Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Exclusiv: Acuzaţii grave aduse primarului comunei Ibăneşti, Romică Magopeţ
Data 26.04.2016 - 11:01:32
Local
Colonelul în rezervă Ioan Suhăreanu, fost comandant al Regimentului din Dorohoi, acum retras în comuna natală Ibăneşti, a transmis redacţiei Realitatea Dorohoiană o scrisoare în care aduce acuzaţii grave actualului primar al comunei, Romică Magopeţ şi soţiei acestuia, Mariana Magopeţ.
DISTRIBUIE           
Colonelul în rezervă Ioan Suhăreanu, fost comandant al Regimentului din Dorohoi, acum retras în comuna natală Ibăneşti, a transmis redacţiei Realitatea Dorohoiană o scrisoare în care aduce acuzaţii grave actualului primar al comunei, Romică Magopeţ şi soţiei acestuia, Mariana Magopeţ.

[caption id="attachment_8611" align="aligncenter" width="759"] Primar Romică Magopeţ[/caption]

Aceştia sunt acuzaţi că au determinat, prin acţiunile lor, pierderea sarcinii de către o tânără din comună, care ar fi rămas însărcinată cu fiul primarului. Mai mult, că ar fi sechestrat în maşină pe respectiva tânără şi că ar fi încercat să convingă pe un alt tânăr să dea declaraţii false. Colonelul Ioan Suhăreanu face în scrisoare un rechizitoriu dur împotriva soţilor Magopeţ solicitând implicarea instituţiilor abilitate să cerceteze aceste acuzaţii. Trebuie remarcat faptul că, atât colonelul Ioan Suhăreanu cât şi primarul Romică Magopeţ, sunt competitori în cursa pentru funcţia de primar al comunei Ibăneşti.

Redăm în continuare, integral, scrisoarea trimisă de colonelul Ioan Suhăreanu:Comoara din casa familiei Ioniţă Mihai

Timp de trei săptămâni pe raza satului Dumbrăviţa şi a comunei Ibăneşti s-au completat listele cu susţinători pentru alegerile din 5 iunie 2016 pentru candidaţii destinaţi de PSD şi (PDL şi PNL) pentru funcţia de primar în comuna Ibăneşti. Nu vreau să fac referiri la desfăşurarea acestei activităţi, pe larg mă voi referi în precampanie şi campania din luna mai al acestui an.

 

[caption id="attachment_8612" align="alignright" width="300"] Familia Ioniţă[/caption]

Întorcându-mă de la această activitate sunt invitat de domnul Ioniţă Mihai, tatăl a 11 copii, să-i fac o vizită pentru a-mi prezenta o întâmplare din anul 2015, pentru fiica sa Ioniţă Diana Vasilica, născută la 1 ianuarie 1996, cu carte de identitate seria XT nr. ......, absolventă a Liceului textil din Botoşani cu diplomă de bacalaureat. M-au întâmpinat toţi copiii acestei familii, necunoscându-i până în acel moment, copii îmbrăcaţi curat, cu respect pentru oaspete şi cu stângăcie în prezentare. Cu toate că au venituri modeste am văzut în cei 11 copii, o educaţie aleasă primită în familie şi şcoală, cu răspunsuri emotive la întrebările mele (cam dure), m-am emoţionat eu văzând ce comoară este în acea casă, ce copii minunaţi.

În luna ianuarie a anului 2015, Ioniţă Diana s-a logodid cu Magopeţ Romeo, fiul primarului Magopeţ Romică şi a doamnei directoare Magopeţ Mariana. Au stat împreună aproape o lună de zile, stabilind data nunţii, sala, muzica, etc. După o lună, cât au convieţuit împreună, acasă la familia Ioniţă respectiv acasă la primarul Magopeţ, fata a rămas însărcinată, fără ca cei doi să le spună părinţilor. Magopeţ Romeo se destăinue în final părinţilor că Diana a rămas însărcinată. Primarul Magopeţ Romică şi doamna director al şcolii Magopeţ Mariana, face morală fiului şi furioşi se deplasează în municipiul Botoşani, la liceul unde Diana îşi desfăşura activitatea de învăţământ, fiind în clasa a XII-a. Diana s-a învoit de la ultima oră de cursuri pentru a merge la Cabinetul stomatologic, fiind planificată pentru ziua de joi, orele 15,00-17,00. Cei trei o invită în maşina primăriei şi încep discuţiile cu reproşuri şi ameninţări.

Fata fiind suferindă şi în minoritate, cedează şi le spune că este însărcinată cu fiul acestor personaje. Trec pe la apartamentul doamnei Magopeţ din Botoşani şi pleacă spre Ibăneşti. La marginea oraşului Botoşani, spre ieşirea către Dorohoi, opresc maşina, scot o coală de hârtie şi obligă fata să scrie ce îi dicteză, cei doi spunându-i să scrie că nu este gravidă cu fiul lor ci cu un băiat din Mihălăşeni. Din cele descrise de Diana, reiese că au forţat-o, au sechestrat-o şi au obligat-o să scrie ce le dictează ei în maşina primăriei. După ce au forţat-o să scrie în maşina primăriei i-au luat forţat şi inelul de logodnă după care s-au deplasat acasă, la familia Ioniţă din comuna Ibăneşti, au citit părinţilor ce a scris Diana şi au plecat. Mai multe detalii va da fata la cei care se vor sesiza.

Din cauza stresului, a sechestrării în maşina primăriei şi forţând-o să scrie ce i-au dictat cei din familia Magopeţ, fata a suferit un şoc hemoragic şi a fost internată de urgenţă la Spitalul Judeţean (ginecologie, la doamna doctor Ilcu Gladiola) pe cheltuiala părinţilor.

A doua zi, cu maşina primăriei, domnul primar Magopeţ s-a deplasat în comuna Mihăilăşeni şi a luat legătura cu Segman Cosmin şi i-a sugerat ce să scrie în declaraţie, că a violat-o într-o toaletă şi a rămas însărcinată. Segman Cosmin a refuzat să scrie ce i-a sugerat primarul Magopeţ şi a scris realitatea, că nu a avut relaţii intime cu Diana, el abandonând şcoala şi lucrând în afara ţării. Cosmin a insistat la primarul din Mihălăşeni să pună ştampila primăriei pe declaraţia care a dat-o, pentru a nu fi modificată. Revenind la Diana, aceasta a ieşit din spital şi a fost consiliată de psihologul liceului, Sorin Aionesei.

Am înţeles din relatările Dianei:

  • Că fiul primarului a sunat-o şi a insistat să păstreze copilul, să facă testul de paternitate şi să continue relaţia, dar părinţii lui nu au fost de acord, respectiv primarul şi soţia sa, directoarea şcolii. Sincer, vă mărturisesc că aproape două zile nu mi-am revenit, îmi apărea în faţa ochilor „comoara” din casa familiei Ioniţă Mihai.


Ca cetăţean al comunei Ibăneşti şi părinte, vreau să adresez câteva întrebări pentru toate familiile care au copii şi care nu au şi în special dascălilor:

  1. Este cineva mai presus de lege?

  2. Este vreo lege în România care dă dreptul unor indivizi să sechestreze persoane?

  3. Este vreo lege în România care dă dreptul unor indivizi, în afara instituţiilor în care lucrează, să forţeze persoane să dea declaraţii? Sunt organe abilitate de statul român?

  4. Întreb cetăţenii din comunitatea Ibăneşti şi din alte comunităţi, au primarii maşini la dispoziţie să-şi rezolve problemele personale?

  5. Ce educaţie se promovează în şcolile din comunitatea Ibăneşti cu asemenea comportament de director? (ne plângem că nu avem copii pentru grupa 0 şi clasa I).

  6. Pot asemenea persoane să conducă comunităţi şi să facă educaţie copiilor?

  7. Pot spune aceşti indivizi „Priviţi la mine, faceţi ca mine”? Rog respectuos să se sesizeze organele abilitate ale statului de drept.

  8. Ce părere au cei doi slujitori ai bisericii? Scrie în cărţile sfinte că poţi obliga persoane să renunţe la sarcină?
Colonel (r) Ioan Suhăreanu – IbăneştiScrisoarea conţine la final acordul Dianei Ioniţă şi a părinţilor ei, Mihai Ioniţă şi Lucia Ioniţă, de a se publica scrisoarea.
Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
Jandarmeria Botoșani la ora bilanțului
Bărbat din Ungureni, cu arsuri grave, după ce a aprins focul cu benzină
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
Locuințe salvate de pompieri
Locuință distrusă la Mileanca de jarul căzut din sobă - VIDEO
Recomandările pompierilor pentru zilele geroase care urmează
Adăpost de păsări aprins de un scurtcircuit. 6000 de pui au murit în incendiu
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-0.63 °C
Minim: -1.78 °C
Maxim: 8.93 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
738
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
513
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
444
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
401
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
259
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
255
VIDEO - Bărbat amendat drastic de către jandarmi după ce a aruncat pe câmp o mare cantitate de deșeuri menajere
251
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
251
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
235
Comunicat CJ: Acord de principiu pentru deblocarea situației de la Nova Apaserv
226
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord