Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
DOROHOI - Prefectul judeţului prezent ieri în şedinţa de Consiliu Local
Dan MăzurașuData 19.02.2020 - 08:05:04
Administratie
Prefectul Valentin Alexandru Colbu prezent în Consiliul Local Dorohoi
Prefectul judeţului, Valentin Alexandru Colbu, a fost prezent ieri la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Dorohoi. Oficialul şi-a anunţat anterior vizita, el venind însoţit de Monica Negrilă, consilier juridic în cadrul Prefecturii.
DISTRIBUIE           

Vizita  prefectului nu a durat mai mult de un sfert de oră. Imediat după intonarea imnului de stat, din debutul şedinţei, prefectul a luat cuvântul şi a explicat consilierilor motivul prezenţei sale.  

„Nu o să vă răpesc foarte mult timp, nu mi-am propus să perturb activitatea Consiliului Local, ştiu că aveţi importante proiecte pe ordinea de zi. Doresc doar să vă transmit faptul că sunt onorat astăzi să fiu în mijlocul dumneavoastră. Este o onoare pentru că mă aflu în faţa conducerii Primăriei şi a unui Consiliu Local important în judeţul Botoşani, al doilea municipiu ca mărime din judeţ. Reprezentaţi o comunitate importantă şi mesajul meu este cel de susţinere, în sensul că Instituţia Prefectului este alături de dumneavoastră în proiectele pe care le derulaţi. Vă felicit pentru proiectele pe care le aveţi în derulare, felicitări conducerii primăriei, felicitări conducerii consiliului Local. Am văzut că sunt multe proiecte şi pe PNDL şi POR şi POCU. Este important să finalizaţi aceste proiecte pentru dezvoltarea comunităţii şi a oraşului Dorohoi”, a spus prefectul Valentin Alexandru Colbu consilierilor locali dorohoieni.

El a mai explicat rolul Instituţiei Prefectului, în relaţia cu Unităţile Administrativ Teritoriale şi a amintit de recent înfiinţatul birou unic din cadru Instituţiei Prefectului, birou prin care se doreşte reducerea birocraţiei şi care vine în ajutorul reprezentanţilor primăriilor în demersurile lor pentru obţinerea diverselor avize şi aprobări.  

„În ceea ce priveşte rolul Prefectului şi a Instituţiei Prefectului, cum ştiţi foarte bine, codul administrativ a intrat în vigoare anul trecut, noi suntem o instituţie care doar coordonează şi colaborează, în mod special, cu Unităţile Administrativ Teritoriale. De aceea, vreau să vă asigur, că atâta timp cât voi fi eu prefect, veţi avea întreaga colaborare a instituţiei Prefectului şi a mea personală. (...) Noi am început din urmă cu două, trei săptămâni, am înfiinţat acest birou unic sau ghişeu unic, tocmai pentru a veni în întâmpinarea Unităţilor Administrativ Teritoriale care au nevoie de diverse avize, de diverse aprobări pentru iniţierea, desfăşurarea şi finalizarea proiectelor. Biroul unic funcţionează în zilele de marţi şi joi între orele 10 şi 12. Veţi găsi acolo reprezentanţii tuturor instituţiilor deconcentrate care acordă aceste avize şi aprobări. Vă oferă inclusiv consiliere în aşa fel încât dumneavoastră să economisiţi timp în procesul de acreditare, de avizare şi de aprobare a acestor proiecte”, a mai spus prefectul.

Prefect Valentin Alexandru Colbu: „Mi-am propus la începutul mandatului şi sper să mă pot ţine de cuvânt, să vizitez toate Unităţile Administrativ Teritoriale din judeţ pentru că, din punctul meu de vedere, este oportunitatea cea mai bună pentru a cunoaşte oamenii, în primul rând, conducerile primăriilor, primari, viceprimari, secretari, consilieri locali, cunoaştere care, zic eu, este spre binele atât a comunităţii cât şi a instituţiei prefectului. Una este să colaborezi între intituţii prin documente, prin alte mijloace de comunicare şi alte este să fii în mijlocul oamenilor, să le cunoşti problemele adevărate şi să încerci, atât cât permite legea şi atribuţiile prefectului, să le rezolvi. Chiar dacă este în luna februarie, este totuşi început de an şi vreau să vă urez să aveţi un an plin de realizări. Ştiu că astăzi veţi discuta şi vota bugetul, vă doresc să aveţi succes cu acest buget, să finalizaţi proiectele pe care vi le-aţi propus, să aveţi un an plin de realizări, plin de împliniri şi să particip, dacă voi fi invitat, la finalizarea şi inaugurarea proiectelor pe care le aveţi în derulare. Vă urez mult succes şi vă mulţumesc că m-aţi ascultat”.   

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Limitatoare de viteză în intersecțiile cu probleme de pe drumurile județene
Prefectul Dan Nechifor despre ultimele alocări ale guvernului: ”Iată că banii pentru nevoile botoșănenilor se pot aloca și fără criterii politice”
ATENȚIE! - Acțiuni de dezinsecție în Dorohoi
Covoare asfaltice turnate pe drumurile județene - FOTO
Ritm susținut pentru lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe - FOTOGALERIE
Instalațiile de dirijare a traficului de pe drumul Prăjeni – Plugari, vandalizate
Fonduri europene pentru modernizarea școlilor speciale din subordinea Consiliului Județean
Peste 3.000 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani de la începutul anului
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
24.14 °C
Minim: 14.04 °C
Maxim: 27.94 °C
Cele mai citite
COD ROȘU de inundații în județul Botoșani
835
Hramul Bisericii Dealu Mare pe 20 iulie. Vor fi aduse spre cinstire Moaștele Sfântului Nectarie și ale Sfinților Epictet și Astion
512
ATENȚIE! - Acțiuni de dezinsecție în Dorohoi
444
Apartament de la etajul trei în flăcări. Pompierii au reușit stingerea incendiului
343
Autoturism distrus de un incendiu
275
Dovadă de civism din partea unui bărbat fără adăpost
259
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
239
Colete cu țigarete de contrabandă descoperite la frontiera cu Ucraina, de către polițiștii de frontieră dorohoieni. Au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare - FOTO& VIDEO
216
Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat
209
I-a împrumutat mașina și s-au ales amândoi cu dosare penale
205
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ – DAS Dorohoi angajează expert local rom
DAS Dorohoi – Anunț ANGAJARE!
Primăria Dorohoi – Direcția Administrației Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Locuitorii din orașul Flămânzi și alte câteva localități au rămas astăzi fără apă la robinete din cauza unei avarii
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord