Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Comunicat - Candidații ALDE vin cu măsuri concrete pentru botoșăneni!
Realitatea DorohoianăData 23.07.2020 - 11:07:05
Politic
Roxana Florentina Ţurcanu, preşedinte ALDE Botoşani
Întotdeaua am mizat pe faptul că oamenii au nevoie de măsuri concrete atunci când vine vorba despre administrația publică locală, pentru că este vorba de mediul în care trăiesc cu toții și sunt cei mai interesați atunci când vine vorba de implementarea unui anumit program sau chiar despre modificarea modului de calcul privind taxele și impozitele.
DISTRIBUIE           

Aducem la cunoștință locuitorilor județului Botoșani că într-adevăr toți candidații ALDE au ca prioritate respectul față de cetățean și atâta timp cât respecți  cetățenul te respecți pe tine însuți și faci tot ceea ce trebuie pentru a crea un confort și cetățeanului care locuiește în județul Botoșani.

     În acest sens, noi venim public și anunțăm că toți candidații ALDE care vor ajunge în funcții de viceprimari, primari, consilieri locali, consilieri județeni sau  vicepreședinte al Consiliului  Județean Botoșani, vor lucra de dimineața până seară împreună și pentru cetățean.

      Mai mult decât atât, noi vom aplica în fiecare localitate, conform Codului Fiscal, o impozitare diferențiată pentru că vom împărți comunitățile pe trei zone,  referindu-ne la categoria întâi- acolo unde cetățenii beneficiază de apă și canalizare, gaz, drumuri asfaltate, categoria a doua -  acolo unde cetățenii beneficiază doar de apă și canalizare și categoria a treia - acolo unde cetățenii beneficiază doar de o parte din aceste investiții.

     „Precizăm faptul că botoșănenii vor fi impozitați diferențiat pentru că așa este corect, nu putem accepta ca un  cetățean care nu beneficiază de utilitățile necesare pentru  un trai decent să plătească același impozit ca un cetățean care beneficiază  de toate utilitățile care îi asigură un trai decent. De aceea, ne angajăm să nu mai mărim taxele și impozitele, ci vom încerca să le aplicăm la minimum posibil, în conformitate cu legislația în vigoare, dar în schimb trebuie să le încasăm de la toți  cei care au de plătit aceste taxe și impozite” a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

     Toți aleșii ALDE care vor ajunge în aceste funcții privind administratia publică locală, înțeleg că indiferent de localitatea și de zona unde trăiesc toți cetățenii trebuie să aibă  anumite facilități și aici ne  referim la posibilitatea primăriilor de a plăti specialiști care să vină  măcar de două ori pe săptămână în comunitate și să ajute la formarea tinerilor, la activități didactice unde profesorii plătiți de primărie să vină și să -i învețe o limbă străină sau chiar noțiuni despre informatică.

       O altă modalitate pentru formarea armonioasă a tinerilor din fiecare comunitate din județul Botoșani ar fi  existența unui ansamblu  de dansuri populare și dansuri moderne sau chiar învățarea unui instrument muzical.

       Considerăm că toate aceste lucruri se pot realiza cu bani din bugetul local întrucât legislația permite și din punctul nostru de vedere suntem obligați să facem acest lucru pentru copiii noștri.

      De asemenea, în fiecare localitate din județ, referindu-ne strict la sate, trebuie să avem un punct sanitar pentru  asigurarea serviciilor medicale tuturor botoșănenilor, măcar o dată pe săptămână în fiecare sat, pentru eliberarea rețetelor sau pentru alte lucruri necesare pacienților care nu se pot deplasa până la dispensarul comunei.

      Vă asigurăm că aceste lucruri, pe care le expunem în spațiul public, noi le vom face imediat de a doua zi, după ce  vom ajunge în pozițiile necesare dacă  cetățenii ne vor da această șansă.

       Subliniem faptul că  oamenii din echipa ALDE Botoșani au demonstrat că se pot face multe lucruri bune pentru cetățeni,  atunci când au fost la conducerea Consiliului Județean Botoșani,  când au fost aduse sume importante de bani în județul nostru iar proiectele au fost mereu finalizate în avans și tot timpul s-a lucrat împreună și pentru botoșăneni.

        Menționăm că asemenea colegului nostru de partid , care a fost la conducerea CJ Botoșani, așa vor face și viitorii aleși ALDE, care vor asculta toți oamenii de rând prin susținerea audiențelor în cadrul instituției din care vor face parte, dar si pe strada atunci când vor merge în teren, întrucât administratia publică nu se face doar din birou ci și printre oameni .

 

                     Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu

Comentarii


Articole din aceeași categorie
FOTO - Femeile social democrate sunt alături de preșcolarii din mediul rural
Dan Șlincu: „Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!”
Deputat Costel Șoptică, PNL: „ Este una dintre cele mai bune măsuri pe care le-am luat”, referindu-se la adoptarea Legii consumatorului vulnerabil
Lucian Trufin: „Școala și drepturile elevilor botoșăneni tăiate de pe lista de priorități a PNL”
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
ALDE Botoșani - Mistreții distrug munca agricultorilor botoșăneni și nimeni nu ia măsuri pentru a stopa acest lucru!
Comunicat USR PLUS Botoșani: Florin Cîțu a înșelat votanții PNL și USR PLUS
Roxana Țurcanu: „Din păcate, s-a ajuns la o politizare excesivă a unităților de învățământ din județul Botoșani!”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Posibil Burniță
6.71 °C
Minim: 6.28 °C
Maxim: 13.76 °C
Cele mai citite
ALERTĂ! Frați minori din Pomârla dați dispăruți
2248
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
605
Rezultat excepțional pentru micii fotbaliști ai „ACS Juniorul Dorohoi”. Au câștigat trofeul turneului ”Cupa Academicienilor„ de la Năsăud, în fața echipelor din Ardeal - FOTO&VIDEO
538
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
506
Botoșăneancă prinsă băută la volan, în Dorohoi. Avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
460
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
420
Deputatul Dan Șlicu, mesaj la începerea noului an școlar
360
Zilele Municipiului Dorohoi 2021, sărbătoare în umbra pandemiei
333
420 de posturi vacante scoase la concurs, prin încadrare directă, la nivelul Poliției de Frontieră Române
328
Sărbătoare la Mihăileni, odată cu întoarcearea acasă a lui Mugurel Semciuc. Interviu cu vicecampionul olimpic
308
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț - Vând apartament în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Concurs pentru ocuparea unor posturi vacante
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Mesaj de condoleanțe – Consiliul Județean Botoșani
Primăria Dorohoi - ANUNȚ desfășurare Nunta de aur 2021
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord