Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Marian Munteanu are adepţi la Dorohoi. O nouă iniţiativă politică se prefigurează
Data 21.08.2016 - 16:29:42
Local
Apariţia în primăvara acestui an a Platformei Civice „Alianţa Noastră” şi ulterior, în urmă cu aproximativ două săptămâni a Partidului Alianţa Noastră România, condus de liderul Pieţii Universităţii, Marian Munteanu, a dus la crearea şi la Dorohoi a unui grup de iniţiativă a Platformei Civice „Alianţa Noastră”.
DISTRIBUIE           
Apariţia în primăvara acestui an a Platformei Civice „Alianţa Noastră” şi ulterior, în urmă cu aproximativ două săptămâni a Partidului Alianţa Noastră România, condus de liderul Pieţii Universităţii, Marian Munteanu, a dus la crearea şi la Dorohoi a unui grup de iniţiativă a Platformei Civice „Alianţa Noastră”.

[caption id="attachment_10447" align="aligncenter" width="602"] Marian Munteanu[/caption]

Cel care a luat decizia înfiinţării acestui grup de iniţiativă este Adrian-Nicolae Rusu, pictor iconograf, dorohoian cu puternice convingeri naţionaliste, „în sensul pozitiv al cuvântului”, cum singur s-a caracterizat. Pe baza Platformei Civice "Alianţa Noastră", la 3 august, Partidul Alianţa Noastră România (ANR) a fost înscris definitiv în registrul partidelor.

„Pe baza Proclamaţiei de la Timişoara din 27 martie 2016 s-a înfiinţat Platforma Civică „Alianţa Noastră” care de fapt interesează majoritatea grupurilor civice şi ONG-urilor din România cu specific patriotic românesc. Sub nicio formă nu vorbesc de Soros sau altele finanţate din străinătate care reprezintă alte grupuri de interese. După înfiinţarea Platformei Civice s-a hotărât înfiinţarea unor grupuri de iniţiativă, în majoritatea judeţelor ţării, la ora actuală existând cam 30 de astfel de grupuri în tot atâtea judeţe. După înfiinţarea Partidului Alianţa Noastră România, în urmă cu aproxiamtiv două săptămâni, urmează ca Platformele Civice din oraşele reprezentative să se transforme în filiale ale Partidului Alianţa Noastră România iar grupurile de iniţiativă ale Platformei Civice, care stau la baza înfiinţării partidului, să rămână în continuare sub această formă pentru a putea colabora cu factorul politic.

La Dorohoi vorbim deocamdată de un grup restrâns care respectă întrutotul directivele Proclamţiei de la Timişoara, din primăvara acestui an,  urmarind respectarea valorilor naţionale ale poporului român,respectarea deplină a drepturilor civile și politice ale cetățenilor României, a drepturilor patrimoniale ale românilor cu privire la teritoriul național, susținerea muncii și a inițiativei românești, printr-un parteneriat puternic între stat și mediul economic oprirea înstrăinării proprietăților agricole, a resurselor solului și subsolului, apărarea și susținerea activă a drepturilor identitare naționale care se regăsesc în credinţa creştină, în valoarile culturii româneşti, dezvoltată de-a lungul secolelor în special de Biserica Ortodoxă Română. Sunt oameni, pe care îi aşteptăm alături de noi, oameni care au un cuvânt de spus şi care nu se regăsesc nicăieri. Adică, vrei să faci un lucru, nu poţi pentru că, ori nu eşti membru al unui partid politic ori dacă eşti membru al vreunui partid politic, din obedienţă trebuie să faci ceea ce ţi se dictează. Vom putea construi ceva doar prin cinste, muncă, disciplină civică şi demnitate.

Noul partid are în doctrina sa conceptul de naţionalism, în sensul pozitiv al cuvântului. Avem în România Partidul Naţional Liberal. Acel „N” din titulatura partidului ar trebui să însemne foarte mult, pentru ei ca partid.

Congresul partidului va fi în septembrie. Sperăm, abia după aceea să putem discuta despre înfiinţarea unei filiale a partidului la Dorohoi.

La Platforma Civică poate adera oricine, chiar dacă face parte din alte partide politice”, a declarat Adrian-Nicolae Rusu, reprezentantul grupului de iniţiativă de la Dorohoi care a adăugat că cei care sunt interesaţi de Platforma Civică Alianţa Noastră de la Dorohoi pot accesa pagina de facebook  Alianţa Noastră Dorohoi.

[caption id="attachment_10448" align="aligncenter" width="768"] Adrian - Nicolae Rusu, reprezentant al Platformei Civice Alianţa Noastră - Dorohoi[/caption]Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă transmis de grupul de iniţiativă a Platformei Civice Alianţa Noastră de la Dorohoi:

Asistam la o grava criza de sistem constituit pe inselaciune si jaf, aceasta este arhitectura sistemului construit dupa 90 determinand linia fundamentala pe care s-a mers ,iar cel mai neglijat  in aceasta ecuatie a fost tocmai personajul care ar fi trebuit sa fie cel mai important,  poporul, cel care a pierdut aproape pe toate planurile.

Cand vorbim de popor ne referim si la aceasta forma de coagulare  aceea ce noi numim societatea civila. Ea a fost foarte rapid confiscata, ulterior reprezentata fara prea multa consistenta si prin abuz de grupuri mici, nereprezentative, care aveau si obediente de diferite tipuri. Societatea civila cea reala, adica ansamblul eforturilor oamenilor, a ramas la zone de fragmentarism, de pulverizare, de multe ori existand si o deznadejde care s-a instaurat vazand ca nu se poate face nimic, ca orice efort se prabuseste. Aceasta pulverizare a facut foarte mult rau si a lasat intreaga societate fara instrumente de interventie caci partidele, care ar fi fost datoare nu numai sa se construiasca ca institutii politice serioase ci sa si intervina sprijinind aceste forme de coagulare civica, au avut cu totul alte preocupari sau unii care au incercat nu au reusit decat intr-o foarte mica masura.

Este momentul unui alt proiect de tara abordat cu seriozitate care sa depaseasca bajbaielile de pana acum, si sa ofere nu numai o viziune ci si un set de solutii, un set de interventii, si mai cu seama niste reprezentanti politici care de data aceasta chiar sa lase deoparte greselile trecutului si sa purceada pe un nou traseu pentru Romania, pentru ca oamenii s-au saturat.

(Câteva puncte din proclamaţia de la Timişoara din primăvara acestui an, n.r.)

Platforma Civică Națională “AlianțaNoastră”

Alianța Noastră va funcționa ca o asociație liberă de persoane, grupuri și alte entități – formale și informale – menită să asigure o eficientă împreună lucrare a energiilor și resurselor societății civile românești.

Alianța este deschisă tuturor celor care sunt dispuși să conlucreze, într-un spirit de cooperare democratică, solidaritate patriotică și disciplină civică, pentru susținerea activă a următoarelor deziderate fundamentale:

  • Respectarea deplină a drepturilor civile și politice ale cetățenilor României, în primul rând a dreptului de a participa în mod liber, neîngrădit și în deplină cunoștință de cauză la adoptarea deciziilor politice de interes major; promovarea, în acest sens, a unor mecanisme și instituții ale democrației directe;  • Restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetățenilor români cu privire la teritoriul național; oprirea înstrăinării proprietăților agricole, a resurselor solului și subsolului, recuperarea celor înstrăinate abuziv sau ilegal; oprirea oricăror intervenții care pun în pericol climatul, apa, resursele naturale și, în general, mediul înconjurător;  • Susținerea muncii și a inițiativei românești, printr-un parteneriat puternic între stat și mediul economic; reducerea decalajelor economice față de Uniunea Europeană, care nu se poate realiza decât prin susținerea capitalului românesc, singurul cu adevărat interesat să pună în centrul oricăror strategii de dezvoltare spațiul național;  • Apărarea și susținerea activă a drepturilor identitare naționale, a instituțiilor și valorilor fondatoare ale civilizației românești, tradiționale și moderne – familia, satul, școala, biserica, armata, credința creștină, limba română, reperele spirituale, culturale și istorice; descurajarea oricăror acțiuni xenofobe sau antiromânești și blocarea oricăror tentative politico-administrative de a modifica, prin diferite forme de constrângere, actualul profil – etnic, cultural sau religios – al României.


 

Doar așezați pe un temei de unitate fraternă și solidari acestor obiective și principii vom evita erorile care au condus la eșecul multor acțiuni civice din trecut. Societatea românească nu mai trebuie lăsată la bunul plac al grupurilor de interese partinice și transpartinice, dirijate din interiorul sau din afara țării.

Mai multe detalii pe www.aliantanoastra.roPe baza platformei civice Alianta Noastra, la 3 august  Partidul Alianta Noastra Romania (ANR),  a fost inscris definitiv in registrul partidelor. Fondatorul formațiunii, Marian Munteanu, a spus că ideologic și doctrinar "ANR e un partid patriotic", care poate fi situat în zona partidelor conservatoare, democrate și creștine.

”Alianța Noastră România își propune să avem un stat românesc puternic și suveran, care să fie în slujba românilor, nu în slujba unor grupuri diverse. Ceea ce ne dorim cu toții este să ne apărăm familiile. Să ne apăram pământurile, compatrioții și, iată, că suntem puși în fața posibilității de a primi imigranți. Noi avem în față obligația de a primi imigranți, în condițiile în care milioane de compatrioți de-ai noștri au fost nevoiți să plece peste hotare", a afirmat Marian Munteanu la evenimentul de lansare a partidului.

La începutul lunii septembrie va avea loc Congresul ANR în care va fi aleasă conducerea partidului. Tot la începutul lunii septembrie, Munteanu a anunțat că ANR va avea și un program de guvernare și partidul își va organiza structurile din teritoriu. Marian Munteanu a adăugat că ANR nu va face alianţe electorale, dar că nu exclude posibilitatea unor colaborări. Și alţi lideri ai Revoluţiei din decembrie 1989 au participat la eveniment. După Congres ei vor prelua conducerea structurilor teritoriale ale ANR.

Din colegiul director al partidului fac parte personalitati care si-au adus aportul in domenii de activitate vitale pentru dezvoltarea Romaniei, economie, medicina, agricultura, sport si cultura : Mircea Cosea, Corneliu Ciucanu, Alin Gabriel Dragomir, Ioan Camarzan, Sorin Dumitrescu, Marilena Rotaru, Avram Fitiu, Florentin Marinescu, Claudiu Franc, Ciprian Nastasiu, Mihai Simionescu, Rasvan Vasiliu, Gavrila Filichi, Otilia Sarbu, Mircea Vintilescu si Marian Munteanu.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Maraton de vaccinare în weekend la Uvertura Mall
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
Comune fără apă și presiune scăzută în unele zone din municipiul Botoşani, în urma unei avarii
AJOFM Botoșani recomandă agenților economici folosirea poștei electronice pentru transmiterea documentelor
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
DOROHOI - HOTĂRÂRE privind aprobarea unor măsuri specifice în vederea prevenirii și controlului infecțiilor generate de virusul SARS-COV-2 la nivel local, având în vedere depășirea ratei de icidență 3/1000 de locuitori
Peste 10.000 de cărți funciare eliberate gratuit în județul Botoșani
Camion scăpat de sub control, a intrat în curtea unor botoșăneni
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
5.66 °C
Minim: 4.91 °C
Maxim: 12.77 °C
Cele mai citite
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
2015
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
1504
Delegație militară Româno-Americană în vizită la Dorohoi - FOTOGALERIE
1267
Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a doamnei învățătoare Doina Zahariuc
922
ALERTĂ DOROHOI! - COMUNICAT – Rata de infectare cu virusul SARS-COV 2 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Vezi interdicțiile impuse!
839
Amenzi de peste 10000 de lei aplicate de către jandarmi în acest week-end
678
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
564
DOROHOI – Locuitorii de pe mai multe străzi, fară apă la robinete, din cauza unei avarii
557
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
518
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician
456
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord