Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Actor, născut în Dorohoi, mort după o grea suferință
Realitatea DorohoianăData 16.02.2021 - 21:08:07
National
Lucian Pînzaru, actor născut în Dorohoi, mort după o grea suferință
Un actor dorohoian a murit, astăzi dimineață, la vârsta de 53 de ani. Este vorba de Lucian Pînzaru, care a trecut la cele veșnice în urma unei boli necruțătoare. Actorul a murit la Galați, locul unde a locuit și profesat în ultimii 25 de ani. El a fost fiul lui Corneliu Pânzaru, fost ofițer de stare civilă la Primăria Dorohoi, decedat și el în urmă cu câțiva ani.
DISTRIBUIE           

Lucian Pînzaru, născut în Dorohoi, a murit astăzi dimineață în urma unei boli necruțătoare, au anunțat reprezentanții Teatrului Dramatic ”Fani Tardini" din Galaţi, prin intermediul unui comunicat de presă. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost depus, în această seară, în foaierul Teatrului Dramatic.

Trupul actorului va fi incinerat joi, la Bucureşti. La dorinţa actorului, cenuşa sa va fi împrăştiată pe Dunăre, la Galaţi. ”Eu sunt un iubitor de Dunăre”, spunea Lucian Pînzaru, într-un interviu acordat în mai 2020, relatează Agerpres.

”Teatrul din Galaţi este azi în doliu! Avem cu toţii un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne strangulează şi ne amestecă gândurile, stările, sentimentele. Suntem, împreună, strâns legaţi de o mare şi copleşitoare tristeţe! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăţia lui interioară, el, Lucian, ne părăseşte acum, lăsându-ne cu sufletele şchioape! Ne gândim că Lucian a trăit aşa cum a vrut - şi a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul şi pe oamenii din el, să respecte şi să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca şi talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galaţi a fost onorat că Lucian a ales să împartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici! A fost un artist-reper, un devotat al teatrului făcut atent, precis şi fără jumătăţi de măsură. Rămas bun, Lucian Pînzaru!", este comunicatul transmis presei de către reprezentanții Teatrului Dramatic ”Fani Tardini” din Galați.

Cine a fost Lucian Pânzaru

Actorul s-a născut pe 19 ianuarie 1968 la Dorohoi, judeţul Botoşani, a absolvit Facultatea de Teatru a Universităţii Naţionale de Arte George Enescu din Iaşi în anul 1994 şi a debutat ca actor pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi pe 28 ianuarie 1995 în rolul Artur din spectacolul Tango de Slawomir Mrozek, regia Attila Vizauer.

Ultimul său rol pe scena Dramaticului gălăţean a fost Enachi Damian în spectacolul ”Salba Dracului" după Vasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija, ce a avut premiera pe 20 aprilie 2019.

De-a lungul celor 26 de ani de carieră, Lucian Pînzaru a făcut peste 100 de roluri, cele mai multe pe scena Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”, dar şi la Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila, Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul ”George Ciprian” din Buzău.

Lucian Pînzaru a avut şi două experienţe cinematografice. În studenţie a jucat într-o producţie alb-negru puţin cunoscută, iar în 2006 i-a dat glas, la propriu, personajului Costică Bejan în filmul ”A fost sau n-a fost?”, regizat de Corneliu Porumboiu şi multi-premiat la Cannes 2006, TIFF 2006 şi Galele Gopo.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Sute de poliţişti din ţară protestează în Piaţa Victoriei!
Convoiul cu produse sanitare pentru combaterea COVID-19, oferite de România, a ajuns la Chișinău
Guvernul a decis: nu vor fi majorate pensiile, nu se mai dau vouchere de vacanță, se taie anumite sporuri
Accident groaznic pe calea ferată Iași – Dorohoi. Doi tineri au murit
PSD a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu
De ce fugim după oameni stabili emoțional? - Explicaţiile psihologului
Creşterea pensiilor cu 40%, votată de PSD, este constituţională, a hotărât CCR!
PROTESTE de amploare împotriva Guvernului Cîțu. Solidaritatea Sanitară iese în stradă în Piața Victoriei și în țară
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
1.02 °C
Minim: 0.72 °C
Maxim: 11.87 °C
Cele mai citite
Bătaie între două femei, în piața din Dorohoi, din cauza geloziei
1672
Șoferiță din Dorohoi, cu permisul suspendat, implicată într-un accident rutier în Bistrița
802
Administratorul Spitalului din Dorohoi, găsit fără suflare în birou
766
Accident de circulație grav la intrarea în Botoșani
450
Un mărțișor pentru viitorii preșcolari din Dorohoi: Construirea Grădiniței nr.3 din municipiu
378
DOROHOI - Cupa ”Mărțișorului” la fotbal pentru copii și juniori, o nouă competiție sportivă în municipiu - FOTOGALERIE
330
Spitalul Municipal Dorohoi amendat de ISU, cu 10.000 de lei, pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu
330
Mesaj de condoleanţe transmis de angajaţii Spitalului Municipal Dorohoi
308
Mesaj de condoleanțe transmis de Organizația Județeană PSD Botoșani
303
Frăția Ortodoxă din Botoșani și Dorohoi, în acțiune. Au ajutat pe preotul din Oneaga, care construiește un așezământ social pentru 50 de copii orfani - FOTOGALERIE
293
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DOROHOI - ANUNŢ DAS: Începe redistribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă către persoanele cu handicap grav şi accentuat
Mesaj de condoleanţe transmis de angajaţii Spitalului Municipal Dorohoi
ANUNŢ IMPORTANT DAS – Începe distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă
DOROHOI - Asociația Clara dorește să își extindă echipa!
Primăria Dorohoi – Administrația Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT )
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord