Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT PNL: Singurul vinovat pentru criza din sistemul sanitar este PSD
Realitatea DorohoianăData 28.10.2020 - 15:44:18
Politic
Criza medicală pe care o invocă PSD este fără îndoială produsă chiar de guvernările social-democate de până acum și de corupția din sistemul sanitar, tolerată tot de PSD. Ipocrizia celor din PSD este fără margini dacă ne gândim că timp de aproape 30 de ani, cu mici excepții, au fost la guvernare și nu au făcut absolut nimic pentru a-i proteja pe români, pentru a îmbunătății sistemul sanitar.
DISTRIBUIE           

Poate că PSD a uitat că în timp ce se afla la guvernare au plecat din țară zeci de mii de cadre medicale. În 2015, pe vremea guvernării Ponta, Colegiul Medicilor din România deplângea situația din sistemul medical românesc arătând că deficitul de medici din România era de aproximativ 40%. Cei mai mulți au plecat din cauza salariilor mizere și a dotărilor precare din spitalele românești.

 

În 2018, pe vremea guvernării Dăncilă, doar Franţa şi Germania au avut peste 8.700 de medici români, iar în Ungaria, ponderea medicilor români era de 70% din totalul specialiştilor străini. În anii de guvernare PSD, au plecat cu miile în străinătate, cei mai mulţi alegând spitale din Europa imediat după terminarea facultăţii, arată o statistică realizată de OECD, o organizaţie internaţională. Sunt date care nu pot fi contestate de absolut nimeni. Acestea sunt consecințele unor guvernări PSD nocive care nu au făcut decât să slăbească sistemul sanitar românesc, lăsându-l total vulnerabil în fața pandemiei cu care ne confruntăm în prezent. 

 

Acum cei de la PSD arată cu degetul și acuză că actuala guvernare nu face față pandemiei uitând că ei sunt autorii colapsului în care au adus sistemul sanitar. Cei din PSD doresc ca Guvernul PNL să rezolve în doar șase luni ce nu au reușit ei să facă în aproape 30 de ani. Asta este realitatea, iar românii nu pot să uite de COLECTIV și de toate promisiunile mincinoase făcute până acum de PSD. Nu pot să uite de spitalele regionale pe care le-au promis în programul de guvernare, de modernizarea și dotarea spitalelor județene.  Paturile din ATI, atât de necesare pentru pacienții infectați cu COVID, nu pot fi suplimentate peste noapte, fără dotările necesare, fără personalul medical necesar. 

 

Pentru a găsi personal pentru secțiile ATI,  Guvernul PNL a găsit însă soluția și a promovat la începutul săptămânii un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru a suplimenta efectivele implicate prin angajarea imediată a tuturor absolvenţilor care au luat examenul la finalul rezidenţiatului în specializările legate de Covid, cum ar fi cele de urgenţă, anestezie pentru terapie intensivă, infecţioase, epidemiologie.  Rezineții vor fi încurajați să facă practica în sistem de voluntariat pentru a susţine activitatea Direcţiilor de Sănătate Publică.

 

Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Paradă inedită a umaniștilor în Piața Constituției, de Ziua Națională a României  
Liderii umaniști au depus coroane de flori la Mausoleul de la Mărășești, în cinstea eroilor din Primul Război Mondial  
Radu Minea, PPUSL, semnal de alarmă în privința Cercetării Științifice-Dezoltării Tehnologice: Nu ne poate opri nimeni de a demasca ”genocidul” cercetătorilor, distrugerea institutelor
Comunicat: Tinerii umaniști lansează campania: „Fii de gașcă, poartă mască!”
Comunicat PNL Botoșani: Astăzi dăm startul campaniei pentru dezvoltarea Botoșaniului
Eduard Gurău, medic specialist în urgență prespitalicească, candidat PSD la Deputați: „Minciunile și incompetența guvernului PNL scoate în stradă medicii din linia întâi, ajunși la capătul puterilor”
Comunicat PNL: Apel către frații români basarabeni din Botoșani
COMUNICAT PSD: Aghiotanții de lux ai lui Orban îi jignesc pe botoșăneni în ultimul hal și îi fac analfabeți, iar pe cadrele medicale din Botoșani picate din lună! Să vă fie rușine politrucilor!
Sondaj
Vă veți prezenta duminică la vot?
Vremea în DOROHOI
Noros
8.42 °C
Minim: 3.25 °C
Maxim: 9.21 °C
Cele mai citite
Primarul Dorin Alexandrescu a înmânat astăzi cheile către beneficiarii locuințelor de serviciu
1340
DOROHOI - Mesajul transmis de primarul Dorin Alexandrescu cu ocazia Zilei Naționale a României
1131
Mașină a poliției, echipată cu radar, implicată într-un accident de circulație, la Botoșani
790
DOROHOI - „Deschidere oficială Centru de sprijin ocupațional” - VIDEO&FOTOGALERIE
766
Femeie în comă transportată cu elicopterul la Iaşi
556
Comunicat DAS Dorohoi: Inaugurarea Centrului de Sprijin Ocupațional
415
DOROHOI – Rata de infectare a scăzut sub trei la mie
401
DOROHOI: Rata de infectare se menţine la peste trei la mie. Vezi situaţia localităţilor din judeţ cu cele mai mari rate de infecţie
339
Comunicat CJ: A fost atribuit și contractul de deszăpezire pentru Baza 2 Dorohoi
176
Locuinţă din Dorohoi salvată de pompieri
141
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi: ANUNŢ privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2021
DAS Dorohoi: ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii OCTOMBRIE 2020
Mesaj de condoleanțe din partea Direcției de Asistență Socială
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu, la decesul consilierului său, Constantin Onciu
DOROHOI – Fără apă la robinete, miercuri, 4 noiembrie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord