Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat PNL: Apel către frații români basarabeni din Botoșani
Realitatea DorohoianăData 04.11.2020 - 10:09:03
Politic
Organizația municipală a PNL Botoșani salută victoria din primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, a doamnei Maia Sandu, candidatul pro-european din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În actualul context geo-strategic și politic, considerăm că doar prin victoria din 15 noiembrie a doamnei Maia Sandu va putea fi repornit parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova, parcurs obstrucționat până acum de forțele politice ostile din țară și din afara granițelor sale.
DISTRIBUIE           

Ca Partid Național, noi, liberalii, nu putem să nu fim alături de frații noștri din Moldova, care își caută acum drumul către ieșirea din toxica sferă de influență rusească. Avem o datorie istorică față de românii din Republica Moldova pentru că noi, liberalii, am fost cei care, prin politica națională promovată în primele decenii ale secolului trecut, am creat condițiile Unirii, la 27 martie 1918, a Basarabiei cu România, „în puterea dreptului istoric și dreptului de neam”.

Frați români, acum mai mult ca niciodată să ne unim în efortul de a păstra Republica Moldova într-o Europă din care politicieni apatrizi, lipsiți de conștiință de neam, lipsiți de idealuri, aserviți unei puteri străine, încearcă să vă alunge!

Ca și la noi, frații voștri din dreapta Prutului, votul diasporei se poate dovedi hotărâtor! Plecați pe alte meleaguri, în căutarea unui trai mai bun pentru ei, dar mai ales pentru copiii lor, românii moldoveni au luat contact cu valorile democrației occidentale și vor să fie siguri că se vor bucura de aceste valori și după ce se vor întoarce acasă. Foarte mulți români basarabeni cu dublă cetățenie locuiesc în județul Botoșani. Unii s-au integrat în instituții de stat sau întreprinderi private botoșănene, alții valorifică roadele pământului moldovenesc, vânzând produse agricole în piețele agroalimentare din județ, mai ales din municipiul Botoșani.

PNL vi se adresează vouă, tuturor, frați români ai noștri de dincolo de Prut! Așa cum ați mers la vot duminică, 1 noiembrie, și 70,12% dintre voi, cei care ați votat din Diasporă, ați ales-o pe Maia Sandu, singurul candidat pro-european din această cursă electorală, faceți un efort și îndepliniți o datorie civică și votați-o pe Maia Sandu și în turul doi al acestor alegeri, în 15 noiembrie. Votul vostru poate fi unul istoric, pentru că el va însemna că alegeți democrația reprezentativă, justiție independentă, suveranitate națională, pluralism politic, supremația legii, alternanța pașnică la guvernare și, mai ales, o Republică Moldova tot mai aproape de integrarea în Uniunea Europeană și în structurile NATO.

Fiecare vot poate fi decisiv, fiecare vot al vostru pentru Maia Sandu înseamnă o șansă în plus pentru voi, pentru viitorul vostru, reprezentat de copiii care acum, unii dintre ei, învață la școli românești sau vă așteaptă, în grija buneilor, în țara al cărei președinte poate fi Maia Sandu.

Noi, liberalii botoșăneni vă îndemnăm ca duminică, 15 noiembrie, să mergeți la vot și să votați candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, în persoana doamnei Maia Sandu! Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Organizația Municipală PNL Botoșani

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
2.6 °C
Minim: -0.89 °C
Maxim: 9.81 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
706
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
374
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
328
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
257
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
247
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
233
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
212
Comunicat CJ: Acord de principiu pentru deblocarea situației de la Nova Apaserv
205
Poetul național Mihai Eminescu, evocat în Parohia Cobâla, Protopopiatul Dorohoi
190
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Dorohoi – VIDEO &FOTOGALERIE
182
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord