Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat ALDE Botoşani – „Terminați cu promisiunile și treceți la fapte”
Realitatea DorohoianăData 11.05.2020 - 12:45:12
Politic
Botoșănenii s-au săturat de promisiuni, vor fapte concrete din partea autorităților!
DISTRIBUIE           

       În ultimele două săptămâni în județul Botoșani au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului României, referindu-ne la ministrul Sănătății și ministrul Agriculturii, și credem că este necesar să-i întrebăm public de ce au venit așa târziu în Botoșani, mai ales că sistemul sanitar botoșănean este destul de afectat de Covid-19, iar agricultura din județul nostru a avut de suferit din cauza secetei care a fost până acum.

      Echipa Biroului Politic Teritorial (BPT) ALDE Botoșani dorește să le reamintescă domnilor miniștri că tot ei au guvernat România de la începutul acestei pandemii și credem că au fost informați în timp util de situația județului Botoșani,  mai ales că avem un botoșănean la București, care este secretar de stat și face parte din instituția care primește primele informații privind virusul Covid-19 și de aceea considerăm că au ajuns destul de târziu la Botoșani.

      Ceea ce am constat noi la aceste două vizite ale domnilor miniștri este că au venit doar pentru analizarea situației în teren și pentru a face promisiuni pentru ce măsuri vor lua în viitor.

     Am fi dorit să ne spună public, în mod concret cum ajută județul Botoșani, de exemplu ce cantitate de materiale de prevenție au trimis pentru botoșăneni și pentru cadrele medicale care sunt în linia întâi?, cum au ajutat botoșănenii care au rămas fără locuri de muncă și supraviețuiesc doar cu șomajul tehnic?, întrucât multe unități sunt închise, și care sunt viziunile dumnealor pentru județul Botoșani ca să oprim răspândirea Coronavirusului?, pentru că în joc este sănătatea botoșănenilor.

        Cel puțin vizita ministrului Agriculturii, a fost bazată doar pe  promisiuni la Botoșani, nu am auzit nici o măsură concretă pentru fermierii botoșăneni, trebuia  să spună clar cum îi ajută în prezent.

       Noi, membrii BPT, putem să spunem cum i-a ajutat ALDE pe botoșăneni atât timp cât a făcut parte din Guvern, venind cu măsuri clare pentru fermieri și agricultori, a subvenționat tot ce înseamnă animale în zonă zootehnică și vegetală, fiind asigurată în timp util și plata corespunzătoare, a introdus subvenții noi în zona tomatelor, a început și a finanțat programul usturoiului și dorea să finanțeze și programul ardeiului și castraveților, pe scurt a făcut lucruri concrete, a ajutat mult agricultura, dezvoltând în deosebi zona de legumicultură.

     Până să fie instalat acest Guvern, în județul Botoșani erau lucrări în fiecare localitate și toate erau plătite la timp, acum nu este nici o investiție nouă și din informațiile pe care le avem, nici acolo unde se lucra nu sunt achitate plățile la timp.

    Este penibil că doar promiteți că faceți și nu sunteți în postura să finanțați măcar proiectele aprobate de Guvernul, din care a făcut parte și ALDE, pentru județul Botoșani.

    Vă rugăm să terminați cu promisiunile și treceți la fapte, finanțați toate proiectele aprobate de fostul Guvernul și dacă puteți, faceți lucruri clare și bune pentru județul Botoșani, nu faceți doar poze de grup în teritoriu, pentru a vă îmbunătăți imaginea publică, care este în scădere după ce ați arătat de ce sunteți în stare de când sunteți la guvernare.

 

               Biroul Politic Teritorial ALDE Botoșani       

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
VIDEO - Deputatul dorohoian PSD Dan Șlincu, critici dure la adresa guvernului și ministrului Ghinea: „Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR. În România PNRR aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri deghizate în reforme”
Lucian Trufin: „PNL și USR dau mână liberă speculanților și fondurilor de investiții, să cumpere pământul românesc!”
PSD Botoșani continuă pentru al 8-lea an tradiția de cinstire a eroilor naționali - FOTOGALERIE
Deputat PSD Dan Șlincu: „Donarea de sânge face diferența dintre viață și moarte! Fiecare dintre noi avem puterea și datoria să ne ajutăm semenii!”
Marius Budăi: „Guvernul Dreptei a șters Botoșaniul și toată Moldova de pe harta investițiilor pentru următorii 5 ani”
Alexandra Huțu, deputat PSD: „Statul de Dreapta: 7 lei/zi, alocația unui elev versus 1.500 lei/zi salariul cumulat al premierului senator Cîțu”
Dan Șlincu, PSD: „DN28B și DN29D din județul Botoșani lăsate în paragină în aproape 2 ani de guvernare PNL-USR”
Cadouri oferite copiilor, de către liberalii botoșăneni, de 1 iunie
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
17.54 °C
Minim: 15.96 °C
Maxim: 27.45 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1168
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord