Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT Lucian Robu, candidat PMP pentru Primăria Dorohoi
Realitatea DorohoianăData 24.08.2020 - 16:00:55
Politic
Lucian Robu şi membri PMP Dorohoi în discuţie cu cetăţeni ai municipiului
Ziua de 20 august 2020 a reprezentat un nou început pentru noi, cei din PMP Dorohoi, privind discuțiile libere cu dorohoienii, care au problemele lor și vor să fie ascultați. Echipa noastră a avut șansa să inițieze conversații cu cetățenii dorohoieni din diferite locaţii din oraș. Suntem o echipă puternică care dorește din tot sufletul să sprijine pe cetățeni.
DISTRIBUIE           

Niciodată nu am crezut că există atâtea probleme cu care se confruntă cetățenii orașului nostru. Vă expun numai o parte din ele.

Precum explicam și doamnelor pensionare cu care am discutat, aceste probleme pe care le constatăm sunt, de fapt, rezultatul guvernăriilor post-decembriste.

Doar în discuții sincere om cu om, constatăm  nemulțumirile celor din orașul nostru.

Principalele probleme despre care am discutat au fost:

- siguranța cetățeanului pe timp de noapte pe străzile orașului;

- inexistența locurilor de muncă,

- transport gratuit pentru pensionarii orașului pe teritoriul municipiului

Un lucru care ne deranjează pe majoritatea  cetățeniilor acestui oraș, este problema liniștii publice, aici precizez zgomotele,care apar doar seara, produse de tinerii dorohoieni, chiar și în cartierul Plevna.

Consider că acești tineri nu au de fapt un loc (stadionul orașului de exemplu, terase care să practice un preț mic sau orice loc amenajat în afara cartierelor unde oamenii locuiesc la casă sau la bloc) unde să își petreacă timpul liber, așa ceva nu există și drept urmare tinerii se dezlănțuie noaptea.

Datorită atâtor probleme, constatăm că orașul nostru în nici un caz nu reprezintă un loc cu standarde europene (mă refer mai mult la locurile de petrecere a timpului liber, spre exemplu parcurile care au băncile stricate sau chiar deteriorate, apoi  problema locurilor de depozitare al gunoiului unde resturile menajere sunt ținute zile întregi pe timp de vară, lipsa locurilor de muncă).

Îndrăznesc să propun anumite programe de educație civică (în colaborare cu Biserica și Poliția) în timpul mandatului meu ca viitor primar, tocmai pentru ca să combatem nesiguranța cetățeanului.

Ce vreau să fac mai exact este să desfăşor printr-o persoană delegată un program care poate fii derulat doar în timpul week-end-urilor în parc spre exemplu pe timpul verii și în Sala de şedințe a Primăriei pe timpul primăverii sau pe timp rece.

Tinerii vor putea să participe cu toții ziua la un seminar gratuit - despre cum să ai o atitudine civică într-o societate plină de conflicte, în acest fel poate că cei tineri vor deveni mai responsabili.

Doresc ca prin aceste programe de educație civică  tinerii să învețe ceva despre comportamentul civilizat și despre păstrarea sănătății mai ales acum în aceste condiții vitrege.

Știți prea bine că sunt unii adolescenți care fumează și lasă în urma lor resturi de țigări acest lucru se întâmplă chiar și în incinta blocurilor, este un aspect urât.

Atunci haideți să îi instruim pe tinerii noștrii să fie altfel, măcar să renunțe la cât mai multe vicii!

O problemă care s-a discutat a mai fost și cea a drepturille omului, deoarece cetățenii dorohoieni nu mai suportă actuala situație în care se află și doresc să se adreseze unei instituții internaţionale (pensii prea mici în raport cu numărul de ani munciți).

Pensionarii sunt nemulțumiți pentru că de fiecare dată când se adresează primăriei nu sunt luați în calcul și nu este un lucru bun așa ceva. Eu cred că trebuie ca cei din primărie să fie mult mai deschiși spre nevoile celor bătrâni în așa fel încât imaginea acestui oraș să se schimbe.

Normal că dacă cei în vârstă nu sunt primiți corespunzător, normal că își fac o imagine mai puțin plăcută asupra acestui oraș.

O altă problemă care ne deranjează pe noi toți o reprezintă vechile fabrici și instituții dorohoiene care acum sunt în ruină, și nu mai sunt funcționabile – aici precizez că dacă în momentul actual aceste fabrici (ex. Intreprinderea de Sticlă și Porțelan), încă mai funcționau, aici în Dorohoi aveam deja o puternică forță de muncă.

Locurile de muncă apoi constituie un dezavantaj al acestui oraș, cetățenii fiind obligați să facă naveta până spre alte orașe tocmai pentru că aici nu prea mai avem decât o întreprindere care funcționează. Se pot atrage investitori autohtoni care să reabiliteze clădirile fostelor întreprinderi productive ale orașului și astfel dorohoienii să aibă un loc de muncă, se putea lua o astfel de inițiativă imediat după decembrie 1989 ,dar probabil s-a amânat foarte mult, iar clădirile sunt într-o stare deplorabilă.

Așadar ce putem spune despre modul de guvernare în ultimii 30 de ani, de ce oare am putut să îi votăm atâția ani pentru că acum constatăm problemele, nu există locuri de muncă. Eu sunt născut in 1989 nu am prins decăt povești despre socialism, iar democrația am inceput să o inteleg abia din cărți în timpul liceului, iar acum o trăiesc pe viu din momentul în care am terminat facultatea. Ceea ce visam să fac pentru orașul meu a fost în mică parte realizat, deoarece m-am izbit de birocrație și mentalitatea unor decidenți care în loc să ajute tinerii care vor să ramână în Dodohoi și să contribuie la dezvoltarea orașului îi descurajează din start.

Cetățenii, precizează faptul că parcurile din zona centrală, Parcul Cholet dau o impresie plăcută trecătorului s-au facut multe lucruri bune însă principala preocupare a autorității locale ar trebui să fie prosperitatea cetățeanului și siguranța acestuia.

Însă lucrurile nu stau chiar așa de rău deoarece avem pe la ieșire din oraș spații comerciale moderne speciale care pot fi incluse în categoria MALL-urilor, însă problema este cine frecventează aceste locații.

Sunt de părere că aceste locații sunt amplasate tocmai pentru ca să ofere orașului un aspect  modern și este un lucru foarte bun, pentru ca să fim mult mai aproape ca aspect comercial de orașe precum Botoșani.

Cetățenii, precizează faptul că parcurile din zona centrală, Parcul Cholet dau o impresie plăcută trecătorului s-au facut multe lucruri bune insă principala preocupare a autorității locale ar trebui să fie prosperitatea cetățeanului și siguranța acestuia.

Personal propun ca această campanie electorală să fie pașnică, fără atacuri la persoană, sau alte forme de lipsă de educație. După alegeri, funcție de numărul de voturi adunate, să ne dăm mâna și să facem din prosperitatea cetățeanului principalul nostru obiectiv. Imi doresc un oraș cât mai prosper, în care cinstea și bunul simț să fie o caracteristică a dorohoianului.

Lucian Robu, candidat PMP pentru Primăria Dorohoi

Comentarii


Articole din aceeași categorie
COMUNICAT PNL: Singurul vinovat pentru criza din sistemul sanitar este PSD
COMUNICAT - PSD le garantează botoșănenilor și tuturor românilor siguranța locurilor de muncă prin Programul ,,Muncă și Demnitate Socială”, în timp ce PNL a generat peste 800.000 de șomeri
Candidatul dorohoian PSD, pentru Camera Deputaților, Dan Șlincu, validat, alături de ceilalți candidați PSD Botoșani, de către Consiliul Politic Național al partidului
Liberalii botoșăneni au validat lista pentru Senat și Camera Deputaților
COMUNICAT: Un dorohoian pe listele PSD pentru Parlament. PSD Botoșani și-a ales candidații care vor reprezenta județul în Parlamentul României cu cinste, profesionalism și dedicare
Liberalii botoșăneni și-au stabilit candidații pentru Parlament
Parlamentarii PSD Botoșani au votat legile prin care toți copiii vor avea acces la servicii de sănătate, educație și protecție socială, iar profesorii vor avea stimulent de risc pentru COVID
Tamara Ciofu, PSD: „Persoanele nevăzătoare trebuie integrate complet la nivel social prin creșterea accesului la mijloace asistive care să le îmbunătățească condițiile de viață”
Sondaj
Ați accepta să fiți vaccinat împotriva infecției cu COVID-19, în eventualitatea apariției unui vaccin?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
14.87 °C
Minim: 6.75 °C
Maxim: 16.25 °C
Cele mai citite
ALERTĂ: Dorohoiul se apropie de pragul critic de patru infectați la mia de locuitori
3031
Direcția de Asistență Socială Dorohoi – ANUNȚ ANGAJARE
1718
Rata de infectare în Dorohoi a scăzut, astăzi, sub patru la mia de locuitori!
1461
ALERTĂ DOROHOI – Rata de infectare a depășit pragul de patru cazuri la mia de locuitori
1206
Investiție majoră a Primăriei Municipiului Dorohoi în sistemul de sănătate
1043
Dorohoiul fără apă, astăzi, joi, 22 octombrie!
736
FOTOGALERIE - Noul Consiliu Local Dorohoi a fost constituit. Primarul și noii consilieri au depus jurământul. Colegii de partid ai primarului, de la nivel județean, nu au fost prezenți la ceremonia depunerii jurământului
624
Dorohoiancă luată cu elicopterul SMURD, luni la amiază, în urma unui accident vascular cerebral
468
Farmaciile Magistra și-au desemnat câștigătorii, în urma tombolei. Zece tablete și tot atâtea telefoane intrate în posesia norocoșilor
403
DOROHOI – Nova Apaserv suspendă, pentru o perioadă, citirea apometrelor în municipiu, din cauza coronavirusului. Vezi cum se va face facturarea
377
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Direcția de Asistență Socială Dorohoi – ANUNȚ ANGAJARE
Direcția Administrației Piețelor și Oborului - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
COMUNICAT Primăria Dorohoi – 6 noi cazuri de infectări înregistrate marţi, 13 octombrie. 220 de persoane în carantină la domiciu, astăzi, 14 octombrie
Societate de construcţii ANGAJEAZĂ URGENT!
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii SEPTEMBRIE 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord