Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Președintele ales Klaus Iohannis a primit hotărârea CCR de validare în funcție
Data 21.11.2014 - 16:11:20
Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a primit vineri, în cadrul unei ședințe solemne a CCR, hotărârea de validare în funcție. Cu această ocazie, președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a precizat că membrii CCR s-au întrunit vineri pentru a verifica dosarele primite de la Biroul Electoral Central și, în îndeplinirea atribuțiilor care le revin, pentru a valida alegerile pentru funcția de președinte al României.
DISTRIBUIE           
Zegrean a menționat că a fost examinat dosarul candidatului, procesele-verbale privind rezultatul votării din 2 noiembrie, respectiv 16 noiembrie, întocmite de BEC, dar și cele două hotărâri CCR privind rezultatul celor două tururi de scrutin.

"Constatând că au fost respectate dispozițiile art. 81 din Constitutie și ale Legii 370/2004 pentru alegerea președintelui României, ținând seama de faptul că la al doilea tur de scrutin (...) dl Klaus Werner Iohannis a obținut cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate, precum și de faptul că prin hotărârea nr. 62 din 21 noiembrie 2014, Curtea Constituțională a constatat că dl Klaus Werner Iohannis este ales președinte al României, în temeiul dispozițiilor art. 82, alin 1 din Constituția României, precum și ale art. 53 din Legea 370/2004 pentru alegerea președintelui României, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituțională a hotărât: validează alegerea dlui Klaus Werner Iohannis în funcția de președinte al României", se menționează în hotărârea citită de Zegrean în ședință.

Șeful CCR a arătat că un exemplar din hotărâre se prezintă Parlamentului în vederea depunerii jurământului, unul se înmânează lui Klaus Iohannis, președintele ales, iar unul se păstrează la sediul Curții, hotărârea fiind definitivă și se publică în Monitorul Oficial.

La înmânarea exemplarului din hotărâre, Augustin Zegrean i-a spus lui Klaus Iohannis că acesta este documentul care îi atestă calitatea de președinte al țării.

La ședința de validare a președintelui ales au participat Vasile Blaga, Mihai-Răzvan Ungureanu, Alina Gorghiu, Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, europarlamentarul Eduard Hellvig, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, dar și reprezentanți ai staff-ului de campanie al lui Klaus Iohannis, oficiali ai Administrației Prezidențiale și CCR, dar și foști judecători ai Curții.
Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
2.65 °C
Minim: -0.89 °C
Maxim: 9.81 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
705
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
372
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
314
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
257
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
247
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
230
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
212
Comunicat CJ: Acord de principiu pentru deblocarea situației de la Nova Apaserv
204
Poetul național Mihai Eminescu, evocat în Parohia Cobâla, Protopopiatul Dorohoi
188
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Dorohoi – VIDEO &FOTOGALERIE
182
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord