Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
INTERVIU – Lucian Topalagă, candidat ALDE pentru Primăria Dorohoi
Dan MăzurașuData 04.03.2020 - 13:17:40
Politic
Lucian Topalagă, candidat pentru funcţia de primar
Lucian Stelian Topalagă, preşedintele organizaţiei locale ALDE şi primul politician dorohoian care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de primar al Dorohoiului la alegerile locale din acest an, a acordat un interviu publicaţiei noastre. El a răspuns întrebărilor legitime puse de reporterul Realitatea Dorohoiană, întrebări ce au vizat atât activitatea politică a acestuia cât şi unele aspecte din viaţa personală.
DISTRIBUIE           

Reporter: Domnule Viceprimar Lucian Stelian Topalagă, sunteți primul politician care și-a anunțat candidatura la funcția de Primar al Municipiului Dorohoi, cum v-ați hotărât să faceți acest pas?

 

Lucian Topalagă: Așa cum am mai declarat, ca președinte al organizației ALDE Dorohoi, era obligația mea atât față de partid, cât și față de membrii și simpatizanții ALDE să îmi asum această candidatură. Bineînțeles că și experiența mea de 8 ani în administrația publică, din care ultimii 6 ca și Viceprimar, reprezintă un motiv în plus pentru care cetățenii Municipiului să identifice și în mine o persoană care poate oferi soluții benefice pentru dezvoltarea viitoare a Dorohoiului.

 

R: Domnule Viceprimar considerați că tinerețea dumneavoastră va reprezenta un avantaj în alegeri?

 

LT: Consider că vârsta unui candidat este un element care poate influența mult opțiunea cetățenilor. Eu am 35 de ani, o vârstă la care deja în societățile moderne oamenii ajung pe funcții foarte importante. Dumneavoastră dacă ar fi cazul, nu ați accepta să fiți operat de un chirurg care are 35 de ani doar pentru că este tânăr? Eu cred că tinerețea îmi dă puterea de muncă pe care trebuie să o aibă un primar. Și vă voi mai da un exemplu: la Botoșani, candidatul propus de PSD pentru funcția de Primar este Dl. Cosmin Andrei, care este la fel de tânăr.

 

R: Domnule Viceprimar Lucian Stelian Topalagă v-am solicitat să facem acest interviu rugându-vă, dacă sunteți de accord, să discutăm despre proiecte dar mai ales despre dv. De aceea pentru început vă rog să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră ca om!

 

LT: Așa cum am spus deja, am 35 de ani și de aproape jumătate de an am făcut și acel fericit pas căsătoria. A fost unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea, pe care din pacate a trebuit să-l amân din cauza unui alt eveniment total opus, și anume îmbolnăvirea tatălui meu, care, din păcate nu a mai putut să fie alături de mine la starea civila și în Biserică. Cu toate acestea sper că de acolo, din cer, se bucură alături de noi, mai ales acum când cu voia lui Dumnezeu urmează să devin și tată.

 

R: Mărturisesc că pentru mine asta e o știre. Vă felicit! Vă rog acum să continuăm și să ne spuneți cum ați început să faceți politică?

 

LT: Totul a pornit din nimic, eram foarte tânăr și nu mă gândeam la acea vreme că aș putea să cochetez cu politica. În anul 2011 m-am înscris în PNL fiind ales chiar și Președinte al Organizației de tineret iar în anul 2012 am candidat pe lista USL pentru funcția de consilier local. După cum mulți dintre dorohoieni cunosc, din anul 2014 am fost ales Viceprimar al Municipiului Dorohoi considerând împreună cu colegii mei că direcția în care ne ducea fostul Viceprimar nu era cea bună. Dorohoiul avea nevoie de stabilitate, trebuiau implementate proiecte iar opoziția doar de dragul opoziției nu ar fi folosit orașului. Atunci am hotărât să ne asumăm schimbarea Viceprimarului, iar ulterior, din cauza modului in care PNL la nivel național a înțeles să facă politică, ne-am afiliat la ALDE, partid în care ne regăsim și acum și unde, cred eu, nu i-am dezamăgit pe Dorohoieni.

 

R: Cu alte cuvinte, deși sunteți un partid mic, credeți că activitatea dumneavoastră ca Viceprimar și a colegilor dv. din consiliul local va conta în opinia cetățenilor?

 

LT: Eu așa îmi doresc. Pentru că orice ar spune contestatarii noștri eu, ca Viceprimar, împreună cu consilierii locali care au rămas lângă mine, am asigurat stablilitatea în ceea ce înseamnă decizie în consiliu local. Și toată lumea trebuie să înțeleagă că toate investițiile care s-au făcut și se fac în Dorohoi au fost votate și de noi, la fel ca și bugetele necesare și multe alte hotărâri la care, de exemplu, reprezentanții PNL s-au abținut. De aceea am amintit că nu am vrut să repetăm greșelile mai vechi și să ne apucăm să facem opoziție doar pentru ca apoi să reproșăm celor care au majoritatea că nu au făcut nimic. Vă dați seama că o astfel de strategie ne-ar fi adus voturi, mai ales că suntem un partid mic, dar nu cred că ar fi fost corect față de dorohoieni, cei cărora acum le solicit votul. Eu, împreună cu echipa Alde, vrem să fim votați pentru ceea ce am făcut nu pentru ceea ce am fi putut încurca.

 

R: În ultimul an, s-a constatat că la vot au început să se prezinte tot mai mulți tineri, deși această categorie de vârstă era destul de slab reprezentată la scrutinurile electorale din trecut.

Aveți un mesaj pentru tinerii din Dorohoi?

 

LT: Pentru tinerii din Dorohoi am un mesaj foarte clar: Îi doresc alături de mine nu numai la vot, ci și prin implicare. După cum se observă, tinerele generații au aspirații proprii, puțin diferite de ale părinților sau bunicilor lor, au ajuns intr-o situație în care nu pot înțelege și nici nu mai acceptă prea multe explicații atunci când cei care conduc nu reușesc să implementeze proiecte vizibile și viabile care să creeze premisele schimbării în bine a nivelului de trai. De aceea și eu, prin pagina mea de Facebook, cer atât tinerilor cât și tuturor Dorohoienilor părerile și sugestiile dumnealor ca și în funcție de acestea să îmi pot completa programul electoral. Nu vreau să le spun dorohoienilor să mă voteze pentru că eu voi face un lucru sau altul, ci să mă voteze pentru că voi face și ceea ce ei își doresc să se facă in Dorohoi.

 

R: Cu alte cuvinte, în aceasta constă și unul dintre sloganurile dv: Administrația cetățenilor!

 

LT: Într-adevăr așa este. Și trebuie să știți că de multe ori se poate întâmpla că atunci când ai o funcție de conducere să faci niște lucruri bune, de care este chiar nevoie și la sfârșit să afli că, de fapt, lumea și-ar fi dorit cu totul și cu totul altceva. De aceea, repet, dacă voi fi ales Primar vreau să am o comunicare foarte activă cu cetățeniii iar în acest scop voi implementa și proiecte în care decizia le va aparține Dorohoienilor.

 

R: Îmi puteți da un exemplu de astfel de proiect?

 

LT: Aș putea să vă dau însă vreau ca proiectele cu care vin în fața dorohoienilor vreau să le prezint mai amănunțit. De aceea, după cum ați văzut, am început pe pagina de Facebook să prezint câte un proiect din programul meu electoral în fiecare săptămână. Am lansat deja proiectul și, de ce nu, viziunea mea, privind înființarea de Parcuri Industriale iar în foarte scurt timp voi continua cu prezentarea celorlalte inițiative pe care doresc să le implementez în Dorohoi. De asemenea, insist ca toți cetățenii care au păreri pro și contra să-mi scrie, pentru că orice părere este bine venită și contează foarte mult pentru mine.

 

R: Domnule Viceprimar Lucian Stelian Topalagp, la finalul interviului, vă rog să transmiteți un mesaj Dorohoienilor.

 

 

LT: Tuturor cetățenilor Municipiului Dorohoi le transmit să aibă încredere. Încredere în mine, în echipa mea pe care o voi prezenta în foarte scurt timp. Lumea trebuie să înțeleagă că ne dorim să câștigăm în urma unei campanii civilizate, nu ne dorim să retrăim momente penibile din recentele campanii electorale și sper că cetățenii să nu cadă în capcana dezinformărilor sau atacurilor la persoană. De altfel, voi încerca să ajung acasă la fiecare dintre dorohoieni și în felul acesta ne vom putea cunoaște mai bine și astfel, domniile lor vor putea alege în cunoștință de cauză.

 

R: Domnule Viceprimar vă mulțumesc!

 

LT: Vă mulțumesc și Doamne ajută!

Comentarii


Articole din aceeași categorie
ALDE Botoşani: „Facem apel către autoritățile județului Botoșani să facă toate eforturile neceare pentru protejarea cadrelor medicale, prin asigurarea unui echipament corespunzător”
ALDE Botoșani critică Guvernul pentru măsurile luate în perioadă de criză. Acuzaţii grave şi la adresa şefului Cancelariei Prefectului, Cristian Roman
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
COMUNICAT - Echipa ALDE Botoșani pune la dispoziția cetățenilor 500 de pâini ambalate!
Comunicat - Echipa ALDE Botoșani vine în ajutorul botoșanenilor aflați în dificultate!
Dorohoianul Dan Ionescu a părăsit PMP-ul şi a trecut la ALDE
Florin Câţu a renunţat la mandatul de premier desemnat
Liderul naţional al ALDE şi-a amânat vizita în judeţ din cauza coronavirusului
Vremea în DOROHOI
Noros
4.21 °C
Minim: 1.61 °C
Maxim: 10.29 °C
Cele mai citite
PRIMARUL DORIN ALEXANDRESCU - APEL UMANITAR
4483
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4269
De mâine, toate internările în spitale se SUSPENDĂ. Vor fi externaţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe
4150
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
4066
Tânără confirmată cu coronavirus la Botoşani. A trecut şi pe la Spitalul Dorohoi
3145
Bazarul din Dorohoi închis timp de o săptămână - VIDEO
2308
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
1212
S-A SEMNAT CONTRACTUL PRIVIND EXTINDEREA SI MODERNIZAREA GRADINIȚEI NR. 7, MUNICIPIUL DOROHOI
770
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
520
Demersuri ale primăriei Dorohoi pentru identificarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani
479
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
DOROHOI - În atenţia solicitanţilor de locuinţe de serviciu. Vezi criteriile şi punctajele
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord