Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 - PSD a prezentat proiectul de Buget pentru 2017
Data 08.12.2016 - 21:19:04
    PSD reia modelul din guvernarea Ponta PSD este singurul partid care a prezentat un proiect de buget pentru anul următor, care cuprinde toate măsurile și soluțiile prezentate alegătorilor în timpul campaniei electorale.
DISTRIBUIE           


PSD reia modelul din guvernarea Ponta

PSD este singurul partid care a prezentat un proiect de buget pentru anul următor, care cuprinde toate măsurile și soluțiile prezentate alegătorilor în timpul campaniei electorale.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a spus că proiectul de Buget a fost construit pe același model care și-a arătat deja viabilitatea în perioada 2012-2015, când au fost majorate salariile și pensiile, au fost reduse taxele, iar România a avut cea mai mare creștere economică din Europa.

În acest fel, PSD a dorit să mai dea o garanție românilor că tot ceea ce a fost prezentat în ultimele două luni urmează să fie realizat în anul următor.

Astfel, în Bugetul pe 2017, PSD mizează pe o creștere economică de 5,5%, ceea ce va însemna o creștere a Produsului Intern Brut până la 815,2 miliarde lei. Astfel veniturile totale la buget estimate de PSD vor fi de 253,7 miliarde lei, în timp ce cheltuielile prevăzute vor fi în cuantum de 275,6 miliarde, ceea ce înseamnă că deficitul bugetar va fi de 2,7%, sub pragul de 3% care indică eficiența economică.

Cele mai mari creșteri: salarii, pensii, sănătate și educație

PSD și-a propus ca cele mai mari sume să meargă la creșterile de salarii unde s-au prevăzut 8,8 miliarde lei pentru creșterea salariului minim la 1.450 lei și a salariului mediu pe economie la peste 3.100 lei. În aceste creșteri sunt incluse majorările de 15% de la 1 ianuarie pentru cei care lucrează în sănătate și educație, dar și o altă creștere, de la 1 iulie 2017, de 20% pentru toate categoriile de bugetari.

Pentru pensionari, PSD a prevăzut o creștere a Bugetului de pensii cu 4,4 miliarde lei, în care sunt incluse creșterea punctului de pensie de la 871 lei la 1.000 lei și a pensiei minime garantate de la 400 la 520 lei - măsuri care vor fi luate în primele 30 de zile de la instalarea guvernului.

La Sănătate, PSD intenționează să suplimenteze bugetul cu peste 5,4 miliarde lei, pentru creșteri de salarii, dotări spitale și asigurarea a câte o ambulanță în fiecare localitate.

La Educație, creșterea va fi de peste 5,3 miliarde lei, care include, pe lângă creșterile de salarii și investiții în construcția de creșe și grădinițe, reabilitarea școlilor care nu îndeplinesc condițiile de autorizare, precum și creșterea burselor studențești.

Sume mari sunt vizate și pentru Apărare, unde PSD alocă peste 2% din PIB, conform angajamentului față de NATO, în timp ce pentru Agricultură sunt alocate 3,3 miliarde lei, în special pentru investiții în irigații, sistem antigrindină dar și pentru creșterea subvențiilor. Transporturile primesc o sumă suplimentară de 4,8 miliarde lei, pentru construcția de autostrăzi, drumuri expres și căi ferate rapide. 

Tăieri de peste 2 miliarde de la Parlament, Guvern, Finanțe

Bugetul PSD prevede și tăieri consistente din bugetele Parlamentului, Secretariatului General al Guvernului și de la Ministerul Finanțelor. De asemenea, vor fi reduceri la Ministerul Comunicațiilor și la Ministerul Energi

 Comunicat de presă la comanda PSD Botoșani. Cod unic mandatar financiar: 11160007

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Codul Galben de ploi a fost prelungit în județ până mâine seară, la ora 23.00
COD PORTOCALIU și pentru DOROHOI, până la ora 18.30
Atenție! COD PORTOCALIU de ploi și vânt până la ora 17:30
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
Jandarmii botoșăneni la datorie în mini-vacanța de Rusalii
Cod Galben de ploi până mâine seară, în județul Botoșani
Femeie din Suharău gasită moartă în fântana din fața casei
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
16.36 °C
Minim: 15.72 °C
Maxim: 26.25 °C
Cele mai citite
Invitație pentru absolvenții clasei a VIII-a. Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi își așteaptă bobocii în casă nouă!
1757
ALERTĂ – Dorohoiul și comuna Broscăuți râmân astăzi fără apă
1165
VIDEO – Inundații în județ. Curți inundate, drumuri avariate
613
DOROHOI – Femeie surprinsă de jandarmi, în Piața centrală, când se aproviziona cu țigări de contrabandă
585
Percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune - VIDEO&FOTO
473
VIDEO&FOTO - Curți inundate, copaci rupți de vânt, stâlpi electrici incendiați, drumuri avariate, sunt câteva din efectele ploilor torențiale din această după amiază, în județ
445
Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi pentru un bărbat, din Dealu Mare, care a suferit un infarct - VIDEO&FOTO
414
Bărbat ajuns la spital în urma unui accident rutier
398
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
314
DOROHOI - Podul de pe Calea Plevnei, la intersecția cu strada Vasile Teleagă, va fi refăcut. Timp de 45 de zile circulația va fi restricționată
306
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Șendriceni - ANUNȚ LICITAȚIE
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru gradiniţă aferente lunii MAI 2021
Primăria Dorohoi – Anunț de consultare publică
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează
Spitalul Dorohoi scoate la concurs trei posturi vacante
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord