Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
COMUNICAT - Tamara Ciofu, PSD: „Guvernarea liberală nu a luat măsuri concrete pentru creșterea ratei de vaccinare a categoriilor de populație vulnerabilă împotriva gripei și rujeolei”
Realitatea DorohoianăData 29.01.2020 - 15:38:47
Politic
Deputat Tamara Ciofu
Deputatul social-democrat Tamara Ciofu, de profesie medic pediatru și membru în Comisia pentru sănătate și familie, atrage atenția că este nevoie urgentă de măsuri pentru creșterea gradului de vaccinare pentru categoriile de populație vulnerabilă. Nevaccinarea copiilor poate conduce la epidemii care nu îi afectează doar pe copiii nevaccinați. Virușii pot dezvolta tulpini noi care rezistă la vaccinurile administrate celorlalți copii.
DISTRIBUIE           

În acest sezon a crescut numărul celor care s-au vaccinat, conform datelor publicate de Societatea Română de Microbiologie. Acest lucru se datorează măsurilor implementate de guvernarea PSD. Anul trecut Ministerul Sănătății a realizat primul program cu fonduri europene pentru creșterea gradului de vaccinare în România, care va fi implementat de anul acesta. Guvernarea PSD a îndeplinit toate obiectivele pentru redeschiderea Institutului Cantacuzino. Vreau să știu dacă PNL are ca prioritate fabricarea de vaccinuri în România și dacă va continua demersurile realizate de PSD? PNL este preocupat de alegeri parlamentare anticipate și alegeri locale în două tururi pentru a rămâne la putere 4 ani. PNL nu e interesat deloc de oprirea epidemiei de rujeolă din România! Guvernul liberal nu vede realitatea? În doar două săptămâni s-au înregistrat 88 de cazuri noi de rujeolă în țara noastră. Numărul deceselor a ajuns deja la 64, iar numărul îmbolnăvirilor se apropie rapid de 20.000, din care peste o treime la copii mai mici de 4 ani. Ministerul Sănătății nu a luat nicio măsură pentru creșterea ratei de vaccinare a categoriilor de populație vulnerabilă împotriva rujeolei”, a declarat Tamara Ciofu.

Orice copil are dreptul de a fi protejat împotriva poliomielitei, rujeolei, hepatitei B și altor maladii. Părintele nu are dreptul să-i suprime acest drept fundamental al copilului. Nevaccinarea copiilor poate conduce la epidemii care nu îi afectează doar pe copiii nevaccinați. În România gradul de vaccinare a copiilor este mult mai scăzut decât în alte state din U.E. unde vaccinarea nu este obligatorie.

În contextul numeroaselor cazuri de gripă din România și al amenințării virusului gripal din China, PSD va relua discutarea proiectului de lege pentru vaccinarea obligatorie, în special în rândul copiilor care sunt cei mai expuși la aceste riscuri de îmbolnăvire severă sau chiar la deces. Nu mai e timp de discuții, e nevoie urgent de acțiune eficientă. Imunizarea prin vaccinare este cea mai eficientă și cea ieftină metodă de prevenire și combatere a unei epidemii. Un vaccin anti-gripal costă mult mai puțin decât tratamentul unul bolnav de gripă. Mult mai important decât costurile este că se previne îmbolnăvirea, iar pacientul nu mai suferă și nu mai e expus riscului de deces. Vedem acum ce se întâmplă în întreaga lume. La granița României, în Ucraina, pe fondul unei scăderi alarmante a ratei de vaccinare a populației, a reapărut poliomielita. Trebuie să luăm măsuri înainte să fie prea târziu”, a subliniat parlamentarul social-democrat botoșănean.

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat ALDE Botoșani – Respect eroilor în halate albe, de Ziua Mondială a Sănătăţii
Alegerile locale se AMÂNĂ, anunţă Guvernul
Comunicat ALDE Botoșani – Se pot găsi soluţii pentru îngrijirea bolnavilor de coronavirus!
Comunicat ALDE Botoșani – „Autoritățile judeţene trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”
ALDE Botoşani: „Facem apel către autoritățile județului Botoșani să facă toate eforturile neceare pentru protejarea cadrelor medicale, prin asigurarea unui echipament corespunzător”
ALDE Botoșani critică Guvernul pentru măsurile luate în perioadă de criză. Acuzaţii grave şi la adresa şefului Cancelariei Prefectului, Cristian Roman
Apel al viceprimarului Lucian Topalagă: “Să ne luptăm cu pandemia nu cu românii noștri!”
COMUNICAT - Echipa ALDE Botoșani pune la dispoziția cetățenilor 500 de pâini ambalate!
Vremea în DOROHOI
Senin
15.15 °C
Minim: 1.63 °C
Maxim: 22.3 °C
Cele mai citite
ATENŢIE - Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID
6681
Familie din Văculeşti, diagnosticată cu noul coronavirus
4972
REVOLTĂ ÎN DOROHOI - "Nu vrem secţie COVID 19 în oraşul nostru". Petiţie online semnată de sute de dorohoieni - Viceprimarul Lucian Topalagă, primul politician care susţine iniţiativa
4897
Primăria Dorohoi a alocat Spitalului municipal 150000. Vor fi achiziţionate trei tuneluri de dezinfecţie
2771
Comunicat de presă din partea primarului municipiului, Dorin Alexandrescu
2719
SPITALUL DOROHOI COVID - Primarul Alexandrescu luat prin surprindere de decizia forurilor judeţene: „Nici nu am fost consultat în această problemă”
2448
Pensiunea Splendid din Dorohoi transformată în spaţiu pentru CARANTINĂ!
2384
Clădirile vechi din centrul Dorohoiului demolate - VIDEO&FOTOGALERIE
1712
Femeie din comuna George Enescu prinsă conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal
1600
Streinu-Cercel și autoritățile, desființate de un medic militar din Craiova: „Lasă-ne! Opriți acest joc pervers! „Spălați-vă pe mâini, noi vă spălăm creierul”
1510
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ANUNȚ - Direcţia de Impozite şi Taxe Locale amână termenele de plată a taxelor şi impozitelor şi a acordării bonificaţiei de 10% până la data de 30 iunie
AJOFM Botoşani - Relaţiile cu publicul se vor desfășura ÎN MOD OBLIGATORIU doar prin e-mail şi telefon
FOTO - Ajutor din partea DAS Dorohoi pentru persoanele vârstnice, de peste 65 de ani şi a celor aflate în autoizolare
DOROHOI: Primarul Alexandrescu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de gaz în Satu Nou
Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii Februarie 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord