Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
România, mai sus decât Italia, Germania şi Anglia la minifotbal!
Data 25.09.2012 - 23:56:45
Avem și noi eroii noștri ! Românii care joacă minifotbal, un sport asemănator fotbalului, dar care se dispută pe terenuri cu gazon artificial de mai mici dimensiuni și cu reguli specifice, se pot lăuda cu al treilea titlul continental, câștigat de data aceasta într-o atmosferă electrizantă care dovedește că acest sport a adunat, deja, foarte mulți admiratori. Naționala României de minifotbal a terminat învingătoare în Campionatul European de Minifotbal – miniEURO Moldova 2012, disputat anul acesta la Chișinău, la capatul unei competiții care s-a disputat chiar în centrul orașului, pe un teren special amenajat chiar în Piața Operei Naționale.
DISTRIBUIE           
"Echipa României a făcut istorie aici, în Republica Moldova, pentru că am devenit pentru a treia oara consecutiv campioni europeni, o performanță care cred că va fi imposibil de egalat vreodată", a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Europene de Minifotbal, dar și al Federației de Minifotbal din România.

Turneul a reunit cele mai bune 16 echipe de minifotbal din Europa, printre care Anglia, Germania, Turcia, Italia, Kazahstan, Cehia, Muntenegru și multe altele.

România a avut un parcurs dificil, dar a crescut de la meci la meci și a reușit o finală de vis, în care a câștigat absolut meritat meciul cu Muntenegru. "Cea mai grea partidă a fost cea cu Moldova, din sferturile de finală, când știind că trebuie să câștigăm ca să mergem mai departe, ne părea rau că trebuie să învingem echipa Moldovei", a declarat Tiberiu Lajos, fostul arbitru international care are acum trei trofee împreună cu echipa României de minifotbal, în calitate de antrenor. Meciul cu gazdele a fost un adevărat spectacol din toate punctele de vedere, mii de basarabeni susținând deopotrivă echipa Moldovei, dar și pe cea a României.

Un alt succes formidabil al nostru este câștigarea de către brașoveanul Adrian Călugăreanu al titlului de cel mai bun jucător al campionatului european. Brașoveanul în vârstă de 24 de ani s-a remarcat în mod deosebit dintre sutele de sportivi veniți la Chișinău, fiind un real semn de întrebare de ce acest mare talent nu a fost băgat în seamă niciodată în fotbalul profesionist.

Minifotbalul este o disciplina dedicată exclusiv amatorilor, în campionatele locale din Romania activând peste 35.000 de jucători legitimați, tineri și mai puțin tineri, printre care și mulți foști divizionari A, ca și membri ai echipei naționale de fotbal a României. Pe plan continental, minifotbalul este practicat de peste 600.000 de jucatori, iar faptul că țara unde acest sport este cel mai dezvoltat - Anglia - nu a reușit nici măcar să iasă din grupe la acest campionat european, face ca victoria României să fie cu atât mai valoroasă.

"Suntem extrem de mândri de noi, de România, de spectatorii din Chișinău care ne-au purtat pe aripile victoriei meci de meci", a spus și Cristian Popa, căpitanul formației noastre, un tânăr care în viața de zi cu zi este avocat la Timișoara, iar în timpul liber iată că reușește, alături de alți băieți minunați ca și el, să aducă glorie României.
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Sponsor “dulce” pentru echipa de seniori a clubului ACS Juniorul Dorohoi
Au fost selectaţi jucătorii echipei de seniori din cadrul ACS Juniorul Dorohoi - FOTOGALERIE
Un nou proiect al clubului ACS Juniorul Dorohoi: echipă de fotbal pentru seniori. Vezi când şi unde se face selecţia jucătorilor
Un nou antrenor la ACS Juniorul Dorohoi
ACS Juniorul Dorohoi reia înscrierile
Bucurie pentru micii fotbalişti de la ACS Juniorul Dorohoi. De la 1 iunie pot relua antrenamentele
Copiii din cluburile sportive pot reîncepe pregătirea fizică în grupuri de câte 3
Clubul ACS Juniorul Dorohoi, semnatar al unei petiţii, adresată Guvernului, pentru reluarea activităţilor cu copiii în aer liber
Sondaj
Ați accepta să fiți vaccinat împotriva infecției cu COVID-19, în eventualitatea apariției unui vaccin?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-4.11 °C
Minim: -4.88 °C
Maxim: -0.44 °C
Cele mai citite
Primarul Dorin Alexandrescu a înmânat astăzi cheile către beneficiarii locuințelor de serviciu
1025
Femeie reținută pentru trei infracțiuni la regimul rutier
731
Mașină a poliției, echipată cu radar, implicată într-un accident de circulație, la Botoșani
489
COMUNICAT Primăria Dorohoi: Blocul de locuinţe de serviciu a fost recepţionat astăzi. Vineri, beneficiarii vor primi repartiţiile
416
DOROHOI - Mesajul transmis de primarul Dorin Alexandrescu cu ocazia Zilei Naționale a României
397
DOROHOI: Rata de infectare se menţine la peste trei la mie. Vezi situaţia localităţilor din judeţ cu cele mai mari rate de infecţie
329
Tânără din Botoșani prinsă de polițiști cu 2526 de pachete cu țigări de contrabandă
312
Teribilism sau inconştienţă  
278
Femeie în comă transportată cu elicopterul la Iaşi
268
Urmărit internațional identificat de jandarmi
267
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi: ANUNŢ privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2021
DAS Dorohoi: ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii OCTOMBRIE 2020
Mesaj de condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu, la decesul consilierului său, Constantin Onciu
DOROHOI – Fără apă la robinete, miercuri, 4 noiembrie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord