Comunicat: Doina Federovici, aleasă în Congresul Puterilor Locale și Regionale din Europa
Realitatea DorohoianăData 23.01.2021 - 14:18:27
Administratie
Doina Federovici, aleasă în Congresul Puterilor Locale și Regionale din Europa
Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a fost aleasă membru titular în cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa, instituție consultativă a Consiliului Europei. Alegerea Doinei Federovici a fost făcută de către membrii Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, asociație care reunește toți președinții de consilii județene din țară.

Este o onoare pentru mine, dar și o mare responsabilitate. Colegii, președinți de consilii județene, mi-au dat votul fiind încredințați că-i voi reprezenta cu profesionalism în cadrul organismului care reunește reprezentanții aleșilor locali și regionali de pe întregul continent și că problemele cu care se confruntă în administrație vor ajunge să fie cunoscute la nivelul Consiliului Europei”, a declarat Doina Federovici.

Congresul Puterilor Locale și Regionale este o adunare politică pan-europeană formată din 636 aleși locali – consilieri regionali și municipali, primari și președinți de regiuni/provincii –, reprezentând mai mult de 200.000 de colectivități din 47 de țări europene. El are drept misiune promovarea democrației teritoriale, îmbunătățirea guvernanței locale și regionale și întărirea autonomiei autorităților locale. Congresul veghează la aplicarea principiilor prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale și încurajează procesul de descentralizare și de regionalizare, cât și cooperarea transfrontalieră între orașe și regiuni.

Delegația României la Congresul Puterilor Locale si Regionale este formată din 10 membri și 10 supleanți, reprezentând județe, municipii, orașe și comune, jumătate dintre aceștia fiind reprezentanți ai consiliilor județene.

Membrii Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România au votat cinci reprezentanți titulari, care vor face parte din Camera Regiunilor: Doina-Elena Federovici (președinte CJ Botoșani), Mihai Lupu (președinte CJ Constanța), Csaba Pataki (președinte CJ Satu Mare), Constantin Rădulescu (președinte CJ Vâlcea) și Cătălin Dumitru Toma (președinte CJ Vrancea). De asemenea, au fost aleși și cinci supleanți: Vasile Iliuță (președintele CJ Călărași), Cosmin Mihai Popescu (președinte CJ Gorj), Péter Ferenc (președintele CJ Mureș), Dumitru Tudone (vicepreședinte CJ Prahova) și Daniela Cîmpean (președintele CJ Sibiu).

Camera Regiunilor se concentrează pe formele de guvernanță și autonomie regională, promovarea cooperării dintre regiunile europene, rolul transportului intra-regional, buna guvernanță și dezvoltarea economică durabilă.

Construirea unui laborator pentru biologie moleculară RT-PCR, aprobată de consilierii județeni
170 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în luna ianuarie
Un mărțișor pentru viitorii preșcolari din Dorohoi: Construirea Grădiniței nr.3 din municipiu
Muzeu multimedia la Botoșani, tot mai aproape de a deveni realitate
CJ promovează județul la Târgul de Turism al României
Întâlnire între executivul Consiliului Județean și noua conducere a Nova Apaserv, pentru salvarea societății. ”Nu se poate lua în calcul varianta intrării operatorului de apă insolvență”
1 martie – data la care vor demara lucrările la UPU
A început recepția finală a locuințelor ANL pentru medici, din Botoșani - FOTOGALERIE
Actor, născut în Dorohoi, mort după o grea suferință
Bătaie între două femei, în piața din Dorohoi, din cauza geloziei
DOROHOI - Asociația Clara dorește să își extindă echipa!
Șoferiță din Dorohoi, cu permisul suspendat, implicată într-un accident rutier în Bistrița
Administratorul Spitalului din Dorohoi, găsit fără suflare în birou
AVERTIZARE meteo de ninsori emisă de meteorologi
Copil de trei ani ajuns la spital după ce a înghițit o monedă
Spitalul Municipal Dorohoi amendat de ISU, cu 10.000 de lei, pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu
Guvernul a decis: nu vor fi majorate pensiile, nu se mai dau vouchere de vacanță, se taie anumite sporuri
Frăția Ortodoxă din Botoșani și Dorohoi, în acțiune. Au ajutat pe preotul din Oneaga, care construiește un așezământ social pentru 50 de copii orfani - FOTOGALERIE
ANUNŢ IMPORTANT DAS – Începe distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă
DOROHOI - Asociația Clara dorește să își extindă echipa!
Primăria Dorohoi – Administrația Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
M Food, ofertă generoasă pentru dorohoieni. Produse naturale cu gust unic. Serviciu de livrare la domiciliu
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale