Locatarii au simțit miros de fum și au sunat după ajutor, la 112.
La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu trei autospeciale de stingere.
Când au ajuns echipajele de salvatori, toate bunurile existente pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați ardeau mocnit, cu degajări mari de fum.
Pompierii au intervenit rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă. Aceștia au folosit și ventilatoare pentru evacuarea fumului din subsolul blocului.
Nu s-a impus evacuarea locatarilor.
Pentru stingerea incendiului s-a acționat mai bine de două ore. Au ars arhiva societății, rafturi de lemn și scaune de birou, zece saltelele pentru sporturi nautice, două calculatoare, patru calorifere electrice și un frigider.
Intervenția a fost îngreunată de spațiul îngust, cantitatea mare de materiale combustibile depozitate la subsol, vizibiltatea zero, fumul dens și căldura foarte ridicată.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.
❗️ATENTIE❗️
✔️ Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
✔️ Nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
✔️ Nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
✔️ Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
✔️ Verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.