Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT PLUS - România & Europa la feminin cu reprezentanți ai botoșănenilor
Realitatea DorohoianăData 05.03.2020 - 13:25:08
Politic
Peste 55% din populația României este alcătuită din femei. Deși procentul este în continuă creștere, prezența doamnelor în funcții publice rămâne una deficitară. În momentul de față, în România, doar 5% dintre primari și 20% dintre parlamentarii aleși sunt femei. Statisticile nu arată cu mult mai bine nici în ceea ce priveşte mediul de business, unde avem puțin peste 35% acționariat feminin, iar violența asupra femeilor sau prejudecățile cu privire la "tipul" de meserii şi de activități pe care acestea ar trebui să le aibă persistă la cote alarmante atât în România, cât şi în alte state membre ale Uniunii.
DISTRIBUIE           

Schimbarea mentalităților se va putea face doar dacă fiecare dintre români va conștientiza cât de nociv este acest mod de gândire și la ce tragedii duce această tolerare a sexismului, misoginismului și discriminării de gen.

În acest context, Ramona Strugariu, membră a Parlamentului European din partea Alianței USR PLUS (Renew Europe), organizează pe 7 martie conferința România & Europa la feminin, un eveniment complex care va aduce la București oficiali europeni, europarlamentari, reprezentanți ai mass-mediei, societății civile și mediului de business. Și Botoșaniul va fi implicat în organizarea evenimentului, unul dintre co-moderatorii întâlnirilor urmând să fie Magda Oleniuc, președintele PLUS Botoșani.

Evenimentul va avea loc și pentru că la nivel european, Comisia Von der Leyen a evocat în repetate rânduri necesitatea adoptării unor reforme structurale care să conducă la o îmbunătățire rapidă a egalității de gen, în toate cele 27 de state membre.

Evenimentul din București va include o conferință de deschidere în care oameni de succes, care demonstrează prin exemplul propriu că singurele limite profesionale sunt cele pe care ni le auto-impunem, vor participa la un panel comun despre leadership-ul feminin, privit dincolo de incluziune socială sau discriminare de gen. Printre aceștia sunt Fabienne Keller - membră a Parlamentului European, fost senator al Franței (2004-2019) și fost primar al Strasbourg-ului (2001-2008), Irina von Wiese - membră a Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie, fostă membră a Parlamentului European, înainte de Brexit, Anca Paliu Dragu - ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Dacian Cioloș, dar și Oana Țoiu - membră a Comitetului executiv Alianța USR PLUS - Politici Publice, Fatma Ruxandra Yilmaz - Expertă în politici pentru egalitate de șanse, gen și minorităti, sau Nansi Lungu - Fondator al Behavioral Insights Team, coordonator al Departamentului pentru Psihologia Consumatorului în cadrul Bitdefender.

Mesele rotunde tematice vor aborda o serie de subiecte din marea temă a eventului, dar și modalități prin care organizațiile pot interveni, co-moderatoarele asigurându-se că dezbaterile vor genera propuneri de soluții concrete la problemele abordate.

”Cum primăvara vine tot timpul cu vești bune, împărtășesc cu voi bucuria de a participa în calitate de co-moderator la evenimentul “Romania & Europa la feminin” organizat de Ramona Strugariu. Îți mulțumesc, Ramona, pentru invitație! Vă aștept cu drag la eveniment.”, este invitația lansată tuturor celor interesați de Magda Oleniuc, președintele PLUS Botoșani.

                                                            Preşedinte PLUS Botoşani, Magda Oleniuc

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat ALDE Botoșani – Se pot găsi soluţii pentru îngrijirea bolnavilor de coronavirus!
Comunicat ALDE Botoșani – „Autoritățile judeţene trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”
ALDE Botoşani: „Facem apel către autoritățile județului Botoșani să facă toate eforturile neceare pentru protejarea cadrelor medicale, prin asigurarea unui echipament corespunzător”
ALDE Botoșani critică Guvernul pentru măsurile luate în perioadă de criză. Acuzaţii grave şi la adresa şefului Cancelariei Prefectului, Cristian Roman
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
COMUNICAT - Echipa ALDE Botoșani pune la dispoziția cetățenilor 500 de pâini ambalate!
Comunicat - Echipa ALDE Botoșani vine în ajutorul botoșanenilor aflați în dificultate!
Dorohoianul Dan Ionescu a părăsit PMP-ul şi a trecut la ALDE
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
3.47 °C
Minim: 0.83 °C
Maxim: 15.23 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6466
PRIMARUL DORIN ALEXANDRESCU - APEL UMANITAR
4918
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4904
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4830
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2674
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2622
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2404
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1515
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1253
Spitalul Municipal Dorohoi A SCĂPAT de COVID! Maternitatea din Botoșani a fost desemnată oficial pentru a fi unitate suport
1164
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord