Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT PLUS - România & Europa la feminin cu reprezentanți ai botoșănenilor
Realitatea DorohoianăData 05.03.2020 - 13:25:08
Politic
Peste 55% din populația României este alcătuită din femei. Deși procentul este în continuă creștere, prezența doamnelor în funcții publice rămâne una deficitară. În momentul de față, în România, doar 5% dintre primari și 20% dintre parlamentarii aleși sunt femei. Statisticile nu arată cu mult mai bine nici în ceea ce priveşte mediul de business, unde avem puțin peste 35% acționariat feminin, iar violența asupra femeilor sau prejudecățile cu privire la "tipul" de meserii şi de activități pe care acestea ar trebui să le aibă persistă la cote alarmante atât în România, cât şi în alte state membre ale Uniunii.
DISTRIBUIE           

Schimbarea mentalităților se va putea face doar dacă fiecare dintre români va conștientiza cât de nociv este acest mod de gândire și la ce tragedii duce această tolerare a sexismului, misoginismului și discriminării de gen.

În acest context, Ramona Strugariu, membră a Parlamentului European din partea Alianței USR PLUS (Renew Europe), organizează pe 7 martie conferința România & Europa la feminin, un eveniment complex care va aduce la București oficiali europeni, europarlamentari, reprezentanți ai mass-mediei, societății civile și mediului de business. Și Botoșaniul va fi implicat în organizarea evenimentului, unul dintre co-moderatorii întâlnirilor urmând să fie Magda Oleniuc, președintele PLUS Botoșani.

Evenimentul va avea loc și pentru că la nivel european, Comisia Von der Leyen a evocat în repetate rânduri necesitatea adoptării unor reforme structurale care să conducă la o îmbunătățire rapidă a egalității de gen, în toate cele 27 de state membre.

Evenimentul din București va include o conferință de deschidere în care oameni de succes, care demonstrează prin exemplul propriu că singurele limite profesionale sunt cele pe care ni le auto-impunem, vor participa la un panel comun despre leadership-ul feminin, privit dincolo de incluziune socială sau discriminare de gen. Printre aceștia sunt Fabienne Keller - membră a Parlamentului European, fost senator al Franței (2004-2019) și fost primar al Strasbourg-ului (2001-2008), Irina von Wiese - membră a Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie, fostă membră a Parlamentului European, înainte de Brexit, Anca Paliu Dragu - ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Dacian Cioloș, dar și Oana Țoiu - membră a Comitetului executiv Alianța USR PLUS - Politici Publice, Fatma Ruxandra Yilmaz - Expertă în politici pentru egalitate de șanse, gen și minorităti, sau Nansi Lungu - Fondator al Behavioral Insights Team, coordonator al Departamentului pentru Psihologia Consumatorului în cadrul Bitdefender.

Mesele rotunde tematice vor aborda o serie de subiecte din marea temă a eventului, dar și modalități prin care organizațiile pot interveni, co-moderatoarele asigurându-se că dezbaterile vor genera propuneri de soluții concrete la problemele abordate.

”Cum primăvara vine tot timpul cu vești bune, împărtășesc cu voi bucuria de a participa în calitate de co-moderator la evenimentul “Romania & Europa la feminin” organizat de Ramona Strugariu. Îți mulțumesc, Ramona, pentru invitație! Vă aștept cu drag la eveniment.”, este invitația lansată tuturor celor interesați de Magda Oleniuc, președintele PLUS Botoșani.

                                                            Preşedinte PLUS Botoşani, Magda Oleniuc

Comentarii


Articole din aceeași categorie
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-3.55 °C
Minim: -4.96 °C
Maxim: 6.09 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2031
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
788
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
642
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
581
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
439
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
324
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
324
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
255
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
235
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
234
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord