Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Viceprimar Lucian Topalagă: “Acesta este legământul meu cu dumneavoastră, Dorohoienii”
Realitatea DorohoianăData 09.01.2020 - 14:11:23
Politic
Viceprimar Lucian Topalagă, preşedinte ALDE Dorohoi
Dragi Dorohoieni, Așa cum ați aflat, anul acesta voi candida la funcția de Primar la Primăria Municipiului Dorohoi din partea ALDE. Este un moment important în viața mea, deoarece candidatura la această funcție nu poate fi tratată ca un simplu fapt, ca o joacă de-a voturile (hai să candidez să văd câți oameni vor pune ștampila pe numele meu).
DISTRIBUIE           

Dragi Dorohoieni,

Așa cum ați aflat, anul acesta voi candida la funcția de Primar la Primăria Municipiului Dorohoi din partea ALDE. Este un moment important în viața mea, deoarece candidatura la această funcție nu poate fi tratată ca un simplu fapt, ca o joacă de-a voturile (hai să candidez să văd câți oameni vor pune ștampila pe numele meu).

Spun asta pentru că în momentul în care vă veți întoarce în timp veți descoperi persoane pe care le-aș numi "candidați veșnici" , adică oameni care candidează știind de la început că nu pot avea nicio șansă să întrunească majoritatea necesară.

Poate și din acest motiv românii au început să absenteze de la vot. Pentru că de multe ori candidatul preferat nu a câștigat. Nici prima dată, nici a doua oară și, dacă mai încearcă odată nu mai poate oferi nicio garanție. Alții au candidat din orgoliu. Să-și vadă chipul pe afișe. Alții crezând in minuni. Alții doar încercând să se facă cunoscuți. Și de ce să nu recunoaștem, la noi la Dorohoi, convingerea electoratului nu a fost o misiune ușoară. Puterea partidelor din spatele candidaților a cântărit foarte mult, dar dacă stăm și analizăm, nu întotdeauna candidații s-au ridicat la valoarea partidelor sau invers.

De aceea foarte puțini au câștigat, au fost cei care au candidat cu sufletul la Dorohoi. În această mică categorie m-a ajutat Dumnezeu să fiu și eu. Pentru că nu aș fi acceptat să fiu propus ca Viceprimar dacă nu aș fi știut că pot face față provocărilor acestei funcții.

Știam că ALDE era un partid mic. Abia creat. Știam că vin cu o echipă tânără și cu puțină experiență în administrație dar știam ce vor dorohoienii, pentru că aveam aceleași dorințe. Și nimic nu poate fi imposibil atunci când pornești la drum cu cele mai bune intenții. Anii au trecut, fiecare dintre noi a trăit odată cu orașul, ne-am bucurat și ne-am supărat împreună. E normal ca supărările să fie uneori mai multe, fiecare generație având aspirații și dorințe diferite.

Cu toate acestea vreau să cred că, totuși, anii nu au trecut în zadar. Au trecut 6 ani de când sunt Viceprimar al Municipiului Dorohoi. Unii vor spune că nu am fost vizibil, alții că nu am făcut nimic, cei care au apelat la mine pentru rezolvarea problemelor vor confirma că au făcut o alegere bună. Așa e normal să fie. Nimeni nu poate mulțumi pe toată lumea. Dar pentru mine, ca om, e important că nu există dorohoieni care să spună că i-am nedreptățit. Că încălcând legea le-am îngrădit drepturile. Că sfidandu-i pe unii i-am dezavantajat pe alții. Acesta este poate cel mai important lucru. Fiind tânăr și animat de dorința de a arăta ce pot, puteam să greșesc. Dar atunci am avut alături un colectiv de oameni care a știut să mă sfătuiască. Și acest colectiv este al Primăriei. Știu că unii dintre dumneavoastră nu au o părere bună despre unii sau alții, știu că este loc și de mai bine, dar în același timp știu și vreau să știți și dumneavoastră că o primărie este asemenea unei familii. Și nu cred că există prea multe familii în care, din când în când, să nu existe măcar reproșuri, dacă nu chiar situații ireconciliabile. Așa încât, cu voia sau fără voia noastră, trebuie să ne încredem unii în alții și să facem tot posibilul ca să îmbunătățim lucrurile.

Din punctul meu de vedere, am hotărât să candidez la funcția de primar pentru că știu că nu voi dezamăgi. Am învățat ce înseamnă administrație, cunosc și modalitățile prin care se pot atrage și pe viitor investiții importante și știu ce mai lipsește.

La toate acestea mai trebuie venit cu un plus. Acel ceva în plus pe care vi-l propun este INIȚIATIVA!
Administrația este acel organism viu care are datoria de a satisface nevoile dumneavoastră. Dar fără inițiativa dumneavoastră administrația nu poate face decât ceea ce crede că ar fi nevoie pentru dumneavoastră.

De aceea, dragi Dorohoieni, vă scriu aceste rânduri rugandu-vă să aveți inițiativă.

Vă invit să facem împreună platforma politică ce va sta la baza candidaturii mele! Nu pot să candidez la funcția de primar fără să aflu și cele mai mici dorințe ale dumneavoastră.

Aștept cu interes să mi le transmiteți, iar după centralizarea lor, vom face împreună un sondaj de opinie, iar rezultatul acestuia va sta la baza priorităților mandatului meu de primar, dacă voturile dumneavoastră îmi vor conferi această funcție.

Acesta este legământul meu cu dumneavoastră, Dorohoienii. Nu voi lua niciodată măsuri de interes general fără consultarea cetățenilor. Vreau să facem din Dorohoi un oraș-pilot al administrației cetățenilor.
Aștept cu interes propunerile dumneavoastră!

Cu respect, Viceprimarul Municipiului Dorohoi Lucian Stelian Topalagă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat: Guvernul PNL lasă fără tramvaie noi 5 orașe din România, inclusiv municipiul Botoșani! Toate investițiile pornite de PSD au fost anulate!
Foto - Seară de spectacol pentru mai mulți copii din județ
COMUNICAT Lucian Trufin: “După 2 ani de tergiversări și contestații Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii ce asigură despăgubirea fermierilor”
Viceprimar Lucian Topalagă: “Acesta este legământul meu cu dumneavoastră, Dorohoienii”
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Viceprimar Lucian Topalagă: “Dragi dorohoieni, de aici și de pretutindeni, vă doresc Sărbători cu pace în suflete, multă sănătate și La mulți ani!”
Comunicat: Toți deputații de la PSD Botoșani au votat pentru dublarea alocațiilor pentru copii, în timp ce deputatul PNL Cristian Achiței a refuzat să voteze!
Lucian Topalagă, ALDE: „Consider că pot să-mi asum o candidatură pentru primăria Dorohoi"
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-2.65 °C
Minim: -4.04 °C
Maxim: 7.1 °C
Cele mai citite
“FACEȚI UN DAR PENTRU SEMINAR!”. Conducerea Seminarului Teologic din Dorohoi solicită sprijin financiar de la populaţie pentru un proiect de anvergură - FOTOGALERIE
1737
Fostă vedetă a fotbalului dorohoian, antrenor la ACS Juniorul Dorohoi
1363
Dorohoianul Cristian Cucoreanu declarat nevinovat. “Mă voi strădui ca turnătorii din acest dosar, care au pus pe piste false organele statului, să răspundă!”
848
DOROHOI - Primarul Alexandrescu a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construcţia a două noi grădiniţe
574
Carte a profesorului de istorie Gică Manole, lansată în cadru universitar la Iaşi
283
Accident rutier la Leorda din cauza unei neacordări de prioritate
187
DOROHOI - Ofertă de locuri de muncă aproape inexistentă în municipiu!
180
Accident rutier grav la Darabani. Șoferul a fost arestat
177
DOROHOI – Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită cu Te Deum, simpozion internaţional şi depuneri de coroane. Manifestări decalate cu o zi
174
Piraţii auto în vizorul poliţiştilor
157
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI: Anunţ DAS
Mesaj de condoleanţe, din partea PSD Botoşani, adresat deputatului Răzvan Rotaru la decesul tatălui
Peste 350 de locuri de muncă oferite de AJOFM Botoşani, la început de an
Nu mai există drumuri judeţene blocate, anunţă Consiliul Judeţean
PRIMĂRIA DOROHOI – ANUNŢ LICITAŢIE
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord