Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Marius Budăi: Raluca Turcan ar trebui să meargă acasă!
Realitatea DorohoianăData 18.02.2021 - 17:53:34
Politic
Deputat PSD Marius Budăi
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, face, de câteva zile, declarații halucinante, care denotă fie necunoașterea legii, fie nesocotirea ei. În oricare dintre cazuri, Raluca Turcan ar trebui să meargă acasă, fiindcă tot lansează acuzații nefondate la adresa românilor.
DISTRIBUIE           

Ați afirmat, doamnă Raluca Turcan, că personalul din sistemul sanitar, dar și magistrații, ar încasa sporuri care ar reprezenta 85% din salariul de bază. Afirmația domniei voastre este în contradicție flagrantă cu prevederile art. 25 alin. 1 din Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, nr. 153/2017, potrivit căruia suma sporurilor acordate cumulat pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din salariile de bază. În aceste condiții, vă rugăm a ne preciza dacă Ministerul Muncii a constatat cazuri de încălcare a legii și, în caz afirmativ, ce măsuri a dispus. În caz că nu, doamna Raluca Turcan, vă rugăm să vă cereți public scuze de la aceste categorii profesionale cărora le-ați adus acuzații mincinoase și să plecați acasă!”, arată vicepreședintele Camerei Deputaților, Marius Budăi.

Ministrul Raluca Turcan nu este la prima declarație publică în care spune, cu sau fără intenție, neadevăruri. Anterior a acuzat persoanele pensionate anticipat că s-ar reangaja la stat, fapt care este interzis de lege.

O persoană care se pensionează anticipat trebuie să prezinte la Casa de Pensii dovada încetării contractului de muncă, pentru a i se pune in plată Decizia de pensionare anticipată sau anticipată-parțial. De altfel, pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice sunt publicate condițiile în care o persoană se poate pensiona anticipat, dar și faptul că reangajarea acestei persoane, fie la stat, fie într-o societate comercială privată atrage suspendarea și încetarea plății pensiei anticipate. În aceste condiții, vă rugăm a ne preciza, doamnă ministru al Muncii Raluca Turcan, de ce ați declarat public că doriți să inițiați o lege care să interzică unei persoane pensionate anticipat să se mai reangajeze la stat, în condițiile în care acest lucru este deja interzis de lege”, a subliniat vicepreședintele Marius Budăi.

Mai mult, Raluca Turcan tot insinuează, în recente declarații publice, că și minorii care primesc alocație de stat, alocație complementară sau ajutor social ar trebui să muncească, ceea ce presupune introducerea sclaviei și contravine oricărei norme de drept al muncii, intern sau internațional.

În aceeași linie se înscriu și declarațiile Ralucăi Turcan conform cărora angajații Ministerului Muncii lucrează „non-stop”, “chiar și la ora asta”, adică seara, în timp ce dumneaei dă interviuri la televiziuni. Atragem atenția asupra faptului că ministrul Muncii este cel care trebuie să vegheze la respectarea drepturilor angajaților, precum plata orelor suplimentare, acordarea sporului de noapte și a liberului în compensație și nu la “sclavagirea” angajaților “non-stop”.

Solicităm, de asemenea, conducerii PNL și prim-ministrului României să se dezică de derapajele ministrului Muncii, Raluca Turcan!

Sursa: Comunicat de presă
 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Lucian Trufin: “Dezvoltarea județului Botoșani nu se află pe lista priorităților actualului Guvern!”
Marius Budăi: „Care dezvoltare, domnilor liberali? Dați-ne măcar un singur exemplu al unui proiect pe care l-ați susținut pentru județul Botoșani!”
PSD Botoşani: Guvernul Cîțu și parlamentarii Dreptei lasă jumătate din populația județului Botoșani fără apă potabilă în următorii ani!
Europarlamentarul Maria Grapini cere oficial explicații Comisiei Europene privind riscul încălcării dreptului la liberă circulație al cetățenilor statelor UE
Dan Șlincu: „Coaliția Austerității Naționale a tăiat cu 37% bugetul pentru modernizarea drumurilor din județul Botoșani față de 2019”
Alexandra Huțu: „77.514 de copii din județ au dreptul la alocații majorate! Am semnat, alături de colegii mei parlamentari de la PSD Botoșani, amendamentul pentru creșterea de la 1 martie”
Alexandra Huțu, PSD: „Decizia Guvernului Austerității Naționale de tăiere a Bugetului Sănătății este cinică!”
Lucian Trufin: “Seceta și Guvernul liberal s-au coalizat împotriva fermierilor”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
1.42 °C
Minim: 0.8 °C
Maxim: 11 °C
Cele mai citite
Bătaie între două femei, în piața din Dorohoi, din cauza geloziei
1672
Șoferiță din Dorohoi, cu permisul suspendat, implicată într-un accident rutier în Bistrița
797
Administratorul Spitalului din Dorohoi, găsit fără suflare în birou
766
Accident de circulație grav la intrarea în Botoșani
450
Un mărțișor pentru viitorii preșcolari din Dorohoi: Construirea Grădiniței nr.3 din municipiu
378
DOROHOI - Cupa ”Mărțișorului” la fotbal pentru copii și juniori, o nouă competiție sportivă în municipiu - FOTOGALERIE
330
Spitalul Municipal Dorohoi amendat de ISU, cu 10.000 de lei, pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu
330
Mesaj de condoleanţe transmis de angajaţii Spitalului Municipal Dorohoi
305
Mesaj de condoleanțe transmis de Organizația Județeană PSD Botoșani
303
Frăția Ortodoxă din Botoșani și Dorohoi, în acțiune. Au ajutat pe preotul din Oneaga, care construiește un așezământ social pentru 50 de copii orfani - FOTOGALERIE
293
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI - ANUNŢ DAS: Începe redistribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă către persoanele cu handicap grav şi accentuat
Mesaj de condoleanţe transmis de angajaţii Spitalului Municipal Dorohoi
ANUNŢ IMPORTANT DAS – Începe distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă
DOROHOI - Asociația Clara dorește să își extindă echipa!
Primăria Dorohoi – Administrația Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord