Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Senatorul Dona Federovici: Linie telefonică gratuită pentru victimele violenţei în familie
Data 01.12.2015 - 14:10:00
Local
Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor incepe practic pe 25 noiembrie si continua 16 zile pana pe 10 decembrie cand se sarbatoreste Ziua internationala a drepturilor omului.
DISTRIBUIE           
Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor incepe practic pe 25 noiembrie si continua 16 zile pana pe 10 decembrie cand se sarbatoreste Ziua internationala a drepturilor omului.Rolul perioadei este practic sa lege simbolic violenta fata de femei cu drepturile omului si sa sublinieze faptul ca o astfel de violenta este practic cea mai rea forma de incalcare a drepturilor femeilor.

    Momentul nu a trecut neobservat la Botosani, prin implicarea directa a senatorului Doina Federovici. Demnitarul a pregatit si impartit personal la sfarsitul saptamanii trecute, alaturi de doamnele din Organizatia de Femei a PSD, cadouri mamelor si copiilor aflati la centrul maternal Micul Print din Botosani. Centrul, care adaposteste victimele violentei domestice, si-a primit  musafirii cu un aer de sarbatoare, cu bradul de Craciun gata facut, incintele fiind practic deja impodobite pentru sarbatorile de iarna.

”Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor gaseste Romania in postura de tara care a votat in Parlamentul Romaniei  ratificarea Conventiei Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice (Conventia de la Istanbul). E un pas important pentru a oferi femeilor protectie fata de un fenomen ce inca face ravagii in Romania. Violenta impotriva femeilor si fetelor este tot mai mult recunoscuta ca fiind una dintre cele mai serioase si urgente probleme ale tuturor timpurilor. In fiecare colt al lumii, efectul real si daunator pe care violenta il are asupra femeilor impiedica drumul spre dezvoltare, pace si egalitatea de sanse” a declarat presedintele OFSD Botosani, senatorul Doina Federovici.

Donatia de saptamana trecuta a constat in  aranjamente florale, dulciuri, fructe, sucuri, articole de imbracaminte pentru cei mici, scutece, dar si biberoane pentru sugari. Practic, nimic nu a fost uitat pentru mamele si copiii cu care viata de acasa nu a fost tocmai generoasa. Din partea doamnelor social democrate centrul a primit  si un video player si cateva zeci de DVD - uri cu desene animate care vor putea rula aici pentru cei mai mici.

”Organizatia de Femei a PSD a lansat in aceasta toamna „Pactul pentru protejarea femeilor de violenţa domestica şi viol”, o platforma de actiune deschisa catre toate partidele si organizatiile neguvernamentale, prin care, pe lânga actiuni concrete, vom incerca sa contribuim la schimbarea unor mentalitati. Totodata tin sa precizez faptul ca de curând Senatul a aprobat initiativa legislativa care prevede emiterea in maxim 72 de ore a ordinului de protectie in cazul violentelor in familie. Initiativa a fost trimisa spre dezbatere Camerei Deputatilor, iar doamna deputat Tamara Ciofu, careia tin sa-i multumesc pentru aportul adus la buna desfasurare a acestei actiuni este un sustinator al acestei legi” a concluzionat Doina Federovici.

In premiera pentru Botosani, senatorul social democrat a anuntat lansarea liniei telefonice gratuite pentru victimele violenței în familie, 0800500333, parte a proiectului ”START – o viata de calitate in siguranta” implementat de Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse, proiect care isi propune sa creeze mecanisme, masuri, proceduri si instrumente pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane.

La actiunea de saptamana trecuta au avut o contributie deosebita inspectorul scolar general, profesor Mihaela Hunca, directorul Casei Corpului Didactic Silvia Diaconu dar si alte doamne din cadrul Organizatiei de Femei a PSD Botosani.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Biroul Electoral de Circumscripție a stabilit câștigătorii alegerilor, în urma numărării voturilor. Vezi câte voturi a avut fiecare candidat, configurația și cine sunt noii consilieri locali
Bătrân căzut în fântână, scos la suprafață de pompieri. Din păcate nu a putut fi salvat
Scrisoare de mulţumire adresată dorohoienilor, de către primarul Dorin Alexandrescu, după câştigarea alegerilor
Primarul Alexandrescu a câştigat un nou mandat cu 62 %. Vezi configuraţia noului Consiliu Local
Dorin Alexandrescu, primar pentru încă patru ani. Deocamdată, edilul refuză să facă declaraţii
Prezenţă la urne scăzută la Dorohoi, sub media judeţeană
Vasile Adăscăliţei, candidatul Pro România: „Dorim să schimbăm parlamentul dorohoian care trebuie să aibă cei mai competenţi oameni”
ALEGERI LOCALE 2020 – DOROHOI: Prezenţa la vot la ora 20.00
Sondaj
Ați accepta să fiți vaccinat împotriva infecției cu COVID-19, în eventualitatea apariției unui vaccin?
Vremea în DOROHOI
Noros
11.01 °C
Minim: 10.6 °C
Maxim: 16.38 °C
Cele mai citite
Primarul Alexandrescu a câştigat un nou mandat cu 62 %. Vezi configuraţia noului Consiliu Local
3157
ACUM - Incendiu puternic la câţiva kilometri de Dorohoi - FOTOGALERIE
1380
Viceprimarul Lucian Topalagă, candidatul ALDE, la ieşirea de la urne: „Votul este cea mai importantă armă a democraţiei. Îi invit pe dorohoieni şi pe această cale, să iasă la vot”
1138
Dorin Alexandrescu, primar pentru încă patru ani. Deocamdată, edilul refuză să facă declaraţii
958
Doi copii din apartamentele DGASPC din Dorohoi internaţi cu Covid-19. Clasele în care învăţau, din cadrul Şcolii nr. 1, au fost închise
883
Scrisoare de mulţumire adresată dorohoienilor, de către primarul Dorin Alexandrescu, după câştigarea alegerilor
864
DOROHOI – Un membru al Biroului Electoral de Circumscripţie, din incinta Bibliotecii municipale, confirmat cu COVID-19
656
DOROHOI - Protest ANTIMASCĂ în faţa primăriei, organizat de un grup de mămici şi copiii acestora. Au cerut renunţarea la obligativitatea purtării măştii de protecţie, de către copii, în şcolile din municipiu
646
ALEGERI LOCALE 2020 – DOROHOI: Prezenţa la vot la ora 20.00
624
Primării câştigate de PSD
550
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie pentru vânzarea unui teren
Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Oborului - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
ANUNŢ - DAS Dorohoi angajează asistent medical comunitar
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
Primăria Dorohoi – Anunţ LICITAŢIE PUBLICĂ pentru vânzarea unui teren
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord