seriozitate şi profesionalism în tot ce fac și să rămână aceeași familie frumoasă, gata oricând să facă diferența dintre viață și moarte.
Felicitări pentru munca desfăşurată, alături de respectul şi aprecierea binemeritate, multă sănătate, liniște şi împliniri în plan profesional și personal.

La mulți ani, SMURD Botoșani!

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Apelul SVSU Dorohoi către locuitori privind interzicerea arderii vegetației uscate
DSP Botoșani - Precizări legate de rapel după maratoanele de vaccinare
DSP Botoșani - Precizări legate de Certificatul Verde
Peste 900 de locuri de muncă, la nivel județean, în această săptămână
DOROHOI – ANUNŢ privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie
Nou centru de vaccinare la Sala Polivalentă din municipiul Botoșani
DOROHOI – Comunicat SVSU: Rata de incidență a infectărilor a depășit șase la mie
Recomandarea pompierilor: Verificați și curățați coșurile de fum!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
5.74 °C
Minim: 2.88 °C
Maxim: 17.3 °C
Cele mai citite
DOROHOI - Încă un pas spre dezvoltarea durabilă: a fost semnat contractul de execuție pentru eficientizarea energetică a Spitalului Municipal din Dorohoi
1650
DSP Botoșani - Precizări legate de Certificatul Verde
1438
DOROHOI – Comunicat SVSU: Rata de incidență a infectărilor a depășit șase la mie
888
Senatorii au respins proiectul de lege prin care certificatul verde devine obligatoriu pentru angajații din România
682
Căutat de autoritățile din Germania pentru furt, depistat la controlul de frontieră
582
ALERTĂ! Minore din Dorohoi date dispărute
574
Noile restricții intră în vigoare în această noapte la ora 24.00. Mască obligatorie, nunți și botezuri interzise, circulație interzisă după ora 22.00, cu excepția vaccinaților. Vezi noile restricții
528
ANUNȚ – Primăria Dorohoi vinde prin licitație publică un AUTOVEHICUL SPECIAL N3 - AUTOCOMPACTOARE TRANSPORT DEȘEURI
484
DOROHOI – ANUNŢ privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie
265
Tragediile provocate de jarul căzut din sobă pot fi prevenite!
260
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi – Anunţ dezbatere publică
ANUNȚ – Primăria Dorohoi vinde prin licitație publică un AUTOVEHICUL SPECIAL N3 - AUTOCOMPACTOARE TRANSPORT DEȘEURI
ANUNȚ - Primăria Dorohoi vinde prin licitație publică un AUTOVEHICUL SPECIAL N 2- AUTOGUNOIERĂ AVIA D 120
DOROHOI - DEZBATERE PUBLICĂ: HOTĂRÂRE privind aprobarea taxelor şi tarifelor ce se vor încasa de către Direcţia Administrația Pieţelor şi Oborului din municipiul Dorohoi începând cu data de 1 ianuarie 2022
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord