Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Recomandările poliţiştilor pentru biciclişti, în vacanţă
Realitatea DorohoianăData 11.08.2020 - 23:45:47
Local
Mersul cu bicicleta este una dintre activităţile care ne ajută să petrecem mai mult timp în aer liber, să facem mişcare, dar şi să evităm traficul din oraşe. Indiferent cât de des mergi cu bicicleta, este esenţial să cunoşti regulile de circulaţie pentru biciclişti, mai ales că respectarea lor te va ajuta să te fereşti de incidente neplăcute în trafic.
DISTRIBUIE           

Bicicletele intră în categoria vehiculelor şi tocmai de aceea trebuie să respecţi legislaţia rutieră în vigoare atunci când circuli pe drumurile publice. Principalele reguli de circulaţie interzic mersul cu bicicleta pe trotuar, cu excepţia cazului când pe trotuar sunt amenajate piste special destinate bicicletelor. Mai exact, bicicliştii trebuie să circule ori pe pista de biciclete, ori pe acostament, respectând sensul de mers. Mersul cu bicicleta pe trotuar în lipsa unui marcaj specific încalcă legislaţia rutieră.

Legat de vârsta pe care trebuie să o ai pentru a putea merge legal cu bicicleta pe drumurile publice, trebuie să ai 14 ani împliniţi şi să ai actul de identitate asupra ta.

De asemenea, pentru siguranţa ta şi a participanţilor la trafic, bicicleta trebuie să fie echipată cu:

 • dispozitiv de frânare eficient;
 • sistem de direcţie eficace;
 • sistem de avertizare sonoră;
 • mijloace de iluminare – far şi stop  - şi dispozitive fluorescent-reflectorizante (catadioptru montat pe spiţe sau celebrul ,,ochi de pisică”). Este interzis să circuli pe timp de noapte fără aceste accesorii şi dispozitive în stare de funcţionare montate pe bicicletă.

Totodată, este recomandat ca bicicliştii să poarte casca de protecţie pentru mai multă siguranţă.

Pe autostrăzi este interzis deplasarea cu bicicleta. Motivele sunt lesne de înţeles.

Câteva recomandări pentru prevenirea furturilor de biciclete:

 • Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt. Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei. Unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să acopere cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roată şi cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile!
 • Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie sigur şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls ori pentru a nu fi ridicată bicicleta deasupra lui!
 • Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde!
 • Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!
 • Nu lăsaţi în coşul bicicletei bunuri sau bagaje!
 • Încercaţi, pe cât posibil, să evitaţi să vă lăsaţi bicicleta pe timp de noapte sau pentru perioade mai lungi, în scara blocului, iar în cazul în care sunteţi nevoiţi să faceţi acest lucru, asiguraţi-o de balustradă sau alt corp fix!
 • Nu cumpăraţi biciclete a căror provenienţă nu poate fi justificată. Refuzând astfel de oferte, descurajaţi acest gen de furturi.
 • Păstraţi factura, faceţi câteva poze bicicletei, notaţi-vă seria cadrului pentru a putea dovedi că este a dumneavoastră şi pentru a ajuta şi poliţiştii în procesul de recuperare.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!  

Comentarii


Articole din aceeași categorie
VIDEO – Revenire incendiu
ACUM. Incendiu deosebit de violent. Pompierii intervin pentru stingerea acestuia - FOTOGALERIE. UPDATE - VIDEO
Pompierii fac angajări temporare. Posturi de subofiţer operativ şi conducător autospecială
Pompier dorohoian recompensat cu distincţia “Emblema de onoare a I.G.S.U.”. Distincţia i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru salvarea unui tânăr căzut în fântână
Continuă să curgă amenzile pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară împotriva răspândirii COVID-19
Aproape 900 de locuri de muncă oferite de AJOFM în această săptămână
Dorohoi – Mesajul primarului Dorin Alexandrescu cu ocazia începerii noului an şcolar
S-au reactivat organele de forţă. Amenzi de aproape 40.000 de lei pe seama COVID 19
Sondaj
În contextul Pandemiei COVID - 19, vă veți prezenta la vot pe 27 septembrie?
Vremea în DOROHOI
Senin
19.21 °C
Minim: 10.72 °C
Maxim: 19.49 °C
Cele mai citite
Incendiu în balconul unei garsoniere din Dorohoi
1094
Dorohoi – Mesajul primarului Dorin Alexandrescu cu ocazia începerii noului an şcolar
922
Candidatul PMP, Lucian Robu, în dialog cu dorohoienii - FOTOGALERIE
574
Au fost desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţ
483
Lucian Topalagă, candidat ALDE pentru primăria Dorohoi: “Încrederea se câștigă greu și se pierde într-o clipă, iar eu nu vreau să vă dezamăgesc!” - FOTOGALERIE
481
Două minore din Dorohoi, de patru respectiv şase ani, agresate sexual şi fizic de un bărbat de 41 de ani. Acesta a fost reţinut de poliţişti
451
Profesorul Vasile Adăscăliţei, candidatul PRO România, mesaj către dorohoieni
403
Doi morţi şi doi răniţi după un accident petrecut la Dumbrăviţa, lângă Dorohoi. Șoferul vinovat a fost arestat pentru 30 de zile
387
COMUNICAT PSD: Primarul PNL din Dersca se pregătește să fraudeze alegerile prin organizarea secției de votare din localitate în Primărie! PSD a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă
227
Pompier dorohoian recompensat cu distincţia “Emblema de onoare a I.G.S.U.”. Distincţia i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru salvarea unui tânăr căzut în fântână
220
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
Primăria Dorohoi – Anunţ LICITAŢIE PUBLICĂ pentru vânzarea unui teren
FOTOGALERIE - Patru zile de frumuseţe oferite de ORIFLAME, pe pietonalul din Dorohoi! Surprize zilnice şi tombolă la sfârşitul săptămânii
Măşti de protecţie distribuite gratuit de către DAS persoanelor cu venituri reduse din Dorohoi
Dorohoi, Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Oborului - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord