Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Mesaj sindical din Prefectura Botoşani transmis personal premierul Victor Ponta
Data 20.02.2015 - 18:33:09
Local
Membrii Comisiei de Dialog Social din Botoşani au putut discuta în direct cu primul-ministru Victor Ponta şi cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, în cadrul unei videoconferinţe organizată de la Palatul Victoria.
DISTRIBUIE           
Membrii Comisiei de Dialog Social din Botoşani au putut discuta în direct cu primul-ministru Victor Ponta şi cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, în cadrul unei videoconferinţe organizată de la Palatul Victoria.

Invitat de prefectul Costică Macaleţi să ia cuvântul pentru a transmite mesajele de la nivelul judeţului Botoşani, Marius Oroşanu (foto dreapta), liderul Cartel Alfa, a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu şi-au primit drepturile salariale câştigate în instanţă, deşi alte categorii bugetare au beneficiat de plăţile în cauză.

Având oportunitatea de a discuta direct cu membrii Guvernul, Oroşanu a subliniat că nu s-au semnat contracte colective de muncă decât în 10 domenii de activitate, dar şi că se aşteaptă încă deblocarea posturilor din sistemul bugetar.

Totodată, acesta a arătat că legislaţia din domeniul Dialogului Social aşteaptă o serie de corectări, iar legea salarizării unice este mai mult ca oricând necesară, dată fiind creşterea salariului minim pe economie, cauză a aplatizări salariilor din anumite domenii.

Premierul a ţinut să răspundă problematicii ridicate de la Botoşani, explicând că Guvernul a plătit drepturile salariale restante câştigate în instanţă pentru toate autorităţile aflate în directa coordonare a ministerelor şi arătând că plata salariaţilor din DGASPC ţine, în mod direct, de Consiliul Judeţean.

„Consiliul Judeţean să-şi asume şi bunele şi relele. Pentru că dacă îşi asumă doar lucrurile bune, iar când e vorba de plată arată spre Guvern, nu e în ordine. Dar vom verifica să vedem de ce la Botoşani nu s-au plătit drepturile câştigate în instanţă.”, a declarat Victor Ponta.

Prezent la întâlnire în calitate de „preşedinte interimar” al Consiliului Judeţean, aşa cum s-a prezentat premierului, Gheorghe Sorescu a explicat că în 2014 CJ şi-a planificat să plătească drepturile angajaţilor din DGASPC la finalul anului, din sume de echilibrare, acestea nemaifiind alocate de Executiv.

Ministrul Liviu Marian Pop a explicat, în acelaşi cadru, că Legea salarizării unice este în lucru la ministerele muncii, dezvoltării şi administraţiei publice şi finanţelor publice.

Guvernul a anunţat că astfel de întâlniri cu membrii comisiilor judeţene de dialog social şi conducerile diverselor ministere convocate în funcţie de tematicile stabilite, vor avea loc periodic. Problemele ridicate la nivel local vor putea fi publicate, alături de răspunsurile oficialilor, pe o platformă ce urmează a fi pusă în funcţiune, din fonduri europene, graţie unui proiect derulat prin MFE (Ministerul Fondurilor Europene).
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
Locuințe salvate de pompieri
Locuință distrusă la Mileanca de jarul căzut din sobă - VIDEO
Recomandările pompierilor pentru zilele geroase care urmează
Adăpost de păsări aprins de un scurtcircuit. 6000 de pui au murit în incendiu
Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2
La un pas de dezastru. Nu aprindeți focul cu benzină!
Protestele din această săptămână, ale sindicaliștilor botoșăneni, supravegheate de jandarmi
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-6.21 °C
Minim: -15.83 °C
Maxim: -5.51 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2015
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
735
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
556
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
423
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
290
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
273
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
218
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
201
Bărbat reținut pentru viol
187
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
182
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord