Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Oameni de afaceri italieni invitaţi în judeţ de senatorul Doina Federovici
Data 23.07.2013 - 07:17:15
La invitatia senatorului PSD Doina Federovici, membru in grupul parlamentar de prietenie cu Italia, in perioada 17-20 iulie 2013 s-a aflat la Botosani un grup de oameni de afaceri italieni pentru a identifica oportunitati de investitii in zona judetului nostru.
DISTRIBUIE           

Astfel, au avut loc intalniri si consultari cu experti tehnici si consultanti de specialitate pentru o mai buna intelegere a mediului de afaceri, a sistemelor legislative si fiscale ale Romaniei.

Alaturi de doamna senator si de o echipa de consultanti in afaceri si management intreaga delegatie s-a deplasat in orasele Flamanzi si Bucecea.

La primaria Flamanzi primarul Dan Oloeriu si-a aratat disponibilitatea de a sprjini intentia investitorilor italieni de a infiinta aici o ferma de porcine cu minim 1000 de capete si a unei fabrici de mezeluri specific italiene a carei productie va fi exportata in proportie de 90%.

La Bucecea, alaturi de primarul Andron Tampau, s-a identificat o locatie pentru amplasarea unei fabrici de mozzarella. Grupul de investitori intentioneaza ca in aceasta zona sa reabiliteze o serie de grajduri care pot adaposti pana la 800 de bivolite al caror lapte sta la baza retetei originale napoletane a mozzarellei.

Trebuie sa mentionam faptul ca in cadrul centrului de afaceri din orasul Flamanzi �" realizat prin intermediul unui proiect cu finantare europeana - firma care va fi infiintata in perioada urmatoare isi va deschide un punct de lucru in spatiul pus la dispozitie gratuit de primarie.

Grupul de investitori va reveni in Botosani in urmatoarele 2 saptamani alaturi de o echipa tehnica proprie pentru a demara efectiv studiile de fezabilitate pentru proiectele pe care si le-au propus.

„Asa cum am declarat si in cadrul conferintei de presa intentia noastra este de a crea noi locuri de munca si de a contribui la dezvoltarea economica a zonelor vizate. Ma bucur ca discutiile au fost pozitive si speram sa se concretizeze intr-o perioada cat mai scurta. De altfel, orice investitie - straina sau autohtona - nu face decat sa ne bucure si sa puna in valoare potentialul economic si agricol neexploatat al judetului nostru

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Prefectul Dan Nechifor: este o zi frumoasă pentru România! Noul președinte al liberalilor va confirma speranțele unei altfel de politici!
Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL
FOTO - Femeile social democrate sunt alături de preșcolarii din mediul rural
Dan Șlincu: „Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!”
Deputat Costel Șoptică, PNL: „ Este una dintre cele mai bune măsuri pe care le-am luat”, referindu-se la adoptarea Legii consumatorului vulnerabil
Lucian Trufin: „Școala și drepturile elevilor botoșăneni tăiate de pe lista de priorități a PNL”
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
ALDE Botoșani - Mistreții distrug munca agricultorilor botoșăneni și nimeni nu ia măsuri pentru a stopa acest lucru!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
10.31 °C
Minim: 9.7 °C
Maxim: 22.48 °C
Cele mai citite
ALERTĂ! Frați minori din Pomârla dați dispăruți
2777
Zilele Municipiului Dorohoi 2021, sărbătoare în umbra pandemiei
953
Frații minori din Pomârla, dați dispăruți, au fost găsiți
850
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
730
Rezultat excepțional pentru micii fotbaliști ai „ACS Juniorul Dorohoi”. Au câștigat trofeul turneului ”Cupa Academicienilor„ de la Năsăud, în fața echipelor din Ardeal - FOTO&VIDEO
711
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
590
Comunicat SVSU Dorohoi – Situația COVID-19 în municipiu - FOTO document
479
Sărbătoare la Mihăileni, odată cu întoarcearea acasă a lui Mugurel Semciuc. Interviu cu vicecampionul olimpic
392
420 de posturi vacante scoase la concurs, prin încadrare directă, la nivelul Poliției de Frontieră Române
354
Elevi și cadre de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut și Școala Gimnazială nr. 2 Miorcani, voluntari în acțiunea de colectare a deșeurilor
335
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Mesaj de condoleanțe – Consiliul Județean Botoșani
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord