Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comunicat ALDE Botoșani – Cerem Guvernului sprijin urgent pentru agricultori
Realitatea DorohoianăData 09.04.2020 - 11:59:08
Politic
Foto generic
Agricultura este cea care ar putea salva județul Botoșani, în contextul actual, când orice activitate economică este pusă la pământ.
DISTRIBUIE           

De aceea, considerăm că este necesar ca agricultorii să fie sprijiniți acum, mai mult ca niciodată, de către Guvern prin adoptarea unor măsuri urgente, pentru a susține acest domeniu de activitate, atât prin acordarea unor subvenții care să le permită să achiziționeze tot ceea ce au nevoie pentru a avea producții bune dar și pentru a avea acces facil în supermarket-uri cu recolta de legume și fructe românești.

Filiala ALDE Botoșani, înțelege că problemele cu care se confruntă acum guvernanții sunt legate de lupta împotriva COVID-19, dar nu trebuie să neglijăm agricultura românescă care mereu a fost lăsată deoparte, fiind preferate mărfurile importate din alte țări, acum când am vazut cât de important este să avem cele necesare la noi în țară, fără a depinde de alții.

În condițiile în care, economia din fiecare stat va avea de suferit din cauza pandemiei, credem că este oportun să revitalizăm agricultura românească, iar noi,botoșănenii, să preferăm achiziționarea produselor locale, atât în ceea ce privește comerțul de legume și fructe, dar și al produselor din carne și lactate.

”După trecerea acestei pandemii, cel mai probabil ne vom confrunta cu o criză economică, ce va avea un număr ridicat de șomeri și multe firme închise, de aceea trebuie să fructificăm din timp ceea ce poate funcționa la capacitate maximă, întrucât după cum v-ati dat seama cu toții, doar natura și animalele nu au avut de suferit din cauza Coronavirusului, poate nu e întâmplător și ar trebui să le acordăm o importanță mai mare”, a precizat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Drept urmare, facem un apel public către guvernanți să sprijine agricultura și zootehnia românească, pentru a susține atât economia țării, cât și fermierii locali.

În județul Botoșani avem un număr însemnat de agricultori, dar și de crescători de animale, de aceea considerăm că sprijinul Guvernului ar trebui să vină cât mai rapid cu un pachet de măsuri pentru cei care prestează activități în domeniul agricol și zootehnic, în condițiile în care populația majoritară din județul Botoșani trăiește în mediul rural iar sigura lor preocupare este ingrijirea pământului și a animalelor.

          Nu este o noutate faptul că vicepreședintele Filialei ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, susține satul românesc și oamenii care muncesc din greu pentru a asigura o sursă de venit familiilor lor, el fiind mereu prezent prin satele județului Botoșani, iar doleanțele botoșănenilor sunt în cea mai mare parte legate de agricultură, de faptul că munca lor nu este valorificată așa cum ar trebui și nu au susținerea guvernanților prin legi care să le ofere posibilitatea dezvoltării atât pe linie agricolă cât și pe linie zootehnică.

         

                           Biroul Politic Teritorial ALDE Botoșani

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat PMP - Dorohoi, încremenit în trista istorie pesedistă
Comunicat - ALDE Botoșani susține menținerea subvențiilor în agricultură
Comunicat ALDE Botoşani - Irigațiile sunt colacul de salvare pentru agricultorii botoșăneni! - VIDEO
Comunicat ALDE Botoşani - Opriți nedreptatea de la Nova Apaserv Botoșani! Stopați supraîncărcarea facturilor la apă!
Comunicat ALDE Botoşani - Trezirea la realitate, dragi aleși locali! E timpul pentru a mai face mai mult pentru cetățenii cărora le-ați cerut votul!
Comunicat ALDE Botoşani - Opriti circul pe bani publici!
Comunicat ALDE Botoşani – „Terminați cu promisiunile și treceți la fapte”
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în vizită în judeţ - FOTOGALERIE
Vremea în DOROHOI
Noros
10.46 °C
Minim: 8.85 °C
Maxim: 14.92 °C
Cele mai citite
Incendiu la marginea Dorohoiului - FOTOGALERIE
1829
Managerul Spitalului Municipal Dorohoi A DEMISIONAT în urma presiunilor
1540
Petiţie online în sprijinul medicului Bogdan Anton, managerul Spitalului Municipal Dorohoi
1304
Autocar distrus într-un incendiu, la Pomârla
1151
Simona Elena, poliţista de frontieră din Dorohoi, onorată de superiori pentru activitatea umanitară desfăşurată
804
SINCERE CONDOLEANŢE!
749
Dorohoienii pot circula fără declaraţie pe proprie răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiului
677
Medicul Bogdan Anton, managerul spitalului dorohoian, răspunde şi el, punctual, acuzaţiilor făcute de şeful liberalilor botoşăneni
566
DOROHOI - Angajaţii primăriei, în frunte cu primarul Alexandrescu, se vor supune termoscanării la intrarea în instituţie
436
Replică a primarului Dorin Alexandrescu la declaraţia senatorului liberal Costel Şoptică, care a cerut demisia mangerului spitalului dorohoian. „Este doar o încercare de a impune și la Spitalul Dorohoi un alt manager, eventual un membru PNL”
408
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 4
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 3
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 2
Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT ) - 1
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord