Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
DOROHOI - Columbofili răsplătiţi cu diplome şi cupe, la finalul expoziţiei - FOTOGALERIE
Dan MăzurașuData 03.03.2020 - 11:44:11
Educatie
DOROHOI - Columbofili răsplătiţi cu diplome şi cupe la finalul expoziţiei Columbofilia - tradiţie şi pasiune
Cei 30 de columbofili şi crescători de păsări ornamentale, care au participat timp de o săptămână, cu exponate la expoziţia “Columbofilia, tradiţie şi pasiune”, au fost răsplătiţi de conducerea primăriei şi a Muzeului de Ştiinţele Naturii, cu diplome şi cupe.
DISTRIBUIE           

S-a întâmplat duminicică, 1 martie, la finalul celei de-a XVI-a ediţii a expoziţiei, care s-a desfăşurat în perioada 23 – 29 februarie, expoziţie căreia i-a trecut pragul peste 1000 de vizitatori, în special copii.

Cei 30 de columbofili au primit diplome din partea Muzeului de Ştiinţele Naturii, reprezentat de muzeograf Mihaela Ștefură, șef secție împreună cu muzeograf, Ovidiu Alboiu şi câte o cupă, înmânată de primarul municipiului Dorin Alexandrescu.

“Au fost apreciați pentru pasiunea și dăruirea cu care îngrijesc minunatele păsări, fie că sunt porumbei, fazani, păuni sau alte specii de păsări”, au precizat organizatorii.

Prezent la eveniment, primarul Dorin Alexandrescu a apreciat pasiunea de care dau dovadă columbofilii şi le-a făcut câteva propuneri pentru colaborările viitoare.

“Este o pasiune pe care şi eu o respect foarte mult şi am observat un ataşament extraordinar al columbofililor pentru păsările pe care le au. Nu au cerut nimic, decât posibilitatea de a arăta exponatele. Le-am făcut o propunere, să expună porumbeii în aer liber, pe pietonal,de ziua copilului. Reacţia lor a fost pozitivă. Le-am mai spus că ar fi bine să se constituie într-o asociaţie prin care ar putea să facă proiecte mai importante în parteneriat cu Primăria Dorohoi sau alte instituţii. De asemenea, le-am spus că am în vedere ca în zona Muzeului de Ştiinţele Naturii, pe terenul din spatele clădirii, ar fi bine de organizat o mini grădină botanică  unde să fie integrată şi o zonă de expunere a exponatelor vii”, a spus primarul Dorin Alexandrescu.


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Un profil special dedicat franco-fanilor la Colegiul Laurian
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
Bacalaureat 2020 – Rata de promovare a elevilor botoşăneni din seria curentă este de 66,47%
Doctor în istorie, profesor Gică Manole - O mare Tragedie Națională: 28 iunie 1940 (evacuarea Basarabiei şi nordului Bucovinei) - Lecţia de istorie
VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ! – Recomandările poliţiştilor
Evaluare Naţională 2020 – Au fost anunţate rezultatele finale
Doctor în istorie, profesor Gică Manole - 26 IUNIE 1940: ZIUA INFAMIEI
4 metode prin care “acceptăm” să fim ... manipulați - explicaţia psihologului
Vremea în DOROHOI
Senin
25.3 °C
Minim: 17.14 °C
Maxim: 26.98 °C
Cele mai citite
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
2840
Dorohoiancă călcată de o betonieră. A murit în drum spre spital
2165
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
1765
De mâine, se deschide piscina. Accesul condiţionat de noile reguli impuse de pandemie
1072
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
798
Armata caută rezervişti pentru judeţul Botoşani şi alte 16 judeţe şi municipiul Bucureşti | MApN: Pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri
635
Victimele inundaţiilor din 2010 comemorate de autorităţi la un deceniu de la evenimentele tragice
609
DOROHOI - A fost decisă lista celor care vor primi o locuinţă de serviciu. Contestaţiile se pot face în termen de şapte zile lucrătoare, începând de mâine
569
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
467
Dorohoi - Ceremonie în Cimitirul evreiesc dedicată comemorării victimelor pogromului
332
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Se redeschide Stadionul 1 Mai, pentru sporturile individuale în aer liber. Accesul pe bază de programare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord