Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
CONTED Dorohoi trece pe profit
Realitatea DorohoianăData 16.01.2020 - 04:57:00
Local
Foto generic
După preluarea de către un retailer francez, producătorul din Dorohoi a trecut de la pierderi la profit. În primele nouă luni ale anului, Conted a avut o cifră de afaceri de 10,55 milioane de lei, cu 3,1 milioane de lei mai mult decât perioada similară a anului 2018.
DISTRIBUIE           

Exportul a reprezentat mai bine de 73,70% din totalul vânzărilor. Profitul din primele trei trimestre a fost de puţin peste 461.000 de lei, de la o pierdere de 1,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, deși în acelaşi interval cheltuielile totale au crescut cu 7%, iar numărul de salariați a scăzut de la 339 la 327.

Amintim că spre finele anului trecut producătorul de confecţii din Dorohoi a cedat controlul firmei unei companii franceze controlată la rândul său de omul de afaceri Haissam Hamidi. Hamidi a plătit 3,08 milioane lei pentru 58,4% din acțiunile Conted, deţinerea totală a acestuia urcând atunci la 62,1%, având în vedere că anterior el deţinea deja un pachet de acţiuni la producătorul din Dorohoi. La vânzare s-au aflat trei acţionari ai Conted Dorohoi, care au ieşit complet din companie: Valeria Negreanu, Nelu Pujina şi Manole Popa.

Anterior, Valeria Negreanu controla 10% din companie, Nelu Pujina 20,3%, iar Manole Popa 25,5%. Toți cei trei acţionari şi-au vândut titlurile la preţul de 23 lei/acțiune, Conted Dorohoi fiind astfel evaluată la 5,5 mil. lei.

La trei luni după tranzacţie, omul de afaceri Hamidi Haissam lansa în a doua jumătate a lunii februarie o ofertă publică pentru restul de aproape 38% din acțiuni, la un preț de 28 de lei/acțiune, care situa valoarea firmei la 6,7 milioane de lei. O altă mişcare a firmei a fost anunţul din vara aceasta prin care urma să contracteze un credit de investiţii de 500.000 de euro de la Banca Transilvania, pe o perioadă iniţială de 60 de luni, plan aprobat de acționarii firmei.

În prezent, Conted e controlată de Haissam Hamidi, care are 81,12 %, şi de alţi acţionari cu 18,88%.

Conted produce confecţii în sistem lohn pentru clienţi din România, dar şi pentru retaileri străini, printre care Louis Vuitton, Pierre Cardin, HMD S.A.R.L. Franţa, Again Textile Team S.R.L. Braşov şi S.C. Formen’s S.R.L. Botoşani. HMD S.A.R.L Franţa este, de altfel, condusă de Haissam Hamidi şi avea afaceri de 7,3 mil. euro înainte de tranzacţie. Prin intermediul HMD, Conted a lucrat pentru branduri precum Zara, Massimo Dutti şi Lacoste.

Sursa: dialogtextil.ro

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Locuinţe modulare pentru două familii care au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unor incendii
Patru incendii în ultima zi
Pompierii voluntari din judeţ instruiţi în cadrul întâlnirii semestriale
FOTOGALERIE - Casă arsă în totalitate la Teioasa - Darabani
FOTOGALERIE - Pompierii dorohoieni îi provoacă pe jandarmii din Botoșani și pompierii din cadrul ISU Vrancea să doneze sânge!
Accident rutier pe o stradă din Dorohoi. Şoferul nu îşi explică cum a produs accidentul
Trei incendii în mai puțin de o oră
134 de misiuni executate de pompierii botoşăneni în ultima săptămână
Vremea în DOROHOI
Senin
2.34 °C
Minim: 0.49 °C
Maxim: 9.88 °C
Cele mai citite
Accident rutier pe o stradă din Dorohoi. Şoferul nu îşi explică cum a produs accidentul
838
DOROHOI - Prefectul judeţului prezent ieri în şedinţa de Consiliu Local
617
Urmărire în noapte pe străzile Dorohoiului. Şoferul s-a ales cu dosar penal
409
Locuri de muncă puţine pentru dorohoieni. Vezi oferta completă
266
Cătălin Ivan (ADN): Sistemul judiciar din România este capturat din nou la Cotroceni, iar românilor li se servește „butaforia anticipatelor“ în vreme ce lui Iohannis i se clasează dosarele
257
PRIMĂRIA DOROHOI – ANUNŢ DEZBATERE PUBLICĂ privind Regulamentul traficului rutier şi pietonal pe drumurile publice din Dorohoi
186
UPDATE - Localităţi din judeţ rămase în beznă din cauza vijeliilor
186
Accident rutier provocat de un dorohoian
185
Jandarm botoşănean recompensat de U.S. Army
158
DOROHOI – Furnizarea apei întreruptă pe o stradă din municipiu
158
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI – ANUNŢ DEZBATERE PUBLICĂ privind Regulamentul traficului rutier şi pietonal pe drumurile publice din Dorohoi
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI
Mesaj de condoleanţe din partea PSD Botoşani
ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă aferente lunii ianuarie 2020
ANUNȚ - A fost stabilit calendarul comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale pentru anul 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord