Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Declarație de presă - Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani
Realitatea DorohoianăData 24.04.2020 - 18:34:42
Politic
Declarație de presă: Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani
Florin Ţurcanu, vicepreşedintele ALDE Botoşani, face un apel la unitate şi responsabilitate a tuturor forţelor politice, pentru stoparea creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19. „Fac un apel la toți factorii de decizie la nivelul județului Botoșani , la toate partidele politice sa creeze un nucleu de unitate, să aducem la o masă a discuțiilor toți specialiștii care cunosc și știu ce este de făcut pentru a stopa răspândirea acestui virus periculos. (...) Acum trebuie unitate și responsabiliate, toți la aceeși masă, indiferent de culoarea politică și luați cele mai bune decizii. Opriți în a pune în posturi cheie politruci, puneți specialiști, măcar acum dați dovadă de responsabilitate. Nu schimbați un om politic cu un alt om politic pentru că rezultatul va fi același”, spune Florin Ţurcanu.
DISTRIBUIE           

Am văzut în spațiul public, pe președintele Consiliului Județean Botoșani care spune că nu comentează situația de la Spitalul Județean Botoșani și mă văd obligat pentru că mi-am iubit și-mi iubesc județul Botoșani și oamenii care trăiesc în acest județ, să relatez câteva lucruri clare și la obiect:

Domnule președinte al CJ și dragi reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, stimați directori, parlamentari și președinți ai partidelor politice, eu consider că există o problemă la nivelul județului Botoșani, respectiv numărul mare de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, care poate fi stopat doar prin unitate și responsabilitate.

  Fac un apel la toți factorii de decizie la nivelul județului Botoșani , la toate partidele politice sa creeze un nucleu de unitate, să aducem la o masă a discuțiilor toți specialiștii care cunosc și știu ce este de făcut pentru a stopa răspândirea acestui virus periculos.

 Nu cred că este momentul să încercăm să folosim această situație dificilă și delicată pentru a ne plăti polițe politice și aici mă refer la schimbarea anumitor persoane din funcții care sunt de o anumită culoare politică și să înlocuim cu alte persoane care sunt de altă culoare politică, nu cred că este cazul. Tot din aceste orgolii și neînțelegeri s-au făcut erori și s-a ajuns în această situație critică.

Dragilor, dacă vă iubiți județul, dacă iubiți acești locuitori ai județului Botoșani, care plătesc taxe și impozite, faceți ce trebuie făcut pentru a răzbate acest virus. Acum trebuie unitate și responsabiliate, toți la aceeși masă, indiferent de culoarea politică și luați cele mai bune decizii. Opriți în a pune în posturi cheie politruci, puneți specialiști, măcar acum dați dovadă de responsabilitate. Nu schimbați un om politic cu un alt om politic pentru că rezultatul va fi același.

       Un lucru este clar, responsabilitatea este a tuturor celor care au coordonat situația acestei pandemii la Botoșani, consider că autoritățile județene trebuiau să se implice cu adevărat, în stoparea acestei răspândiri, prin achiziționarea din timp a materialelor de protecție pentru toate cadrele medicale din cea mai mare unitate spitalicească din județ.

       Mai mult decât atât, am spus încă de la începutul acestei pandemii, să se dea materiale de prevenție gratuit botoșănenilor și aici mă refer la măști , mănuși și soluții dezinfectante, dar nu s-a făcut acest lucru din cauza banilor.

      Însă, vă asigur eu, pe toti locuitorii județului Botoșani, că bugetul județului are acești bani. Dacă se dorea acest lucru și cred că încă nu e târziu dacă se mobilizează într-un ritm alert, pot da polulației aceste materiale de protecție.

    De asemenea, se poate crea un nucleu de specialiști și cred că aici toate partidele ar trebui să participe, să pună la dispoziție toți specialiștii pe care îi au în structurile lor politice sau pe care îi recomandă, pentru a stabili o strategie fermă și clară pentru a opri această răspândire. Se poate crea pe o platforma online, unde se pot aduna toți specialiștii și fiecare să-și aducă aportul pentru a lua cele mai bune decizii.

      La această oră, județul Botoșani a înregistrat încă 14 cazuri noi în ultimele 24 de ore, drept urmare de la 393 de cazuri, numărul a crescut  la 407 cazuri cu COVID-19.”

     Cu deosebit respect, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-1.31 °C
Minim: -4.99 °C
Maxim: 6.08 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2031
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
788
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
644
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
581
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
439
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
324
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
324
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
255
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
235
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
234
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord