Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
DOROHOI - Prefectul judeţului prezent ieri în şedinţa de Consiliu Local
Dan MăzurașuData 19.02.2020 - 08:05:04
Administratie
Prefectul Valentin Alexandru Colbu prezent în Consiliul Local Dorohoi
Prefectul judeţului, Valentin Alexandru Colbu, a fost prezent ieri la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Dorohoi. Oficialul şi-a anunţat anterior vizita, el venind însoţit de Monica Negrilă, consilier juridic în cadrul Prefecturii.
DISTRIBUIE           

Vizita  prefectului nu a durat mai mult de un sfert de oră. Imediat după intonarea imnului de stat, din debutul şedinţei, prefectul a luat cuvântul şi a explicat consilierilor motivul prezenţei sale.  

„Nu o să vă răpesc foarte mult timp, nu mi-am propus să perturb activitatea Consiliului Local, ştiu că aveţi importante proiecte pe ordinea de zi. Doresc doar să vă transmit faptul că sunt onorat astăzi să fiu în mijlocul dumneavoastră. Este o onoare pentru că mă aflu în faţa conducerii Primăriei şi a unui Consiliu Local important în judeţul Botoşani, al doilea municipiu ca mărime din judeţ. Reprezentaţi o comunitate importantă şi mesajul meu este cel de susţinere, în sensul că Instituţia Prefectului este alături de dumneavoastră în proiectele pe care le derulaţi. Vă felicit pentru proiectele pe care le aveţi în derulare, felicitări conducerii primăriei, felicitări conducerii consiliului Local. Am văzut că sunt multe proiecte şi pe PNDL şi POR şi POCU. Este important să finalizaţi aceste proiecte pentru dezvoltarea comunităţii şi a oraşului Dorohoi”, a spus prefectul Valentin Alexandru Colbu consilierilor locali dorohoieni.

El a mai explicat rolul Instituţiei Prefectului, în relaţia cu Unităţile Administrativ Teritoriale şi a amintit de recent înfiinţatul birou unic din cadru Instituţiei Prefectului, birou prin care se doreşte reducerea birocraţiei şi care vine în ajutorul reprezentanţilor primăriilor în demersurile lor pentru obţinerea diverselor avize şi aprobări.  

„În ceea ce priveşte rolul Prefectului şi a Instituţiei Prefectului, cum ştiţi foarte bine, codul administrativ a intrat în vigoare anul trecut, noi suntem o instituţie care doar coordonează şi colaborează, în mod special, cu Unităţile Administrativ Teritoriale. De aceea, vreau să vă asigur, că atâta timp cât voi fi eu prefect, veţi avea întreaga colaborare a instituţiei Prefectului şi a mea personală. (...) Noi am început din urmă cu două, trei săptămâni, am înfiinţat acest birou unic sau ghişeu unic, tocmai pentru a veni în întâmpinarea Unităţilor Administrativ Teritoriale care au nevoie de diverse avize, de diverse aprobări pentru iniţierea, desfăşurarea şi finalizarea proiectelor. Biroul unic funcţionează în zilele de marţi şi joi între orele 10 şi 12. Veţi găsi acolo reprezentanţii tuturor instituţiilor deconcentrate care acordă aceste avize şi aprobări. Vă oferă inclusiv consiliere în aşa fel încât dumneavoastră să economisiţi timp în procesul de acreditare, de avizare şi de aprobare a acestor proiecte”, a mai spus prefectul.

Prefect Valentin Alexandru Colbu: „Mi-am propus la începutul mandatului şi sper să mă pot ţine de cuvânt, să vizitez toate Unităţile Administrativ Teritoriale din judeţ pentru că, din punctul meu de vedere, este oportunitatea cea mai bună pentru a cunoaşte oamenii, în primul rând, conducerile primăriilor, primari, viceprimari, secretari, consilieri locali, cunoaştere care, zic eu, este spre binele atât a comunităţii cât şi a instituţiei prefectului. Una este să colaborezi între intituţii prin documente, prin alte mijloace de comunicare şi alte este să fii în mijlocul oamenilor, să le cunoşti problemele adevărate şi să încerci, atât cât permite legea şi atribuţiile prefectului, să le rezolvi. Chiar dacă este în luna februarie, este totuşi început de an şi vreau să vă urez să aveţi un an plin de realizări. Ştiu că astăzi veţi discuta şi vota bugetul, vă doresc să aveţi succes cu acest buget, să finalizaţi proiectele pe care vi le-aţi propus, să aveţi un an plin de realizări, plin de împliniri şi să particip, dacă voi fi invitat, la finalizarea şi inaugurarea proiectelor pe care le aveţi în derulare. Vă urez mult succes şi vă mulţumesc că m-aţi ascultat”.   

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Primăria Dorohoi - A început dezinfectarea scărilor de bloc
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
A fost semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a clădirii Stării Civile
Au început lucrările de modernizare şi reabilitare a 34 de străzi din Dorohoi - FOTOGALERIE
Primăria şi-a închis uşile pentru dorohoieni!
S-A SEMNAT CONTRACTUL PRIVIND EXTINDEREA SI MODERNIZAREA GRADINIȚEI NR. 7, MUNICIPIUL DOROHOI
Bazarul din Dorohoi închis timp de o săptămână - VIDEO
COMUNICAT - Se reiau lucrările de asanare a pârâului Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
3.47 °C
Minim: 0.83 °C
Maxim: 15.23 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6466
PRIMARUL DORIN ALEXANDRESCU - APEL UMANITAR
4918
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4904
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4830
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2674
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2622
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2404
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1515
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1253
Spitalul Municipal Dorohoi A SCĂPAT de COVID! Maternitatea din Botoșani a fost desemnată oficial pentru a fi unitate suport
1164
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord