Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
CONTED Dorohoi trece pe profit
Realitatea DorohoianăData 16.01.2020 - 04:57:00
Local
Foto generic
După preluarea de către un retailer francez, producătorul din Dorohoi a trecut de la pierderi la profit. În primele nouă luni ale anului, Conted a avut o cifră de afaceri de 10,55 milioane de lei, cu 3,1 milioane de lei mai mult decât perioada similară a anului 2018.
DISTRIBUIE           

Exportul a reprezentat mai bine de 73,70% din totalul vânzărilor. Profitul din primele trei trimestre a fost de puţin peste 461.000 de lei, de la o pierdere de 1,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, deși în acelaşi interval cheltuielile totale au crescut cu 7%, iar numărul de salariați a scăzut de la 339 la 327.

Amintim că spre finele anului trecut producătorul de confecţii din Dorohoi a cedat controlul firmei unei companii franceze controlată la rândul său de omul de afaceri Haissam Hamidi. Hamidi a plătit 3,08 milioane lei pentru 58,4% din acțiunile Conted, deţinerea totală a acestuia urcând atunci la 62,1%, având în vedere că anterior el deţinea deja un pachet de acţiuni la producătorul din Dorohoi. La vânzare s-au aflat trei acţionari ai Conted Dorohoi, care au ieşit complet din companie: Valeria Negreanu, Nelu Pujina şi Manole Popa.

Anterior, Valeria Negreanu controla 10% din companie, Nelu Pujina 20,3%, iar Manole Popa 25,5%. Toți cei trei acţionari şi-au vândut titlurile la preţul de 23 lei/acțiune, Conted Dorohoi fiind astfel evaluată la 5,5 mil. lei.

La trei luni după tranzacţie, omul de afaceri Hamidi Haissam lansa în a doua jumătate a lunii februarie o ofertă publică pentru restul de aproape 38% din acțiuni, la un preț de 28 de lei/acțiune, care situa valoarea firmei la 6,7 milioane de lei. O altă mişcare a firmei a fost anunţul din vara aceasta prin care urma să contracteze un credit de investiţii de 500.000 de euro de la Banca Transilvania, pe o perioadă iniţială de 60 de luni, plan aprobat de acționarii firmei.

În prezent, Conted e controlată de Haissam Hamidi, care are 81,12 %, şi de alţi acţionari cu 18,88%.

Conted produce confecţii în sistem lohn pentru clienţi din România, dar şi pentru retaileri străini, printre care Louis Vuitton, Pierre Cardin, HMD S.A.R.L. Franţa, Again Textile Team S.R.L. Braşov şi S.C. Formen’s S.R.L. Botoşani. HMD S.A.R.L Franţa este, de altfel, condusă de Haissam Hamidi şi avea afaceri de 7,3 mil. euro înainte de tranzacţie. Prin intermediul HMD, Conted a lucrat pentru branduri precum Zara, Massimo Dutti şi Lacoste.

Sursa: dialogtextil.ro

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Primarul Alexandrescu a câştigat un nou mandat cu 62 %. Vezi configuraţia noului Consiliu Local
Dorin Alexandrescu, primar pentru încă patru ani. Deocamdată, edilul refuză să facă declaraţii
Prezenţă la urne scăzută la Dorohoi, sub media judeţeană
Vasile Adăscăliţei, candidatul Pro România: „Dorim să schimbăm parlamentul dorohoian care trebuie să aibă cei mai competenţi oameni”
ALEGERI LOCALE 2020 – DOROHOI: Prezenţa la vot la ora 20.00
Bogdan Dăscălescu, candidatul ALDE pentru şefia Consiliului Judeţean: “Îmi doresc ca ziua de astăzi să producă schimbarea”
Viceprimarul Lucian Topalagă, candidatul ALDE, la ieşirea de la urne: „Votul este cea mai importantă armă a democraţiei. Îi invit pe dorohoieni şi pe această cale, să iasă la vot”
VIDEO - Corneliu Popescu, candidatul PMP pentru preşedinţia Consiliului Judeţean: “Îmi doresc ca cetățenii județului Botoșani sa fie câștigătorii acestor alegeri”
Sondaj
În contextul Pandemiei COVID - 19, vă veți prezenta la vot pe 27 septembrie?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
20.34 °C
Minim: 7.05 °C
Maxim: 20.72 °C
Cele mai citite
Primarul Alexandrescu a câştigat un nou mandat cu 62 %. Vezi configuraţia noului Consiliu Local
1950
ACUM - Incendiu puternic la câţiva kilometri de Dorohoi - FOTOGALERIE
1305
Viceprimarul Lucian Topalagă, candidatul ALDE, la ieşirea de la urne: „Votul este cea mai importantă armă a democraţiei. Îi invit pe dorohoieni şi pe această cale, să iasă la vot”
973
Doi copii din apartamentele DGASPC din Dorohoi internaţi cu Covid-19. Clasele în care învăţau, din cadrul Şcolii nr. 1, au fost închise
845
Dorin Alexandrescu, primar pentru încă patru ani. Deocamdată, edilul refuză să facă declaraţii
761
Incendiul din această după-amiază a fost stins. Pagube estimate la 500000 de lei
638
DOROHOI - Protest ANTIMASCĂ în faţa primăriei, organizat de un grup de mămici şi copiii acestora. Au cerut renunţarea la obligativitatea purtării măştii de protecţie, de către copii, în şcolile din municipiu
620
DOROHOI – Un membru al Biroului Electoral de Circumscripţie, din incinta Bibliotecii municipale, confirmat cu COVID-19
596
ALEGERI LOCALE 2020 – DOROHOI: Prezenţa la vot la ora 20.00
529
Prezenţă la urne scăzută la Dorohoi, sub media judeţeană
377
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Oborului - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
ANUNŢ - DAS Dorohoi angajează asistent medical comunitar
ANUNŢ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DOROHOI – privind delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare
Primăria Dorohoi – Anunţ LICITAŢIE PUBLICĂ pentru vânzarea unui teren
FOTOGALERIE - Patru zile de frumuseţe oferite de ORIFLAME, pe pietonalul din Dorohoi! Surprize zilnice şi tombolă la sfârşitul săptămânii
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord