Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Proiectul “Venus”, dedicate victimelor violenţei domestice
Realitatea DorohoianăData 10.03.2020 - 08:58:00
Administratie
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani implementează în calitate de partener local, începând din data de 04.03.2019, Proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” 465/4/4/128038.
DISTRIBUIE           

Solicitantul în cadrul acestui proiect este Agenția Națională Pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, iar partenerii locali sunt 42 de instituții ale administrației locale (consilii județene prin direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului și consiliile locale prin serviciile publice de asistență socială).

 

Proiectul, în valoare totală de 51.080.375,72 lei, cu o perioadă de implementare de 48 de luni, este cofinanțat din FSE, Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectiv Specific 4.4: Reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice și are ca obiectiv general îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice la nivel național prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională în scopul implementării unui program național de protecție a victimelor violenței domestice și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

 

Astfel, în acord cu obiectivul general al proiectului, la nivelul județului Botoșani, s-a înființat un serviciu social de tip locuință protejată, un cabinet de consiliere vocațională și grupuri de suport pentru victimele violenței domestice. Activitatea acestor servicii se va desfășura în spații puse la dispoziție de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.  

În cadrul locuinței protejate(cu o capacitate de 6 locuri) este asigurată găzduirea victimelor violenței domestice pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului. Serviciile sociale vor fi furnizate în funcție de nevoile victimei, cuprind consiliere psihologică, consiliere juridică, asistență socială, consiliere vocațională, orientare și formare profesională, ocuparea forței de muncă și reintegrare socială, asistență medicală. Prin serviciile locuinței protejate se asigură posibilitatea găzduirii victimelor violenței domestice, oportunități de formare / reconversie profesională în vederea asigurării securității personale și a independenței economice și de a se desprinde din mediul abuzator.

 

Cabinetul de consiliere vocațională și grupul de suport vor furniza servicii atât pentru persoanele găzduite în locuința protejată, cât și pentru alte victime din comunitate. Grupul de suport va avea ședințe săptămânale cu victimele asigurând suportul necesar. Cabinetul de consiliere vocațională va organiza ședințe individuale cu beneficiarele și va furniza servicii de sprijin vocațional și orientare profesională pentru facilitarea inserției / reinserției acestora.

Începând cu data de 04.03.2020, atât locuința protejată cât și serviciile de suport și consiliere vocațională sunt operaționale.

Metodologia se selecție a grupului țintă (beneficiarilor acestor servicii) este disponibilă pe site-ul instituției: .https://dgaspcbt.ro/wp-content/uploads/2019/11/Metodologie-GT.pdf.

Coordonate de contact: telefon - 0231/537993, e-mail - dgaspcbt@yahoo.com

( persoane de contact DGASPC Botoșani: d-na Nacu – Manole Doina - coordonator local, d-na Carmen Elena Șmit – consilier vocațional, d-na Lăcrămioara Radu – responsabil servicii sociale, d-na Bianca AnielaMerticariu - psiholog)

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dan – Constantin ȘLINCU

 

 

Sursa: Comunicat de presă

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Primăria Dorohoi - A început dezinfectarea scărilor de bloc
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
A fost semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a clădirii Stării Civile
Au început lucrările de modernizare şi reabilitare a 34 de străzi din Dorohoi - FOTOGALERIE
Primăria şi-a închis uşile pentru dorohoieni!
S-A SEMNAT CONTRACTUL PRIVIND EXTINDEREA SI MODERNIZAREA GRADINIȚEI NR. 7, MUNICIPIUL DOROHOI
Bazarul din Dorohoi închis timp de o săptămână - VIDEO
COMUNICAT - Se reiau lucrările de asanare a pârâului Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul
Vremea în DOROHOI
Senin
17.58 °C
Minim: 1.63 °C
Maxim: 22.28 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6685
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4972
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4897
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2771
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2719
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
2458
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2448
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1716
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1601
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1514
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord