Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Cărți de identitate românești false, descoperite la frontiera de est - FOTO
Data 19.10.2017 - 08:10:29
Infractional
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit ascunse la controlul de frontieră, în cursul acestei săptămani, 13 cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor româneşti ce s-au dovedit a fi false.
DISTRIBUIE           

Ultimele cazuri au fost inregistrate, la Albiţa şi Sculeni, unde poliţiştii de frontieră au depistat 4 cărţi de identitate româneşti false, care urmau să fie folosite de cetăţeni din R. Moldova pentru a ocupa locuri de muncă în străinatate.

* În ziua de 17 octombrie a.c., în jurul orelor 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul moldovean Sergiu P., în vârstă de 22 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită, în buzunarul interior al hainei lui Sergiu P., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor româneşti, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul românesc este fals.

Cu privire la cele constatate, Sergiu P. a declarat că intenţiona să ajungă în spațiul Schengen şi urma să se folosească de cartea de identitate falsă pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. Pentru atingerea scopului propus, Sergiu P. a procurat documentul de la un conaţional, ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

* În data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni– I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, pasageră într-un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova ce avea ca destinaţie Germania, Natalia C., cu cetăţenie moldovenească şi română, în vârstă de 38 de ani.

Câteva ore mai târziu s-a prezentat, în acelaşi punct de trecere a frontierei, tot pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul moldovean Nicolai B., în vârstă de 30 de ani, pasager într-un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra persoanelor şi au descoperit, într-un plic în portmoneul femeii şi în buzunarul interior al jachetei bărbatului, trei cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele sunt false.

Cu privire la cele constatate, Natalia C. a declarat că intenţiona să se deplaseze la iubitul său în Germania şi înainte de a pleca din municipiul Chişinău a primit plicul de la o persoană de sex feminin şi trebuia să îl predea la destinaţie. Aceasta a mai adăugat că nu cunoaşte datele de identitate nici ale persoanei de la care a primit plicul nici pe ale destinatarului. Nicolai B. a declarat că intenţiona să ajungă în Germania şi urma să folosească cartea de identitate falsă pentru a găsi mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
VIDEO - Bărbat amendat drastic de către jandarmi după ce a aruncat pe câmp o mare cantitate de deșeuri menajere
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2
Tânăr din Darabani depistat conducând fără permis și sub influența alcoolului. Polițiștii i-au întocmit dosar penal
Bărbat dat dispărut după ce a părăsit domiciliul pe data de 18 ianuarie
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
Autoturism burdușit cu ţigări de contrabandă, reținut cu focuri de armă - VIDEO
Acțiune a polițiștilor rutieri pe linia transportului de persoane
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-0.63 °C
Minim: -1.78 °C
Maxim: 8.93 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
738
Mica Unire sărbătorită, la Dorohoi, în avans - VIDEO&FOTOGALERIE
520
Agresiune pe o stradă din Dorohoi, oprită de un jandarm trecut în rezervă
444
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
401
VIDEO - Bărbat amendat drastic de către jandarmi după ce a aruncat pe câmp o mare cantitate de deșeuri menajere
260
Doi tineri din Hudești reținuți pentru contrabandă
259
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
255
DOROHOI - Noul Centru comunitar de vaccinare inaugurat în prezența oficialităților - video&fotogalerie
252
PNL Botoșani respinge acuzațiile deputatului PSD Dan Șlincu
237
Comunicat CJ: Acord de principiu pentru deblocarea situației de la Nova Apaserv
226
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord