Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Traficul de persoane – un fenomen în scădere la Botoşani
Data 04.02.2016 - 12:59:27
Local
Campaniile de prevenire şi reacţiile din partea autorităţilor publice cu atribuţii în ceea ce priveşte traficul de persoane au dus la scăderea numărului de cazuri de botoşăneni ajunşi victime ale acestui fenomen.
DISTRIBUIE           
Campaniile de prevenire şi reacţiile din partea autorităţilor publice cu atribuţii în ceea ce priveşte traficul de persoane au dus la scăderea numărului de cazuri de botoşăneni ajunşi victime ale acestui fenomen.

Situaţiile au fost dezbătute în cadrul întâlnirii semestriale a Grupului interinstituţional de lucru  pentru realizarea cooperării în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane, organizate miercuri, 3 februarie, la Prefectura Botoşani.

Cele mai vulnerabile categorii de persoane rămân în continuare copiii proveniţi din familii defavorizate şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate. De aceea, campaniile de prevenire din anul 2015 s-au axat pe informare şi sprijin acordat copiilor, elevilor de liceu dar şi agenţiilor de turism. Peste 700 de elevi de la Colegiul Naţional ,,A.T. Laurian”, Liceul Tehnologic ,,Elie Radu” şi Liceul Tehnologic ,,Alexandru Vlahuţă” din comuna Şendriceni, au fost parte a proiectelor educaţionale precum ,,Nu pune cătuşe viselor, ci traficanţilor care le răpesc”, sau ,,Fiinţele umane nu au preţ”,

„La Şcoala nr. 2 din Municipiul Botoşani, la sfârşitul lunii septembrie au fost distribuite, cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, 102 ghiozdane complet echipate. Campania s-a numit „Cere ajutor…Nu cerşi”. Ulterior au fost realizate 10 instruiri ale reprezentanţilor agenţiilor de turism, acolo unde mulţi botoşăneni apelează pentru a pleca în străinătate, din varii motive.”, a explicat Liliana Elisabeta Orza, coordonatorul Centrului Regional Suceava al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

Datele concrete privind numărul de cazuri de trafic de persoane pe Botoşani, comparativ cu alte judeţe, vor fi prezentate în următoarea perioadă, după o centralizare aflată în lucru la nivelul ANITP.

În 2016 campaniile planificate se vor axa pe măsuri de combatere a exploatării prin muncă, dar mai ales a exploatării sexuale.   
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Recomandările pompierilor pentru zilele geroase care urmează
Adăpost de păsări aprins de un scurtcircuit. 6000 de pui au murit în incendiu
Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2
La un pas de dezastru. Nu aprindeți focul cu benzină!
Protestele din această săptămână, ale sindicaliștilor botoșăneni, supravegheate de jandarmi
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
Panică într-un bloc din Botoșani, în urmă cu puțin timp. Lucrurile din balconul unui apartament au luat foc. Pompierii au intervenit
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-5.22 °C
Minim: -7.06 °C
Maxim: -1.45 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
1912
Protest fără precedent al polițiștilor botoșăneni. Acuzații grave la adresa șefilor
1799
ANUNȚ – Spitalul municipal Dorohoi efectuează investigații medicale pentru determinarea COVID-19
1041
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
772
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
640
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
437
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
396
DOROHOI – Patru cazuri noi de infectare. Vezi rata de incidență
393
Tragedie la Văculești. Bărbat strivit de propria mașină
312
Apel către populația care se încadrează în etapa a II-a a vaccinării anti-Covid
257
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord