Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat ALDE Botoșani – Cerem Guvernului sprijin urgent pentru agricultori
Realitatea DorohoianăData 09.04.2020 - 11:59:08
Politic
Foto generic
Agricultura este cea care ar putea salva județul Botoșani, în contextul actual, când orice activitate economică este pusă la pământ.
DISTRIBUIE           

De aceea, considerăm că este necesar ca agricultorii să fie sprijiniți acum, mai mult ca niciodată, de către Guvern prin adoptarea unor măsuri urgente, pentru a susține acest domeniu de activitate, atât prin acordarea unor subvenții care să le permită să achiziționeze tot ceea ce au nevoie pentru a avea producții bune dar și pentru a avea acces facil în supermarket-uri cu recolta de legume și fructe românești.

Filiala ALDE Botoșani, înțelege că problemele cu care se confruntă acum guvernanții sunt legate de lupta împotriva COVID-19, dar nu trebuie să neglijăm agricultura românescă care mereu a fost lăsată deoparte, fiind preferate mărfurile importate din alte țări, acum când am vazut cât de important este să avem cele necesare la noi în țară, fără a depinde de alții.

În condițiile în care, economia din fiecare stat va avea de suferit din cauza pandemiei, credem că este oportun să revitalizăm agricultura românească, iar noi,botoșănenii, să preferăm achiziționarea produselor locale, atât în ceea ce privește comerțul de legume și fructe, dar și al produselor din carne și lactate.

”După trecerea acestei pandemii, cel mai probabil ne vom confrunta cu o criză economică, ce va avea un număr ridicat de șomeri și multe firme închise, de aceea trebuie să fructificăm din timp ceea ce poate funcționa la capacitate maximă, întrucât după cum v-ati dat seama cu toții, doar natura și animalele nu au avut de suferit din cauza Coronavirusului, poate nu e întâmplător și ar trebui să le acordăm o importanță mai mare”, a precizat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Drept urmare, facem un apel public către guvernanți să sprijine agricultura și zootehnia românească, pentru a susține atât economia țării, cât și fermierii locali.

În județul Botoșani avem un număr însemnat de agricultori, dar și de crescători de animale, de aceea considerăm că sprijinul Guvernului ar trebui să vină cât mai rapid cu un pachet de măsuri pentru cei care prestează activități în domeniul agricol și zootehnic, în condițiile în care populația majoritară din județul Botoșani trăiește în mediul rural iar sigura lor preocupare este ingrijirea pământului și a animalelor.

          Nu este o noutate faptul că vicepreședintele Filialei ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, susține satul românesc și oamenii care muncesc din greu pentru a asigura o sursă de venit familiilor lor, el fiind mereu prezent prin satele județului Botoșani, iar doleanțele botoșănenilor sunt în cea mai mare parte legate de agricultură, de faptul că munca lor nu este valorificată așa cum ar trebui și nu au susținerea guvernanților prin legi care să le ofere posibilitatea dezvoltării atât pe linie agricolă cât și pe linie zootehnică.

         

                           Biroul Politic Teritorial ALDE Botoșani

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
VIDEO - Deputatul dorohoian PSD Dan Șlincu, critici dure la adresa guvernului și ministrului Ghinea: „Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR. În România PNRR aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri deghizate în reforme”
Lucian Trufin: „PNL și USR dau mână liberă speculanților și fondurilor de investiții, să cumpere pământul românesc!”
PSD Botoșani continuă pentru al 8-lea an tradiția de cinstire a eroilor naționali - FOTOGALERIE
Deputat PSD Dan Șlincu: „Donarea de sânge face diferența dintre viață și moarte! Fiecare dintre noi avem puterea și datoria să ne ajutăm semenii!”
Marius Budăi: „Guvernul Dreptei a șters Botoșaniul și toată Moldova de pe harta investițiilor pentru următorii 5 ani”
Alexandra Huțu, deputat PSD: „Statul de Dreapta: 7 lei/zi, alocația unui elev versus 1.500 lei/zi salariul cumulat al premierului senator Cîțu”
Dan Șlincu, PSD: „DN28B și DN29D din județul Botoșani lăsate în paragină în aproape 2 ani de guvernare PNL-USR”
Cadouri oferite copiilor, de către liberalii botoșăneni, de 1 iunie
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
17.54 °C
Minim: 15.96 °C
Maxim: 27.45 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1169
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord