Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Caravana medicală Providența la Șendriceni
Realitatea DorohoianăData 14.06.2024 - 23:34:11
Local
Fundația Medicală „Providența” a Arhiepiscopiei Iașilor, în colaborare cu Policlinica „Providența”, a desfășurat în data de 11 iunie o Caravană medicală în localitatea Șendriceni, județul Botoșani, cu scopul de a oferi servicii medicale gratuite pentru un grup de 50 de beneficiari fără posibilități materiale: copii, adolescenți și persoane adulte vulnerabile.
DISTRIBUIE           

Pentru a organiza în bune condiții activitatea cu caracter socio-medical, am fost sprijiniți de: pr. Ionuț Apetrei, protopop de Dorohoi, de pr. Teodor Ciurariu, preot misionar de caritate în cadrul Spitalului Municipal din Dorohoi, de pr. Daniel Precob de la Protopopiatul Dorohoi, de doamna doctor de familie Alina Otilia Ciurariu Aștefănoaei, de Dumitru Viorel Dohotariu, directorul Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” - Șendriceni și de asistent medical Mirela Cical, coordonator al Cabinetului Medical Școlar al liceului.

La această Caravană a participat o echipă de asistenți medicali ai Policlinicii „Providența” și medici din cadrul acestei unități medicale: dr. Andreea Nicole Bârleanu – medic specialist medicină internă, dr. Lavinia Andreea Rusu - medic specialist pediatru la Policlinica „Providența”, asistent medical Ana Maria Gheorghe și asistent social, Emilia Gheorghiasa - coordonator al Centrului de suport și situații de criză.

Serviciile socio-medicale pentru copii și adolescenți au fost acordate la Cabinetul medical al Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din localitatea mai sus menționată, iar pentru persoanele adulte, în cadrul Cabinetului individual al medicului de familie Alina Otilia Ciurariu Aștefănoaei. Întreaga activitate a putut fi realizată cu aprobarea Direcției de Sănătate Publică a județului Botoșani.

Așadar, 24 de copii și adolescenți proveniți din familii defavorizate au beneficiat de consult pediatric, iar 26 de persoane adulte neasigurate medical și cu o situație de viață precară, au beneficiat de consult de medicină internă, constând în măsurarea tensiunii arteriale, EKG (electrocardiogramă) și ecografie generală.

Toate investigațiile efectuate și examinarea clinică s-au finalizat cu întocmirea scrisorii medicale ce a conținut diagnostice, tratamente nou inițiate sau completări de tratamente, iar unde s-a impus, s-a recomandat investigații suplimentare.

În legătură cu activitatea socio-medicală întreprinsă, doctor în medicină internă, Andreea Nicole Bârleanu a afirmat: 

Caravana are și un important rol de educație medicală, dar și de screening și de diagnostic. Unii pacienți nu au mai fost la medic de foarte mulți ani, alții suferă de boli cronice care necesită supraveghere medicală periodică, iar pentru alți pacienți este necesar doar un consult medical de rutină, însoțit de sfaturi medicale. Toți acești pacienți au în comun lipsa accesului la informație și îngrijire medicală”.

 

Pediatrul Lavinia Andreea Rusu a menționat că: 

Activitățile medicale desfășurate prin intermediul Caravanelor au rol de educație și conștientizare, pentru a informa oamenii despre importanța consultațiilor medicale regulate și despre beneficiile, prevenirile și diagnosticul precoce. Un control de rutină al copilului este important, deoarece chiar dacă aparent pare sănătos, ar putea ascunde o problemă medicală, care depistată din timp, va putea beneficia de un tratament adecvat.”

Fundația Medicală Providența va avea în evidență beneficiarii acestei caravane medicale și le va oferi sprijin în vederea facilitării și accesării serviciilor medicale recomandate.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Femeie din Știubieni dată dispărută!
COD ROȘU de caniculă, pentru județul Botoșani, prelungit până marți, inclusiv
Bărbatul dispărut în Prut a fost găsit decedat
Mașină incendiată noaptea trecută!
Pompierii au reluat căutările bărbatului dispărut ieri în apele râului Prut - FOTO&VIDEO
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
142 de puncte de prim ajutor și 151 de puncte de hidratare existente în județul Botoșani.
Bărbat din Darabani, plecat în Germania, dat dispărut de către familie
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4737
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1929
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1401
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1116
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1058
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
317
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
293
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord