Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Viceprimar Lucian Topalagă: “Acesta este legământul meu cu dumneavoastră, Dorohoienii”
Realitatea DorohoianăData 09.01.2020 - 14:11:23
Politic
Viceprimar Lucian Topalagă, preşedinte ALDE Dorohoi
Dragi Dorohoieni, Așa cum ați aflat, anul acesta voi candida la funcția de Primar la Primăria Municipiului Dorohoi din partea ALDE. Este un moment important în viața mea, deoarece candidatura la această funcție nu poate fi tratată ca un simplu fapt, ca o joacă de-a voturile (hai să candidez să văd câți oameni vor pune ștampila pe numele meu).
DISTRIBUIE           

Dragi Dorohoieni,

Așa cum ați aflat, anul acesta voi candida la funcția de Primar la Primăria Municipiului Dorohoi din partea ALDE. Este un moment important în viața mea, deoarece candidatura la această funcție nu poate fi tratată ca un simplu fapt, ca o joacă de-a voturile (hai să candidez să văd câți oameni vor pune ștampila pe numele meu).

Spun asta pentru că în momentul în care vă veți întoarce în timp veți descoperi persoane pe care le-aș numi "candidați veșnici" , adică oameni care candidează știind de la început că nu pot avea nicio șansă să întrunească majoritatea necesară.

Poate și din acest motiv românii au început să absenteze de la vot. Pentru că de multe ori candidatul preferat nu a câștigat. Nici prima dată, nici a doua oară și, dacă mai încearcă odată nu mai poate oferi nicio garanție. Alții au candidat din orgoliu. Să-și vadă chipul pe afișe. Alții crezând in minuni. Alții doar încercând să se facă cunoscuți. Și de ce să nu recunoaștem, la noi la Dorohoi, convingerea electoratului nu a fost o misiune ușoară. Puterea partidelor din spatele candidaților a cântărit foarte mult, dar dacă stăm și analizăm, nu întotdeauna candidații s-au ridicat la valoarea partidelor sau invers.

De aceea foarte puțini au câștigat, au fost cei care au candidat cu sufletul la Dorohoi. În această mică categorie m-a ajutat Dumnezeu să fiu și eu. Pentru că nu aș fi acceptat să fiu propus ca Viceprimar dacă nu aș fi știut că pot face față provocărilor acestei funcții.

Știam că ALDE era un partid mic. Abia creat. Știam că vin cu o echipă tânără și cu puțină experiență în administrație dar știam ce vor dorohoienii, pentru că aveam aceleași dorințe. Și nimic nu poate fi imposibil atunci când pornești la drum cu cele mai bune intenții. Anii au trecut, fiecare dintre noi a trăit odată cu orașul, ne-am bucurat și ne-am supărat împreună. E normal ca supărările să fie uneori mai multe, fiecare generație având aspirații și dorințe diferite.

Cu toate acestea vreau să cred că, totuși, anii nu au trecut în zadar. Au trecut 6 ani de când sunt Viceprimar al Municipiului Dorohoi. Unii vor spune că nu am fost vizibil, alții că nu am făcut nimic, cei care au apelat la mine pentru rezolvarea problemelor vor confirma că au făcut o alegere bună. Așa e normal să fie. Nimeni nu poate mulțumi pe toată lumea. Dar pentru mine, ca om, e important că nu există dorohoieni care să spună că i-am nedreptățit. Că încălcând legea le-am îngrădit drepturile. Că sfidandu-i pe unii i-am dezavantajat pe alții. Acesta este poate cel mai important lucru. Fiind tânăr și animat de dorința de a arăta ce pot, puteam să greșesc. Dar atunci am avut alături un colectiv de oameni care a știut să mă sfătuiască. Și acest colectiv este al Primăriei. Știu că unii dintre dumneavoastră nu au o părere bună despre unii sau alții, știu că este loc și de mai bine, dar în același timp știu și vreau să știți și dumneavoastră că o primărie este asemenea unei familii. Și nu cred că există prea multe familii în care, din când în când, să nu existe măcar reproșuri, dacă nu chiar situații ireconciliabile. Așa încât, cu voia sau fără voia noastră, trebuie să ne încredem unii în alții și să facem tot posibilul ca să îmbunătățim lucrurile.

Din punctul meu de vedere, am hotărât să candidez la funcția de primar pentru că știu că nu voi dezamăgi. Am învățat ce înseamnă administrație, cunosc și modalitățile prin care se pot atrage și pe viitor investiții importante și știu ce mai lipsește.

La toate acestea mai trebuie venit cu un plus. Acel ceva în plus pe care vi-l propun este INIȚIATIVA!
Administrația este acel organism viu care are datoria de a satisface nevoile dumneavoastră. Dar fără inițiativa dumneavoastră administrația nu poate face decât ceea ce crede că ar fi nevoie pentru dumneavoastră.

De aceea, dragi Dorohoieni, vă scriu aceste rânduri rugandu-vă să aveți inițiativă.

Vă invit să facem împreună platforma politică ce va sta la baza candidaturii mele! Nu pot să candidez la funcția de primar fără să aflu și cele mai mici dorințe ale dumneavoastră.

Aștept cu interes să mi le transmiteți, iar după centralizarea lor, vom face împreună un sondaj de opinie, iar rezultatul acestuia va sta la baza priorităților mandatului meu de primar, dacă voturile dumneavoastră îmi vor conferi această funcție.

Acesta este legământul meu cu dumneavoastră, Dorohoienii. Nu voi lua niciodată măsuri de interes general fără consultarea cetățenilor. Vreau să facem din Dorohoi un oraș-pilot al administrației cetățenilor.
Aștept cu interes propunerile dumneavoastră!

Cu respect, Viceprimarul Municipiului Dorohoi Lucian Stelian Topalagă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
COMUNICAT - Botoșaniul are nevoie ca Alianța USR PLUS să acționeze unitar pentru o politică îndreptată spre cetățean
Comunicat PSD - Lucian Trufin: “Cultivatorii de tomate din Botoșani sunt duși cu zăhărelu’ de Guvernul liberal”
Cătălin Ivan (ADN): Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele
Comunicat: PLUS Botoșani scoate la bătaie candidaturile pentru primari și consilieri
ALDE Botoşani şi-a decis structura de conducere municipală
Comunicat ALDE Botoşani: Alegeri în cadrul OFLDE Botoşani. Vezi componenţa Biroului Politic Municipal
Comunicat PSD: Interesele electorale ale PNL au lăsat angajații de la Garda de Mediu și Comisariatele din țară fără plata salariilor
COMUNICAT PSD: Parlamentarii PSD Botoșani au trimis acasă Guvernul Orban!
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
1.22 °C
Minim: -3.26 °C
Maxim: 11.67 °C
Cele mai citite
Urmărire în noapte pe străzile Dorohoiului. Şoferul s-a ales cu dosar penal
381
Suspiciune de coronavirus la o pacientă din Spitalul de Urgenţă Suceava
273
Penultimul veteran de război din Dorohoi a fost condus pe ultimul drum, cu Garda de Onoare
265
Cătălin Ivan (ADN): Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele
213
Expoziţie de obiecte tradiţionale şi păpuşi, la Biblioteca municipală Dorohoi
206
UPDATE - Localităţi din judeţ rămase în beznă din cauza vijeliilor
166
Mort de beat, a intrat cu maşina în zidul unei case şi a vrut să fugă de la locul faptei
152
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
150
Accident rutier provocat de un dorohoian
144
DOROHOI – Furnizarea apei întreruptă pe o stradă din municipiu
135
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă aferente lunii ianuarie 2020
ANUNȚ - A fost stabilit calendarul comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale pentru anul 2020
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu
DOROHOI – Locuinţe pentru tinerii specialişti. Vezi documentele necesare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord