Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Demersuri ale primăriei Dorohoi pentru identificarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani
Realitatea DorohoianăData 23.03.2020 - 22:32:21
Local
Foto generic
Primaria municipiului Dorohoi solicită sprijinul cetăţenilor pentru obţinerea de informaţii despre persoanele în vârstă de peste 65 de ani din municipiu, persoane fără susţinători şi/sau altă formă de ajutor.
DISTRIBUIE           

Solicitarea vine în contextul limitării deplasării acestora, având în vedere că sunt persoanele cele mai expuse îmbolnăvirii. 

Intenţia municipalităţii este ca după identificarea tuturor persoanelor din această categorie, acestea să fie ajutate astfel încât să nu fie nevoite să părăsească locuinţa și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

În acest sens, responsabilii din Primăria Dorohoi au pus la dispoziţie următoarele numere de telefon: 0231/617813 sau  0231/610133, în intervalul orar 08.00-16.30 de luni până joi şi 08.00-14.00 pentru vineri şi la adresele de email, das@dorohoi.net  sau primariadorohoi@primariadorohoi.ro 

 

Pe de altă parte, Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a decis luni să permită autorităților locale accesul în bazele de date din Registrul electoral.

„În urma discuțiilor dintre președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică și ministrul afacerilor interne, Ion-Marcel Vela, pe tema punerii în aplicare a prevederilor Decretului Președintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență și a Ordonanței militare nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19 și având în vedere solicitările transmise AEP astăzi, 23 martie 2020, de către autoritățile publice locale,  președintele AEP a decis să le permită acestora accesul în bazele de date din Registrul electoral.

Ca urmare a acestei hotărâri, primarii pot utiliza datele și informațiile conținute în Registrul electoral, la care au acces potrivit legii, pentru a identifica și a ține evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, conform art. 8 alin. (1) din Ordonanța militară nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19”, se arată într-un comunicat transmis de AEP.

Potrivit Art. 8. – (1) din Ordonanța militară, „autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor”.
 

Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. „Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii”, precizează președintele AEP.  

 

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Primarul Dorin Alexandrescu respinge că ar fi vorba de înţelegeri politice în numirea liderului liberal dorohoian Valerian Andrieş, la conducerea spitalului
Peste 600 de poliţişti şi jandarmi, pe străzi, de Rusalii
Medicul Valerian Andrieş, şeful PNL Dorohoi, numit de primarul Alexandrescu, şeful PSD Dorohoi, manager interimar al Spitalului Municipal Dorohoi
A făcut accident cu zece kilometri înainte de a ajunga acasă
Accident grav la Suharău!
Aproape 1000 de locuri de muncă, prin AJOFM, în această săptămână
2999 de botoşăneni se află, încă, în izolare la domiciliu
Peste o tonă de fructe şi legume confiscate în Piaţa centrală din Botoşani
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
18.46 °C
Minim: 12.69 °C
Maxim: 26 °C
Cele mai citite
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1622
Viceprimarul Lucian Topalagă către copiii dorohoieni, de 1 Iunie: “Să nu uitați că toți cei din jurul vostru vă sunt alături cu dragostea lor pentru voi”
887
Dorohoian cu simţ civic. A predat poliţiei un portofel cu bani şi acte
859
Accident grav la Suharău!
508
ANUNŢ ANGAJARE
495
Primarul Alexandrescu nu doreşte să comenteze demisia managerului spitalului
459
Femeie prinsă la furat în supermarket
451
Bucurie pentru micii fotbalişti de la ACS Juniorul Dorohoi. De la 1 iunie pot relua antrenamentele
433
DOROHOI - Locuitorii din zona gării şi autogării nu vor avea apă la robinete timp de câteva ore, joi, 4 mai
431
Comunicat PMP - Dorohoi, încremenit în trista istorie pesedistă
370
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNŢ ANGAJARE
ANUNŢ ANGAJARE - SC PALAS PRODUCTIV SRL angajează muncitori calificați și necalificați în construcții
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord