Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT PLUS - România & Europa la feminin cu reprezentanți ai botoșănenilor
Realitatea DorohoianăData 05.03.2020 - 13:25:08
Politic
Peste 55% din populația României este alcătuită din femei. Deși procentul este în continuă creștere, prezența doamnelor în funcții publice rămâne una deficitară. În momentul de față, în România, doar 5% dintre primari și 20% dintre parlamentarii aleși sunt femei. Statisticile nu arată cu mult mai bine nici în ceea ce priveşte mediul de business, unde avem puțin peste 35% acționariat feminin, iar violența asupra femeilor sau prejudecățile cu privire la "tipul" de meserii şi de activități pe care acestea ar trebui să le aibă persistă la cote alarmante atât în România, cât şi în alte state membre ale Uniunii.
DISTRIBUIE           

Schimbarea mentalităților se va putea face doar dacă fiecare dintre români va conștientiza cât de nociv este acest mod de gândire și la ce tragedii duce această tolerare a sexismului, misoginismului și discriminării de gen.

În acest context, Ramona Strugariu, membră a Parlamentului European din partea Alianței USR PLUS (Renew Europe), organizează pe 7 martie conferința România & Europa la feminin, un eveniment complex care va aduce la București oficiali europeni, europarlamentari, reprezentanți ai mass-mediei, societății civile și mediului de business. Și Botoșaniul va fi implicat în organizarea evenimentului, unul dintre co-moderatorii întâlnirilor urmând să fie Magda Oleniuc, președintele PLUS Botoșani.

Evenimentul va avea loc și pentru că la nivel european, Comisia Von der Leyen a evocat în repetate rânduri necesitatea adoptării unor reforme structurale care să conducă la o îmbunătățire rapidă a egalității de gen, în toate cele 27 de state membre.

Evenimentul din București va include o conferință de deschidere în care oameni de succes, care demonstrează prin exemplul propriu că singurele limite profesionale sunt cele pe care ni le auto-impunem, vor participa la un panel comun despre leadership-ul feminin, privit dincolo de incluziune socială sau discriminare de gen. Printre aceștia sunt Fabienne Keller - membră a Parlamentului European, fost senator al Franței (2004-2019) și fost primar al Strasbourg-ului (2001-2008), Irina von Wiese - membră a Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie, fostă membră a Parlamentului European, înainte de Brexit, Anca Paliu Dragu - ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Dacian Cioloș, dar și Oana Țoiu - membră a Comitetului executiv Alianța USR PLUS - Politici Publice, Fatma Ruxandra Yilmaz - Expertă în politici pentru egalitate de șanse, gen și minorităti, sau Nansi Lungu - Fondator al Behavioral Insights Team, coordonator al Departamentului pentru Psihologia Consumatorului în cadrul Bitdefender.

Mesele rotunde tematice vor aborda o serie de subiecte din marea temă a eventului, dar și modalități prin care organizațiile pot interveni, co-moderatoarele asigurându-se că dezbaterile vor genera propuneri de soluții concrete la problemele abordate.

”Cum primăvara vine tot timpul cu vești bune, împărtășesc cu voi bucuria de a participa în calitate de co-moderator la evenimentul “Romania & Europa la feminin” organizat de Ramona Strugariu. Îți mulțumesc, Ramona, pentru invitație! Vă aștept cu drag la eveniment.”, este invitația lansată tuturor celor interesați de Magda Oleniuc, președintele PLUS Botoșani.

                                                            Preşedinte PLUS Botoşani, Magda Oleniuc

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Guvernul Dreptei a blocat accesul la educație pentru mii de elevi din Botoșani și a lăsat Consiliul Județean să se descurce cu zero lei pentru asigurarea transportului!
Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR se face că nu vede nevoile de investiții în județ!
Prefectul PNL aruncă în aer bugetele micilor comunități
Budăi: „Datorie cât jumătate din PIB! Fără creșteri de pensii și salarii, fără să apară vreo autostradă sau vreun spital!”
Conducerea națională a PSD, prezentă mâine la Botoșani
Alexandra Huțu, PSD: „Cum e posibil ca în România secolului 21, la Botoșani să avem oameni care efectiv mor cu zile, din cauza unei găuri în acoperișul unei unități medicale?”
PSD Botoșani: Senatorul Lucian Trufin anunță primele rezultate ale demersurilor sale referitoare la strategia teritoriului integrat ȚARA DE SUS
Eurodeputații au adoptat Regulamentul „Vamă”, al cărui raportor și negociator din partea PE a fost europarlamentarul umanist Maria Grapini
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
15.87 °C
Minim: -0.77 °C
Maxim: 16.19 °C
Cele mai citite
Una dintre minorele date dispărute, dintr-un centru de plasament din Dorohoi, a fost găsită
608
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
396
Minorul din Concești, dat dispărut, a fost găsit de polițiști
392
DOROHOI – Doru Octavian Dumitru în spectacol, mâine, la Cinematograful ”Melodia”. Biletele sunt aproape epuizate - VIDEO
331
DOROHOI – Activitate online desfășurată la Centrul Star of Hope, dedicată Zilei internaționale a autismului
324
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
295
Copil de 12 ani, din Concești, căutat după ce a dispărut de acasă
276
ACUM: Bărbat scos de sub un tractor răsturnat și transportat la spital. Intervenția pompierilor are loc într-o localitate din județul Iași
237
”Luna plantării arborilor” deschisă de prefect - FOTO&VIDEO
216
Milioane de lei investite în case protejate
193
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Primăria Dorohoi – Consultare publică pentru aprobarea unui PUZ
Primăria Dorohoi – S-a schimbat operatorul care colectează deșeurile din municipiu. Vezi numerele de telefon unde poți face reclamații
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări. Toate posturile sunt pe perioadă nedeterminată
(P) DOROHOI - Anunţ privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ÎNFIINȚARE FERMĂ REPRODUCȚIE SUINE, FNC PENTRU PREPARAREA FURAJELOR, PUȚ FORAT, BRANȘAMENTE UTILITĂȚI, DRUMURI ȘI ÎMPREJMUIRE, pentru imobilul situat în jud.Botosani, mun.Dorohoi, CF 56158 și CF 56159
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord