Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Prefectul Dan Nechifor anunță controale în baruri și restaurante
Realitatea DorohoianăData 19.03.2020 - 15:26:25
Administratie
Prefect Dan Nechifor
Închiderea barurilor, restaurantelor şi cafenelelor dar şi a altor categorii de unităţi care deservesc publicul a intrat în vigoare din această noapte de la ora 00:00. Anunțul a fost făcut de prefectul Dan Nechifor care a clarificat că norma prevăzută în Ordonanța Militară intră în vigoare la 24 de ore de la publicarea ei în Monitorul Oficial.
DISTRIBUIE           

„Instituțiile statului care realizează control asupra acestor prevederi ale Ordonanței Militare sunt cele prevăzute la articolul 9, în speță Poliția Română, Jandarmeria, Poliția de Frontieră, ANAF-ul și ANPC-ul. Dacă la ora aceasta mai există vreun bar deschis sau unitate de alimentație publică, motivația… ține de aplicarea prevederilor legale, în speță, norma intră în vigoare, conform articolului 6, în termen de 24 de ore de la publicarea în Monitorul Oficial. Dacă data publicării a fost 18 martie, intră în vigoare de la ora 0:00 a datei publicări. Deci, de asta noapte, de la ora 12:00, au termen de 24 de ore să se conformeze prevederilor legale”a declarat prefectul Dan Nechifor.

Pe de altă parte, prefectul anunță controale în barurile și restaurantele din județ, pentru a vedea dacă aceste unități s-au conformat măsurilor decise de Guvern ca urmare a instituirii stării de urgență. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că unitățile prinse pe picior greșit vor fi sancționate într-o primă etapă cu avertisment, urmând ca la a doua abatere să se aplice amendă. „Instituțiile MAI (n.r. – Ministerului Afacerilor Interne) sunt mobilizate. O să mergem probabil, într-o primă etapă, pentru că nu vrem să creăm discuții inutile, pe partea de prevenție și vom da, eventual, un avertisment dacă nu se conformează prevederilor legale, după care vom trece la aplicarea de sancțiuni. Sancțiunile sunt destul de mari. Maximum este 7.000 de lei și nu cred că cineva își permite să plătească o asemenea de amendă”, a mai spus Dan Nechifor.

Referitor la faptul că unele unități funcționează în spații închiriate, iar patronii sunt obligați să plătească integral chiria deși nu-și mai desfășoară activitatea din cauza restricțiilor impuse de către stat, prefectul susține că „Instituțiile și autoritățile publice nu intervin în relațiile contractuale dintre agenții economici. Nici măcar în situații de urgență… La chestii de genul acesta se poate ajunge în instanță. În toate contractele de închiriere, din câte știu, sunt prevăzute expres articole separate cu cazuri de forță majoră sau cazul fortuit, așa cum este definit de Codul civil”, a conchis Nechifor.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Primăria Dorohoi - A început dezinfectarea scărilor de bloc
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
A fost semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a clădirii Stării Civile
Au început lucrările de modernizare şi reabilitare a 34 de străzi din Dorohoi - FOTOGALERIE
Primăria şi-a închis uşile pentru dorohoieni!
S-A SEMNAT CONTRACTUL PRIVIND EXTINDEREA SI MODERNIZAREA GRADINIȚEI NR. 7, MUNICIPIUL DOROHOI
Bazarul din Dorohoi închis timp de o săptămână - VIDEO
COMUNICAT - Se reiau lucrările de asanare a pârâului Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul
Vremea în DOROHOI
Senin
5.79 °C
Minim: 5.47 °C
Maxim: 22.27 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6741
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4906
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
3167
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2789
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2724
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2451
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1764
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1612
Spitalul Municipal Dorohoi A SCĂPAT de COVID! Maternitatea din Botoșani a fost desemnată oficial pentru a fi unitate suport
1249
DOROHOI - Acatist cu peste 2000 de nume, adunat în cinci ore pe facebook. Iniţiativă inedită a unui preot dorohoian
1002
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Martie 2020
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord