Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Demersuri ale primăriei Dorohoi pentru identificarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani
Realitatea DorohoianăData 23.03.2020 - 22:32:21
Local
Foto generic
Primaria municipiului Dorohoi solicită sprijinul cetăţenilor pentru obţinerea de informaţii despre persoanele în vârstă de peste 65 de ani din municipiu, persoane fără susţinători şi/sau altă formă de ajutor.
DISTRIBUIE           

Solicitarea vine în contextul limitării deplasării acestora, având în vedere că sunt persoanele cele mai expuse îmbolnăvirii. 

Intenţia municipalităţii este ca după identificarea tuturor persoanelor din această categorie, acestea să fie ajutate astfel încât să nu fie nevoite să părăsească locuinţa și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

În acest sens, responsabilii din Primăria Dorohoi au pus la dispoziţie următoarele numere de telefon: 0231/617813 sau  0231/610133, în intervalul orar 08.00-16.30 de luni până joi şi 08.00-14.00 pentru vineri şi la adresele de email, das@dorohoi.net  sau primariadorohoi@primariadorohoi.ro 

 

Pe de altă parte, Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a decis luni să permită autorităților locale accesul în bazele de date din Registrul electoral.

„În urma discuțiilor dintre președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică și ministrul afacerilor interne, Ion-Marcel Vela, pe tema punerii în aplicare a prevederilor Decretului Președintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență și a Ordonanței militare nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19 și având în vedere solicitările transmise AEP astăzi, 23 martie 2020, de către autoritățile publice locale,  președintele AEP a decis să le permită acestora accesul în bazele de date din Registrul electoral.

Ca urmare a acestei hotărâri, primarii pot utiliza datele și informațiile conținute în Registrul electoral, la care au acces potrivit legii, pentru a identifica și a ține evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, conform art. 8 alin. (1) din Ordonanța militară nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19”, se arată într-un comunicat transmis de AEP.

Potrivit Art. 8. – (1) din Ordonanța militară, „autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor”.
 

Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. „Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii”, precizează președintele AEP.  

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
COVID - A apărut primul deces în rândul personalului medical
Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
48 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani au fost confirmate cu coronavirus
Comună din judeţ rămasă fără apă din cauza unei avarii
Maşini de cusut donate Direcţiei de Protecţie a Copilului de către Asociaţia “Grup Civic” Botoşani
Un botoșănean a decedat la „Mavromati”. A fost testat pentru COVID la o zi după deces, iar rezultatul pozitiv a venit peste alte patru
Amenzi de 337.000 de lei aplicate de poliţiştii botoşăneni, pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu şi a celor privind restricţionarea circulaţiei
Vremea în DOROHOI
Senin
19.11 °C
Minim: 1.63 °C
Maxim: 22.26 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6687
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4974
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4900
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2773
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2719
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
2516
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2448
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1718
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1601
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1516
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord