Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Declarație de presă - Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani
Realitatea DorohoianăData 24.04.2020 - 18:34:42
Politic
Declarație de presă: Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani
Florin Ţurcanu, vicepreşedintele ALDE Botoşani, face un apel la unitate şi responsabilitate a tuturor forţelor politice, pentru stoparea creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19. „Fac un apel la toți factorii de decizie la nivelul județului Botoșani , la toate partidele politice sa creeze un nucleu de unitate, să aducem la o masă a discuțiilor toți specialiștii care cunosc și știu ce este de făcut pentru a stopa răspândirea acestui virus periculos. (...) Acum trebuie unitate și responsabiliate, toți la aceeși masă, indiferent de culoarea politică și luați cele mai bune decizii. Opriți în a pune în posturi cheie politruci, puneți specialiști, măcar acum dați dovadă de responsabilitate. Nu schimbați un om politic cu un alt om politic pentru că rezultatul va fi același”, spune Florin Ţurcanu.
DISTRIBUIE           

Am văzut în spațiul public, pe președintele Consiliului Județean Botoșani care spune că nu comentează situația de la Spitalul Județean Botoșani și mă văd obligat pentru că mi-am iubit și-mi iubesc județul Botoșani și oamenii care trăiesc în acest județ, să relatez câteva lucruri clare și la obiect:

Domnule președinte al CJ și dragi reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, stimați directori, parlamentari și președinți ai partidelor politice, eu consider că există o problemă la nivelul județului Botoșani, respectiv numărul mare de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, care poate fi stopat doar prin unitate și responsabilitate.

  Fac un apel la toți factorii de decizie la nivelul județului Botoșani , la toate partidele politice sa creeze un nucleu de unitate, să aducem la o masă a discuțiilor toți specialiștii care cunosc și știu ce este de făcut pentru a stopa răspândirea acestui virus periculos.

 Nu cred că este momentul să încercăm să folosim această situație dificilă și delicată pentru a ne plăti polițe politice și aici mă refer la schimbarea anumitor persoane din funcții care sunt de o anumită culoare politică și să înlocuim cu alte persoane care sunt de altă culoare politică, nu cred că este cazul. Tot din aceste orgolii și neînțelegeri s-au făcut erori și s-a ajuns în această situație critică.

Dragilor, dacă vă iubiți județul, dacă iubiți acești locuitori ai județului Botoșani, care plătesc taxe și impozite, faceți ce trebuie făcut pentru a răzbate acest virus. Acum trebuie unitate și responsabiliate, toți la aceeși masă, indiferent de culoarea politică și luați cele mai bune decizii. Opriți în a pune în posturi cheie politruci, puneți specialiști, măcar acum dați dovadă de responsabilitate. Nu schimbați un om politic cu un alt om politic pentru că rezultatul va fi același.

       Un lucru este clar, responsabilitatea este a tuturor celor care au coordonat situația acestei pandemii la Botoșani, consider că autoritățile județene trebuiau să se implice cu adevărat, în stoparea acestei răspândiri, prin achiziționarea din timp a materialelor de protecție pentru toate cadrele medicale din cea mai mare unitate spitalicească din județ.

       Mai mult decât atât, am spus încă de la începutul acestei pandemii, să se dea materiale de prevenție gratuit botoșănenilor și aici mă refer la măști , mănuși și soluții dezinfectante, dar nu s-a făcut acest lucru din cauza banilor.

      Însă, vă asigur eu, pe toti locuitorii județului Botoșani, că bugetul județului are acești bani. Dacă se dorea acest lucru și cred că încă nu e târziu dacă se mobilizează într-un ritm alert, pot da polulației aceste materiale de protecție.

    De asemenea, se poate crea un nucleu de specialiști și cred că aici toate partidele ar trebui să participe, să pună la dispoziție toți specialiștii pe care îi au în structurile lor politice sau pe care îi recomandă, pentru a stabili o strategie fermă și clară pentru a opri această răspândire. Se poate crea pe o platforma online, unde se pot aduna toți specialiștii și fiecare să-și aducă aportul pentru a lua cele mai bune decizii.

      La această oră, județul Botoșani a înregistrat încă 14 cazuri noi în ultimele 24 de ore, drept urmare de la 393 de cazuri, numărul a crescut  la 407 cazuri cu COVID-19.”

     Cu deosebit respect, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
FOTO - Femeile social democrate sunt alături de preșcolarii din mediul rural
Dan Șlincu: „Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!”
Deputat Costel Șoptică, PNL: „ Este una dintre cele mai bune măsuri pe care le-am luat”, referindu-se la adoptarea Legii consumatorului vulnerabil
Lucian Trufin: „Școala și drepturile elevilor botoșăneni tăiate de pe lista de priorități a PNL”
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
ALDE Botoșani - Mistreții distrug munca agricultorilor botoșăneni și nimeni nu ia măsuri pentru a stopa acest lucru!
Comunicat USR PLUS Botoșani: Florin Cîțu a înșelat votanții PNL și USR PLUS
Roxana Țurcanu: „Din păcate, s-a ajuns la o politizare excesivă a unităților de învățământ din județul Botoșani!”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Posibil Burniță
6.71 °C
Minim: 6.28 °C
Maxim: 13.76 °C
Cele mai citite
ALERTĂ! Frați minori din Pomârla dați dispăruți
2253
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
605
Rezultat excepțional pentru micii fotbaliști ai „ACS Juniorul Dorohoi”. Au câștigat trofeul turneului ”Cupa Academicienilor„ de la Năsăud, în fața echipelor din Ardeal - FOTO&VIDEO
538
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
506
Botoșăneancă prinsă băută la volan, în Dorohoi. Avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
460
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
424
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
360
Zilele Municipiului Dorohoi 2021, sărbătoare în umbra pandemiei
340
420 de posturi vacante scoase la concurs, prin încadrare directă, la nivelul Poliției de Frontieră Române
328
Sărbătoare la Mihăileni, odată cu întoarcearea acasă a lui Mugurel Semciuc. Interviu cu vicecampionul olimpic
308
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Mesaj de condoleanțe – Consiliul Județean Botoșani
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord