Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Declarație de presă - Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani
Realitatea DorohoianăData 24.04.2020 - 18:34:42
Politic
Declarație de presă: Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani
Florin Ţurcanu, vicepreşedintele ALDE Botoşani, face un apel la unitate şi responsabilitate a tuturor forţelor politice, pentru stoparea creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19. „Fac un apel la toți factorii de decizie la nivelul județului Botoșani , la toate partidele politice sa creeze un nucleu de unitate, să aducem la o masă a discuțiilor toți specialiștii care cunosc și știu ce este de făcut pentru a stopa răspândirea acestui virus periculos. (...) Acum trebuie unitate și responsabiliate, toți la aceeși masă, indiferent de culoarea politică și luați cele mai bune decizii. Opriți în a pune în posturi cheie politruci, puneți specialiști, măcar acum dați dovadă de responsabilitate. Nu schimbați un om politic cu un alt om politic pentru că rezultatul va fi același”, spune Florin Ţurcanu.
DISTRIBUIE           

Am văzut în spațiul public, pe președintele Consiliului Județean Botoșani care spune că nu comentează situația de la Spitalul Județean Botoșani și mă văd obligat pentru că mi-am iubit și-mi iubesc județul Botoșani și oamenii care trăiesc în acest județ, să relatez câteva lucruri clare și la obiect:

Domnule președinte al CJ și dragi reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, stimați directori, parlamentari și președinți ai partidelor politice, eu consider că există o problemă la nivelul județului Botoșani, respectiv numărul mare de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, care poate fi stopat doar prin unitate și responsabilitate.

  Fac un apel la toți factorii de decizie la nivelul județului Botoșani , la toate partidele politice sa creeze un nucleu de unitate, să aducem la o masă a discuțiilor toți specialiștii care cunosc și știu ce este de făcut pentru a stopa răspândirea acestui virus periculos.

 Nu cred că este momentul să încercăm să folosim această situație dificilă și delicată pentru a ne plăti polițe politice și aici mă refer la schimbarea anumitor persoane din funcții care sunt de o anumită culoare politică și să înlocuim cu alte persoane care sunt de altă culoare politică, nu cred că este cazul. Tot din aceste orgolii și neînțelegeri s-au făcut erori și s-a ajuns în această situație critică.

Dragilor, dacă vă iubiți județul, dacă iubiți acești locuitori ai județului Botoșani, care plătesc taxe și impozite, faceți ce trebuie făcut pentru a răzbate acest virus. Acum trebuie unitate și responsabiliate, toți la aceeși masă, indiferent de culoarea politică și luați cele mai bune decizii. Opriți în a pune în posturi cheie politruci, puneți specialiști, măcar acum dați dovadă de responsabilitate. Nu schimbați un om politic cu un alt om politic pentru că rezultatul va fi același.

       Un lucru este clar, responsabilitatea este a tuturor celor care au coordonat situația acestei pandemii la Botoșani, consider că autoritățile județene trebuiau să se implice cu adevărat, în stoparea acestei răspândiri, prin achiziționarea din timp a materialelor de protecție pentru toate cadrele medicale din cea mai mare unitate spitalicească din județ.

       Mai mult decât atât, am spus încă de la începutul acestei pandemii, să se dea materiale de prevenție gratuit botoșănenilor și aici mă refer la măști , mănuși și soluții dezinfectante, dar nu s-a făcut acest lucru din cauza banilor.

      Însă, vă asigur eu, pe toti locuitorii județului Botoșani, că bugetul județului are acești bani. Dacă se dorea acest lucru și cred că încă nu e târziu dacă se mobilizează într-un ritm alert, pot da polulației aceste materiale de protecție.

    De asemenea, se poate crea un nucleu de specialiști și cred că aici toate partidele ar trebui să participe, să pună la dispoziție toți specialiștii pe care îi au în structurile lor politice sau pe care îi recomandă, pentru a stabili o strategie fermă și clară pentru a opri această răspândire. Se poate crea pe o platforma online, unde se pot aduna toți specialiștii și fiecare să-și aducă aportul pentru a lua cele mai bune decizii.

      La această oră, județul Botoșani a înregistrat încă 14 cazuri noi în ultimele 24 de ore, drept urmare de la 393 de cazuri, numărul a crescut  la 407 cazuri cu COVID-19.”

     Cu deosebit respect, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat PMP - Dorohoi, încremenit în trista istorie pesedistă
Comunicat - ALDE Botoșani susține menținerea subvențiilor în agricultură
Comunicat ALDE Botoşani - Irigațiile sunt colacul de salvare pentru agricultorii botoșăneni! - VIDEO
Comunicat ALDE Botoşani - Opriți nedreptatea de la Nova Apaserv Botoșani! Stopați supraîncărcarea facturilor la apă!
Comunicat ALDE Botoşani - Trezirea la realitate, dragi aleși locali! E timpul pentru a mai face mai mult pentru cetățenii cărora le-ați cerut votul!
Comunicat ALDE Botoşani - Opriti circul pe bani publici!
Comunicat ALDE Botoşani – „Terminați cu promisiunile și treceți la fapte”
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în vizită în judeţ - FOTOGALERIE
Vremea în DOROHOI
Noros
10.46 °C
Minim: 8.85 °C
Maxim: 14.92 °C
Cele mai citite
Incendiu la marginea Dorohoiului - FOTOGALERIE
1829
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1540
Petiţie online în sprijinul medicului Bogdan Anton, managerul Spitalului Municipal Dorohoi
1304
Autocar distrus într-un incendiu, la Pomârla
1151
Simona Elena, poliţista de frontieră din Dorohoi, onorată de superiori pentru activitatea umanitară desfăşurată
804
SINCERE CONDOLEANŢE!
749
Dorohoienii pot circula fără declaraţie pe proprie răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiului
677
Medicul Bogdan Anton, managerul spitalului dorohoian, răspunde şi el, punctual, acuzaţiilor făcute de şeful liberalilor botoşăneni
566
DOROHOI - Angajaţii primăriei, în frunte cu primarul Alexandrescu, se vor supune termoscanării la intrarea în instituţie
436
Replică a primarului Dorin Alexandrescu la declaraţia senatorului liberal Costel Şoptică, care a cerut demisia mangerului spitalului dorohoian. „Este doar o încercare de a impune și la Spitalul Dorohoi un alt manager, eventual un membru PNL”
408
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 2
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 1
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord