Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Interviu cu primarul Dorin Alexandrescu, candidat PSD+ALDE pentru un nou mandat
Data 15.05.2016 - 15:22:47
  „Am hotărât să candidez doar atunci când am fost convins că mă bucur de susținerea sinceră a cetățenilor”
DISTRIBUIE           




„Am hotărât să candidez doar atunci când am fost convins că mă bucur de susținerea sinceră a cetățenilor”





- Domnule primar Dorin Alexandrescu, în curând veți încheia al doilea mandat la conducerea municipiului Dorohoi. Cu ce sentiment întâmpinați noua campanie electorală?



R: Dacă ne uităm cum arată Dorohoiul comparativ cu anii 2008 și 2012 consider că astăzi, în 2016, merit să solicit votul pentru un nou mandat de primar. De altfel, am hotărât să candidez doar în urma mesajelor primite din teritoriu și doar atunci când am fost convins că mă bucur de susținerea sinceră a cetățenilor.



-  Acesta ar fi motivul pentru care v-ați anunțat târziu candidatura? A fost o strategie de campanie?



R: Strategiile de campanie sunt făcute atunci când se cunoaște candidatul. În cazul meu nu a fost vorba de așa ceva. În perioada în care unii combatanți la funcția de primar aveau timp de strategii de campanie eu trebuia să găsesc soluții pentru construirea unui buget al Dorohoiului, în condițiile în care anul acesta de la Consiliul Județean ni s-au repartizat sume infime față de anul trecut. Iar din acest buget trebuie să asigur atât funcționarea orașului, dar și derularea investițiilor. Și vreu să mai spun ceva, un lucru foarte important și îmbucurător pentru cetățeni: în prezent, Dorohoiul are un grad de îndatorare de numai 12%! Asta înseamnă că aș fi putut solicita acum, înainte de campania electorală, contractarea unui credit de aproximativ 2 milioane de euro, cu care puteam efectua tot felul de lucrări, cu sau fără importanță pentru municipiu. Cu toate acestea, nu îmi stă în caracter să profit de funcție și să îngrop financiar Dorohoiul, doar pentru a fi reales.

[caption id="attachment_8946" align="aligncenter" width="800"] Bulevardul Victoriei înainte de modernizare[/caption]

 

- Cum comentați decizia Curții Constituționale prin care s-a stabilit că alegerile locale se vor oganiza într-un singur tur?



R: Dacă e să comentez decizia Curții Constituționale nu pot să spun decât că soluția nu putea fi alta, atât timp cât niciun articol din Constituție nu prevede alegeri într-un singur tur sau mai multe. O altă soluție însemna organizarea a două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, iar eu sunt pregătit să mă lupt pentru a câștiga din primul tur.



 

„Nu am făcut sondaje de opinie. Am auzit că stau destul de bine în sondajul comandat de PNL”

 

- Alianța pe care o reprezentați, PSD+ALDE, cum stă în sondaje?

 

R: Pentru început trebuie să spun că nu am făcut niciun sondaj de opinie. Costurile sunt destul de ridicate și nu cred că o astfel de cheltuială ar fi fost necesară. De altfel, sunt mai multe formațiuni politice care nu au făcut sondaje și eu cred că e un lucru deștept. La urma urmei, campania electorală trebuie să fie o luptă între strategii și nu între oameni. Dar ca să vă dau un răspuns la întrebarea dumneavoastră am auzit că stau destul de bine în sondajul comandat de PNL.





"Prioritare vor fi investițiile în construirea de locuințe și continuarea lucrărilor de modernizare urbană" 

[caption id="attachment_8957" align="aligncenter" width="800"] Construcţia noului bloc ANL, în prezent[/caption]



 

- Ce proiecte aveți pentru următorii patru ani, în cazul în care veți fi reales?

 

R: Dorința mea este să atragem în continuare cât mai multe fonduri europene și guvernamentale. În acest scop, împreună cu aparatul din Primărie, lucrez deja la documentațiile necesare depunerii cererilor de finanțare pentru cât mai multe investiții care sunt cuprinse în Strategia de dezvoltar. Ca prioritate vor fi investițiile în construirea de locuințe, dotarea și reabilitarea unităților de învățământ și a Spitalului Municipal, dar și continuarea lucrărilor de modernizare urbană. Aici însă, trebuie să îmi exprim regretul că acel mare proiect de reabilitare și extindere a rețelelor de canalizare și alimentare cu apă, proiect care pentru Dorohoi are alocată suma de aproximativ 30 milioane euro și care trebuia implementat de Consiliul Județean, în loc să fie inaugurat la sfârșitul lunii decembrie 2015, nici măcar nu a început în Dorohoi.

[caption id="attachment_8949" align="aligncenter" width="800"] Pietonalul în lucru[/caption]

[caption id="attachment_8950" align="aligncenter" width="800"] Pietonalul în prezent[/caption]

- Să înțeleg că neefectuarea acestor lucrări de către Consiliul Județean și NOVAAPA SERV ar putea influența negativ derularea unor investiții în Dorohoi?

 

R: Cu siguranță există o influență negativă, dar eu sper ca aceste lucrări să înceapă cât mai repede, pentru că avem zone în Dorohoi, cum ar fi strada Viilor, Dealu Mare, Trestiana, Loturi Enescu, Satu Nou, care nu beneficiază nici de alimentare cu apă, nici de canalizare. De altfel, pentru Satu Nou am depus documentele necesare și pentru alimentarea cu gaze naturale, așa încât aceste lucrări ar fi bine să se facă în același timp. Totodată, asfaltarea unor străzi din municipiu nu se va putea face până nu se vor monta aceste rețele de alimnentare cu apă și canalizare.



- La Dorohoi, PSD-ul a făcut alință electorală cu ALDE, partidul condus de domnii Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. Cum ați luat această decizie?



R: Decizia a fost luată de comun acord, prin vot, de organizațiile locale ale celor două partide, PSD și ALDE. A contat mult respectarea cuvântului dat. Chiar dacă foate multe exemple duc spre concluzia că în politica românească nu există moralitate, la Dorohoi, reprezentanții ALDE au demonstrat contrariul. Am apreciat că nu au uitat un lucru foarte important: în 2012 dorohoienii ne-au votat pe listele USL! Și-au respectat promisiunea de a fi alături pentru un proiect ambițios, acela de modernizare a Dorohoiului, și nu cred că ei, sau cei care îi simpatizează politic, au vreun regret. În concluzie, nici eu nu i-am dezamăgit, nici ei nu m-au dezamăgit și vreu să cred că nici dorohoienii nu sunt dezamăgiți de colaborarea pe care am avut-o în Consiliul Local. Aș putea spune că cele mai multe investiții din Dorohoi s-au aprobat cu sprijinul aliaților noștri și le mulțumesc pentru asta!  





„Propun o echipă de consilieri locali tânără și foarte bine pregătită” 

 



- Ce le propuneți dorohoienilor pentru noul mandat?

 

R: În primul rând le propun o echipă de consilieri locali foarte bine pregătită, atât profesional, cât și sufletește. E o echipă tânără, formată din oameni onești, care au performat deja acolo unde lucrează și care pot să ne ajute concret la rezolvarea problemelor care apar în diferite domenii de activitate. Propunerea Alianței PSD+ALDE cuprinde medici, profesori, ingineri, asistenți sociali, juriști, oameni de afaceri, pensionari, astfel încât toate categoriile sociale își vor regăsi reprezentanți care să susțină cele mai bune soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în Dorohoi. Și pot garanta tuturor că avem o echipă de consilieri locali care iubesc Dorohoiul!



- Ca o noutate pentru alegerile locale din Dorohoi, dumneavoastră sunteți candidat doar pentru funcție de primar. Cum explicați această decizie?

 

R: Fără modestie vă spun că e o dovadă a maturității politice. Închei al doilea mandat de primar, așa încât nu văd rostul de a mă înscrie și pe listele de consilieri locali și consilieri județeni. Populația nu apreciază un om care joacă la trei capete. Dacă dorohoienii consideră că mi-am făcut treaba ca primar mă vor vota și anul acesta. În caz contrar, înseamnă că nu aș mai merita să îi reprezint nici în calitate de consilier local, nici ca și consilier județean.



- Să înțeleg că pentru dumneavoastră va fi o campanie electorală în care urmăriți, cum se zice, totul sau nimic?



R: Nu. A fi primar nu înseamnă “totul”. Va fi o campanie în care voi cere dorohoienilor care mă votează să fie conștienti de cel mai important lucru: fară o majoritate în Consiliul Local nu voi putea să duc la bun sfârșit proiectele pe care le așteaptă! De aceea rog populația să voteze cu încredere echipa de consilieri locali propusă de Alianța electorală PSD+ALDE! Îi rog, de asemenea, să voteze privind spre viitor echipa PSD propusă la Consiliul Județean!    



- Domnule primar, în încheiere vă rog să transmiteți un mesaj pentru cetățenii municipiului!



R: Ajutați-mă, ca să vă slujesc cât mai bine!



(Articol electoral)





















Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
27 de intervenții ale pompierilor botoșăneni în ultimele 24 de ore. La Dorohoi o autoutilitară a fost la un pas să se facă scrum
DOROHOI – O elevă în vârstă de 15 ani a amenințat că se sinucide. Polițiștii și SMURD-ul în alertă! - FOTO
Incendii de vegetație uscată în cinci comune din județ, în ultimele două zile
Doi medici noi angajați la Spitalul Municipal Dorohoi
Accident rutier la Avrămeni. Victimele au refuzat transportul la spital
Furaje făcute scrum într-un incendiu la Adășeni - FOTO
Locuri de muncă vacante, în județ, în această săptămână
Aproape 550 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele două luni ale anului 2024
Sondaj
Cele mai citite
O tânără din Ibănești și tablourile sale fascinante - FOTOGALERIE
4192
Medicul cardiolog Dan Vasiliu a încetat din viață. Mesaj de condoleanțe din partea personalului Spitalului Municipal Dorohoi
2406
Copii pregătiți de profesorii dorohoieni Mirela și Paul Ciprian Mihai, câștigători ai Festivalului Național de muzică ușoară „Lucky Kids”, desfășurat la Roman
1162
Doi medici noi angajați la Spitalul Municipal Dorohoi
1136
DOROHOI – Bărbat cu hemoragie craniană preluat în această seară de elicopterul SMURD - FOTOGALERIE&VIDEO
699
DOROHOI – O elevă în vârstă de 15 ani a amenințat că se sinucide. Polițiștii și SMURD-ul în alertă! - FOTO
576
Dan Șlincu: „Licitație pentru construirea unui pod nou peste Siret la Vârfu Câmpului”
414
DOROHOI - Performanță unică la Colegiul Național „Grigore Ghica” – Două eleve de „ZECE” la simularea examenului de bacalaureat
392
DOROHOI - Activități preventive și de promovare a meseriei de polițist, desfășurate la Colegiul „Grigore Ghica” - FOTO
357
DOROHOI - Contract, în valoare de peste trei milioane de lei, semnat de către primarul Alexandrescu
351
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi – Anunț dezbatere publică
Medicul cardiolog Dan Vasiliu a încetat din viață. Mesaj de condoleanțe din partea personalului Spitalului Municipal Dorohoi
Spitalul Municipal Dorohoi – Anunț angajare asistent medical generalist pentru Laborator de radiologie și imagistică
Spitalul Municipal Dorohoi – Anunț de angajare pentru un post de asistent generalist debutant, pentru Secția Medicină Internă
DAS Dotohoi - Anunț privind solicitarea tichetului social pe suport electronic pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord