Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
DOROHOI - Prefectul judeţului prezent ieri în şedinţa de Consiliu Local
Dan MăzurașuData 19.02.2020 - 08:05:04
Administratie
Prefectul Valentin Alexandru Colbu prezent în Consiliul Local Dorohoi
Prefectul judeţului, Valentin Alexandru Colbu, a fost prezent ieri la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Dorohoi. Oficialul şi-a anunţat anterior vizita, el venind însoţit de Monica Negrilă, consilier juridic în cadrul Prefecturii.
DISTRIBUIE           

Vizita  prefectului nu a durat mai mult de un sfert de oră. Imediat după intonarea imnului de stat, din debutul şedinţei, prefectul a luat cuvântul şi a explicat consilierilor motivul prezenţei sale.  

„Nu o să vă răpesc foarte mult timp, nu mi-am propus să perturb activitatea Consiliului Local, ştiu că aveţi importante proiecte pe ordinea de zi. Doresc doar să vă transmit faptul că sunt onorat astăzi să fiu în mijlocul dumneavoastră. Este o onoare pentru că mă aflu în faţa conducerii Primăriei şi a unui Consiliu Local important în judeţul Botoşani, al doilea municipiu ca mărime din judeţ. Reprezentaţi o comunitate importantă şi mesajul meu este cel de susţinere, în sensul că Instituţia Prefectului este alături de dumneavoastră în proiectele pe care le derulaţi. Vă felicit pentru proiectele pe care le aveţi în derulare, felicitări conducerii primăriei, felicitări conducerii consiliului Local. Am văzut că sunt multe proiecte şi pe PNDL şi POR şi POCU. Este important să finalizaţi aceste proiecte pentru dezvoltarea comunităţii şi a oraşului Dorohoi”, a spus prefectul Valentin Alexandru Colbu consilierilor locali dorohoieni.

El a mai explicat rolul Instituţiei Prefectului, în relaţia cu Unităţile Administrativ Teritoriale şi a amintit de recent înfiinţatul birou unic din cadru Instituţiei Prefectului, birou prin care se doreşte reducerea birocraţiei şi care vine în ajutorul reprezentanţilor primăriilor în demersurile lor pentru obţinerea diverselor avize şi aprobări.  

„În ceea ce priveşte rolul Prefectului şi a Instituţiei Prefectului, cum ştiţi foarte bine, codul administrativ a intrat în vigoare anul trecut, noi suntem o instituţie care doar coordonează şi colaborează, în mod special, cu Unităţile Administrativ Teritoriale. De aceea, vreau să vă asigur, că atâta timp cât voi fi eu prefect, veţi avea întreaga colaborare a instituţiei Prefectului şi a mea personală. (...) Noi am început din urmă cu două, trei săptămâni, am înfiinţat acest birou unic sau ghişeu unic, tocmai pentru a veni în întâmpinarea Unităţilor Administrativ Teritoriale care au nevoie de diverse avize, de diverse aprobări pentru iniţierea, desfăşurarea şi finalizarea proiectelor. Biroul unic funcţionează în zilele de marţi şi joi între orele 10 şi 12. Veţi găsi acolo reprezentanţii tuturor instituţiilor deconcentrate care acordă aceste avize şi aprobări. Vă oferă inclusiv consiliere în aşa fel încât dumneavoastră să economisiţi timp în procesul de acreditare, de avizare şi de aprobare a acestor proiecte”, a mai spus prefectul.

Prefect Valentin Alexandru Colbu: „Mi-am propus la începutul mandatului şi sper să mă pot ţine de cuvânt, să vizitez toate Unităţile Administrativ Teritoriale din judeţ pentru că, din punctul meu de vedere, este oportunitatea cea mai bună pentru a cunoaşte oamenii, în primul rând, conducerile primăriilor, primari, viceprimari, secretari, consilieri locali, cunoaştere care, zic eu, este spre binele atât a comunităţii cât şi a instituţiei prefectului. Una este să colaborezi între intituţii prin documente, prin alte mijloace de comunicare şi alte este să fii în mijlocul oamenilor, să le cunoşti problemele adevărate şi să încerci, atât cât permite legea şi atribuţiile prefectului, să le rezolvi. Chiar dacă este în luna februarie, este totuşi început de an şi vreau să vă urez să aveţi un an plin de realizări. Ştiu că astăzi veţi discuta şi vota bugetul, vă doresc să aveţi succes cu acest buget, să finalizaţi proiectele pe care vi le-aţi propus, să aveţi un an plin de realizări, plin de împliniri şi să particip, dacă voi fi invitat, la finalizarea şi inaugurarea proiectelor pe care le aveţi în derulare. Vă urez mult succes şi vă mulţumesc că m-aţi ascultat”.   

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat CJ: A fost atribuit și contractul de deszăpezire pentru Baza 2 Dorohoi
Cuvântul prefectului județului, Dan Nechifor, cu prilejul Zilei Naționale a României
Primarul Dorin Alexandrescu a înmânat astăzi cheile către beneficiarii locuințelor de serviciu
Președintele Consiliului Județean verifică șantierele deschise prin PNDL - FOTOGALERIE
COMUNICAT Primăria Dorohoi: Blocul de locuinţe de serviciu a fost recepţionat astăzi. Vineri, beneficiarii vor primi repartiţiile
Consiliul Județean cumpără tablete pentru elevii din învățământul special
Constructor desemnat pentru modernizarea drumului Prăjeni – Plugari
Consiliul Județean cheamă în instanță Guvernul pentru datoriile restante generate de cazarea cadrelor medicale
Sondaj
Ați accepta să fiți vaccinat împotriva infecției cu COVID-19, în eventualitatea apariției unui vaccin?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-4.11 °C
Minim: -4.88 °C
Maxim: -0.44 °C
Cele mai citite
Primarul Dorin Alexandrescu a înmânat astăzi cheile către beneficiarii locuințelor de serviciu
1025
Femeie reținută pentru trei infracțiuni la regimul rutier
733
Mașină a poliției, echipată cu radar, implicată într-un accident de circulație, la Botoșani
489
COMUNICAT Primăria Dorohoi: Blocul de locuinţe de serviciu a fost recepţionat astăzi. Vineri, beneficiarii vor primi repartiţiile
416
DOROHOI - Mesajul transmis de primarul Dorin Alexandrescu cu ocazia Zilei Naționale a României
397
DOROHOI: Rata de infectare se menţine la peste trei la mie. Vezi situaţia localităţilor din judeţ cu cele mai mari rate de infecţie
329
Tânără din Botoșani prinsă de polițiști cu 2526 de pachete cu țigări de contrabandă
312
Teribilism sau inconştienţă  
278
Femeie în comă transportată cu elicopterul la Iaşi
268
Urmărit internațional identificat de jandarmi
267
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi: ANUNŢ privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2021
DAS Dorohoi: ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii OCTOMBRIE 2020
Mesaj de condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu, la decesul consilierului său, Constantin Onciu
DOROHOI – Fără apă la robinete, miercuri, 4 noiembrie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord