Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Viceprimar Lucian Topalagă: “Acesta este legământul meu cu dumneavoastră, Dorohoienii”
Realitatea DorohoianăData 09.01.2020 - 14:11:23
Politic
Viceprimar Lucian Topalagă, preşedinte ALDE Dorohoi
Dragi Dorohoieni, Așa cum ați aflat, anul acesta voi candida la funcția de Primar la Primăria Municipiului Dorohoi din partea ALDE. Este un moment important în viața mea, deoarece candidatura la această funcție nu poate fi tratată ca un simplu fapt, ca o joacă de-a voturile (hai să candidez să văd câți oameni vor pune ștampila pe numele meu).
DISTRIBUIE           

Dragi Dorohoieni,

Așa cum ați aflat, anul acesta voi candida la funcția de Primar la Primăria Municipiului Dorohoi din partea ALDE. Este un moment important în viața mea, deoarece candidatura la această funcție nu poate fi tratată ca un simplu fapt, ca o joacă de-a voturile (hai să candidez să văd câți oameni vor pune ștampila pe numele meu).

Spun asta pentru că în momentul în care vă veți întoarce în timp veți descoperi persoane pe care le-aș numi "candidați veșnici" , adică oameni care candidează știind de la început că nu pot avea nicio șansă să întrunească majoritatea necesară.

Poate și din acest motiv românii au început să absenteze de la vot. Pentru că de multe ori candidatul preferat nu a câștigat. Nici prima dată, nici a doua oară și, dacă mai încearcă odată nu mai poate oferi nicio garanție. Alții au candidat din orgoliu. Să-și vadă chipul pe afișe. Alții crezând in minuni. Alții doar încercând să se facă cunoscuți. Și de ce să nu recunoaștem, la noi la Dorohoi, convingerea electoratului nu a fost o misiune ușoară. Puterea partidelor din spatele candidaților a cântărit foarte mult, dar dacă stăm și analizăm, nu întotdeauna candidații s-au ridicat la valoarea partidelor sau invers.

De aceea foarte puțini au câștigat, au fost cei care au candidat cu sufletul la Dorohoi. În această mică categorie m-a ajutat Dumnezeu să fiu și eu. Pentru că nu aș fi acceptat să fiu propus ca Viceprimar dacă nu aș fi știut că pot face față provocărilor acestei funcții.

Știam că ALDE era un partid mic. Abia creat. Știam că vin cu o echipă tânără și cu puțină experiență în administrație dar știam ce vor dorohoienii, pentru că aveam aceleași dorințe. Și nimic nu poate fi imposibil atunci când pornești la drum cu cele mai bune intenții. Anii au trecut, fiecare dintre noi a trăit odată cu orașul, ne-am bucurat și ne-am supărat împreună. E normal ca supărările să fie uneori mai multe, fiecare generație având aspirații și dorințe diferite.

Cu toate acestea vreau să cred că, totuși, anii nu au trecut în zadar. Au trecut 6 ani de când sunt Viceprimar al Municipiului Dorohoi. Unii vor spune că nu am fost vizibil, alții că nu am făcut nimic, cei care au apelat la mine pentru rezolvarea problemelor vor confirma că au făcut o alegere bună. Așa e normal să fie. Nimeni nu poate mulțumi pe toată lumea. Dar pentru mine, ca om, e important că nu există dorohoieni care să spună că i-am nedreptățit. Că încălcând legea le-am îngrădit drepturile. Că sfidandu-i pe unii i-am dezavantajat pe alții. Acesta este poate cel mai important lucru. Fiind tânăr și animat de dorința de a arăta ce pot, puteam să greșesc. Dar atunci am avut alături un colectiv de oameni care a știut să mă sfătuiască. Și acest colectiv este al Primăriei. Știu că unii dintre dumneavoastră nu au o părere bună despre unii sau alții, știu că este loc și de mai bine, dar în același timp știu și vreau să știți și dumneavoastră că o primărie este asemenea unei familii. Și nu cred că există prea multe familii în care, din când în când, să nu existe măcar reproșuri, dacă nu chiar situații ireconciliabile. Așa încât, cu voia sau fără voia noastră, trebuie să ne încredem unii în alții și să facem tot posibilul ca să îmbunătățim lucrurile.

Din punctul meu de vedere, am hotărât să candidez la funcția de primar pentru că știu că nu voi dezamăgi. Am învățat ce înseamnă administrație, cunosc și modalitățile prin care se pot atrage și pe viitor investiții importante și știu ce mai lipsește.

La toate acestea mai trebuie venit cu un plus. Acel ceva în plus pe care vi-l propun este INIȚIATIVA!
Administrația este acel organism viu care are datoria de a satisface nevoile dumneavoastră. Dar fără inițiativa dumneavoastră administrația nu poate face decât ceea ce crede că ar fi nevoie pentru dumneavoastră.

De aceea, dragi Dorohoieni, vă scriu aceste rânduri rugandu-vă să aveți inițiativă.

Vă invit să facem împreună platforma politică ce va sta la baza candidaturii mele! Nu pot să candidez la funcția de primar fără să aflu și cele mai mici dorințe ale dumneavoastră.

Aștept cu interes să mi le transmiteți, iar după centralizarea lor, vom face împreună un sondaj de opinie, iar rezultatul acestuia va sta la baza priorităților mandatului meu de primar, dacă voturile dumneavoastră îmi vor conferi această funcție.

Acesta este legământul meu cu dumneavoastră, Dorohoienii. Nu voi lua niciodată măsuri de interes general fără consultarea cetățenilor. Vreau să facem din Dorohoi un oraș-pilot al administrației cetățenilor.
Aștept cu interes propunerile dumneavoastră!

Cu respect, Viceprimarul Municipiului Dorohoi Lucian Stelian Topalagă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat - Scrisoare a candidatului ALDE pentru primaria municipiului Botosani, Lucian Borfotină
Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) va candida pe liste proprii la alegerile locale și nu va încheia nicio alianță electorală la nivel național
Andrei Gerea, deputat PPU (social-liberal): Reacțiile lui Orban și ale liberalilor la adresa CCR sunt un veritabil atac la adresa statului de drept
Umaniștii luptă pentru includerea operelor lui Constantin Brâncuși în patrimoniul UNESCO
Comunicat - Evitați capcana, domnule Orban!
Comunicat ALDE Botoşani - Investitorii care ajută la dezvoltarea județului Botoșani au nevoie de sprijinul autorităților!
Problemele din agricultură și industria alimentară se rezolvă cu programe concrete, nu cu întâlniri politice - Dragoș Frumosu, liderul SINDALIMENTA
ALDE Botoşani - Avem absolvenți de top dar nu știm să-i păstrăm în țară!
Vremea în DOROHOI
Senin
28.63 °C
Minim: 13.65 °C
Maxim: 29.21 °C
Cele mai citite
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
3144
MESAJ DE CONDOLEANŢE
1484
Fetiţă ajunsă la spitalul din Dorohoi în urma unui accident cu bicicleta
1461
ANUNŢ ANGAJARE
1447
Dorohoi - Ceremonie în Cimitirul evreiesc dedicată comemorării victimelor pogromului
1279
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
1204
DOROHOI - A fost decisă lista celor care vor primi o locuinţă de serviciu. Contestaţiile se pot face în termen de şapte zile lucrătoare, începând de mâine
638
Acțiune a polițiștilor în Piaţa Centrală
583
Peste 38000 de locuitori ai judeţului vor primi pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 din fondul de ajutor european
337
Botoșănean găsit mort în apartament
296
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ ANGAJARE
MESAJ DE CONDOLEANŢE
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord