Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Măsuri luate la Prefectură în perspectiva instituirii, începând de luni, a stării de urgenţă
Realitatea DorohoianăData 15.03.2020 - 16:52:12
Administratie
Grupul de suport tehnico-științific
Astăzi, 15.03.2020, la Instituția Prefectului a avut loc ședința Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României începând cu data de 16.03.2020.
DISTRIBUIE           

Ținând cont de faptul că, dincolo de impactul evident asupra sănătății populației, epidemia generată de SARS-CoV-2 are și implicați la nivel economic, cultural și social, inclusiv prin afectarea climatului general al societății și instaurarea unei stări de nesiguranță la nivelul populației, s-a adus la cunoștința tuturor instituțiilor implicate prevederile Dispoziției nr. 531 din 14.03.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în vederea prevenirii răspândirii infecției cu coronavirusul COVID-19.

Așadar, toate structurile teritoriale ale autorităților și instituțiilor publice centrale precum și celelalte autorități locale vor acționa pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus, integrat doar sub coordonarea prefectului.

La nivelul instituției prefectului se va analiza situația persoanelor aflate în carantină pe teritoriul județului și care își au domiciliul în alt județ, în vederea stabilirii modalităților de rezolvare a cazurilor punctuale în sensul transferării în județul de domiciliu, numai dacă capacitatea județului unde se află în carantină este ocupată în procent de peste 80%, iar afluxul de persoane care necesită carantinare continuă.

Totodată, serviciile de ambulanță vor nominaliza personalul medical (asistenți medicali sau medici care asigură consultațiile la domiciliu) care va fi instruit la nivelul Direcției de Sănătate Publică și va asigura suplimentarea capacității de recoltare a probelor la domiciliu, pentru pacienții cu suspiciunea de infecție cu coronavirus.

De asemenea, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență va pune la dispoziția unităților de primiri urgențe, care nu dispun de spații corespunzătoare pentru asigurarea triajului pe fluxuri separate pentru pacienții cu simptomatologie asociată infecției cu coronavirus, construcții ușoare din elemente modulate.

În cadrul ședinței de astăzi, s-a decis extinderea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României cu reprezentanți ai Penitenciarului Botoșani, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani și ai Centrului de Dializă. În acest context, s-a pus în vedere respectarea planului de continuitate a muncii ca urmare a promulgării Legii privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ. Totodată se instituie obligația inspectoratelului teritorial de muncă de a verifica modul de implementare a măsurii impuse privind decalarea programului de lucru, în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă.

Având în vedere instituirea stării de urgență pe teritoriul României începând cu data de 16.03.2020, în cursul zilei de luni va avea loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea verificării stocurilor de materiale sanitare, stabilirii necesarului și identificării surselor de finanțare în vederea achiziționării acestora, dar și a aprobării repartizării a două locuințe modulare în vederea asigurării triajului pe fluxuri separate pentru Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati, respectiv pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani.

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Primăria Dorohoi - A început dezinfectarea scărilor de bloc
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
A fost semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a clădirii Stării Civile
Au început lucrările de modernizare şi reabilitare a 34 de străzi din Dorohoi - FOTOGALERIE
Primăria şi-a închis uşile pentru dorohoieni!
S-A SEMNAT CONTRACTUL PRIVIND EXTINDEREA SI MODERNIZAREA GRADINIȚEI NR. 7, MUNICIPIUL DOROHOI
Bazarul din Dorohoi închis timp de o săptămână - VIDEO
COMUNICAT - Se reiau lucrările de asanare a pârâului Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul
Vremea în DOROHOI
Senin
6.01 °C
Minim: -3.74 °C
Maxim: 13.27 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6346
PRIMARUL DORIN ALEXANDRESCU - APEL UMANITAR
4878
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4854
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4778
Tânără confirmată cu coronavirus la Botoşani. A trecut şi pe la Spitalul Dorohoi
3224
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2594
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2362
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1279
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1184
Spitalul Municipal Dorohoi A SCĂPAT de COVID! Maternitatea din Botoșani a fost desemnată oficial pentru a fi unitate suport
1104
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord