Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redac[email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat USR PLUS: De ce să mergi la vot duminică
Realitatea DorohoianăData 04.12.2020 - 15:22:15
Politic
În Parlament este nevoie de oameni valoroși. Trebuie să ieșim din gaura pe care tot noi ne-am săpat-o votând de 30 de ani aceiași politicieni ipocriți.
DISTRIBUIE           

Există câteva teme tabu pentru vechii politicieni de la toate partidele. Nu contează din ce partid fac parte, ce vechi feude îi despart, cât se contrează pe alte subiecte, când vine vorba de teme precum imunitate, pensii speciale, politizarea funcțiilor publice, divergențele se evaporă, fricțiunile dispar și le ia locul un organic și stabil consens. Tacit, știu cu toții că au de protejat interese comune. Că pot conta unii pe alții. Că, fundamental, sunt de aceeași parte a baricadei. De asta USRPLUS îi irită așa de tare și ne detestă sincer și profund.

Am intrat în politică dar nu jucăm după regulile lor. Am fost etichetați încă de la început soroșiști, tefeliști, scandalagii, sexo-marxiști, stângiști, dar și neo-fasciști sau alte apelative, confuze și contradictorii, dar care sunau la fel de periculos. Sunt tot atâtea moduri de a ne spune că nu aparținem establishment-ului. Că încălcăm regulile nescrise și nesocotim cutumele pe care vechii politicieni se puteau baza pentru a-și construi neperturbați o carieră și o viață confortabilă, paralelă însă cu interesul cetățenilor.

De asta a deranjat atât de tare demisia parlamentarilor USR și refuzul lor de a încasa pensiile speciale. Am arătat că politicienii pot fi și altfel. Au trecut 4 ani de când am intrat în parlament, nu mai suntem așa de noi, am crescut, am învățat. Dar ce a rămas neschimbat e refuzul nostru de a ne identifica cu modelul vechilor politicieni și de a beneficia de privilegiile pe care partidele tradiționale și le-au acordat cu atâta larghețe.

De asta e importat ca USRPLUS să aibă un scor cât mai mare la alegerile de duminică. Ca să putem impune un nou standard de a face politică. Nu doar că vom lupta în continuare, cu mai multă putere și mai multă experiență, pentru o Românie fără corupție, europeană și prosperă, dar prezența noastră acolo va obliga vechea clasă politică să se reformeze. Fie vor începe să se schimbe, fie își vor pierde încet, încet din relevanță. Pentru asta avem nevoie de votul vostru. Ca să putem reconstrui educația din România, ca să putem investi în sănătate, ca să avem o justiție corectă, e nevoie de noi toți. Nu uitați ce a fost, ieșiți la vot și aveți încredere în ce o să fie.

O Românie fără hoție” nu e doar un slogan. Poate fi o realitate.

Această Românie începe cu tine, duminică. Reușim împreună.

USRPLUS Botoșani


 


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
-9.49 °C
Minim: -10.33 °C
Maxim: -6.4 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
1955
Protest fără precedent al polițiștilor botoșăneni. Acuzații grave la adresa șefilor
1807
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
797
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
677
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
476
DOROHOI – Patru cazuri noi de infectare. Vezi rata de incidență
430
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
398
Tragedie la Văculești. Bărbat strivit de propria mașină
331
Apel către populația care se încadrează în etapa a II-a a vaccinării anti-Covid
284
Comunicat - Dan Șlincu, deputat PSD: „Guvernarea PNL trebuie să aloce fonduri pentru asfaltarea DN 29A Dorohoi-Suceava”
246
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord