Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Ziua Copilului sărbătorită în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Broscăuți - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 08.06.2024 - 07:41:03
Educatie
Ziua Copilului a fost sărbătorită în data de 2 iunie a.c. în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Broscăuți, prin organizarea evenimentului „Bucuriile copilăriei”, ediția a II-a.
DISTRIBUIE           

Într-o atmosferă specifică, având cuvântul de binecuvântare și prezența părintelui protopop Ionuț-Ștefan Apetrei, copiii și tinerii participanți, călăuziți de voluntarele ASCOR Evelina și Alexandra, au luat parte la jocuri de cunoaștere, sportive și de îndemânare, muzică și mișcare, au realizat activitatea Borcănelul copilăriei și au vizionat filmul „Amintiri din copilărie”. La final, cu toții au exprimat gânduri de bucurie și amintiri de neșters din perioada copilăriei, aducând mulțumiri voluntarelor, ostenitorilor și binefăcătorilor evenimentului.

 

Ce altă atmosferă ar fi putut să domine, decât cea plină de veselie, distracție și râsete? Împreună ne-am bucurat de dans, jocuri de cunoaștere, jocuri sportive și vizionarea filmului „Amintiri din copilărie". Chipurile surprinse în imaginile din timpul activităților sunt grăitoare pentru entuziasmul, fericirea și inocența emanate în permanență de copii.

Un gând cu care am rămas din momentele petrecute în Broscăuți, și pe care țin să mi-l reamintesc cât mai des este acela că diferită nu este lumea în care copiii trăiesc, ci ochii lor plini de nevinovăție cu care o privesc sunt alții. Ființe ce „nu cunosc decât iubirea și bunătatea", cum spunea Frédéric Lenoir.

Copilăria este perioada în care îți dai seama că lumea este plină de minuni. Așa că nu te grăbi să crești prea repede." (Walt Disney) (Evelina Mihalache, voluntar ASCOR Iași)

 

Copilăria este o stare de spirit, o bucurie a inimii care nu este limitată de ani. Sufletul de copil ne permite să vedem lumea cu ochi curioși și să ne bucurăm de fiecare moment. Aceste activități nu doar că au oferit distracție și voie bună, dar au și contribuit la dezvoltarea spirituală și morală a copiilor, consolidând legătura lor cu comunitatea și cu valorile creștine. Ziua Copilului la biserică a fost, așadar, o zi plină de semnificație și bucurie, marcând importanța copilăriei și a educației spirituale în cadrul comunității.” (Alexandra Damian, voluntar ASCOR Iași)

 

A fost o zi minunată, am învățat multe lucruri noi și interesante, am legat prietenii noi. Voluntarele au fost minunate. Abia aștept următoarea activitate.” (Alexia Ifrim)

 

Chiar dacă acesta a fost ultimul 1 Iunie pentru mine ca minor, m-am simțit minunat. Am resimțit ce înseamnă să fiu iar copil și să nu am griji. Am apreciat faptul ca voluntarele si-au făcut timp în sesiune ca să petreacă cu noi! Le mulțumesc extrem de mult pentru timpul petrecut. Despre activități pot spune ca se aseamănă cu jocurile copilăriei. Jocuri care creau prietenii și amintiri de neuitat. M-am bucurat să-mi văd amicii și să petrecem timp împreună. Distracția cea mai mare a fost filmul . Orice copil iubește filmele. „Amintiri din copilărie” a fost cea mai bună alegere. M-a făcut să-mi amintesc cum făceam și eu boacăne.

Spre final pot spune că a fost cea mai bună idee să iau parte la acesta activitate! Deși voi devenii adult, voi rămâne la fel de copilăroasă!” (Cezara Vițalariu)

Pr. Cosmin Pristavu

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Colegiul Național ”Grigore Ghica” la Festivalului-Concurs de cultură și civilizație CDIdei în cărți - FOTO
DOROHOI - Educație rutieră la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” - FOTO
Copii actori din Dorohoi, câștigători ai Festivalului „Aripile speranței” desfășurat la Iași - FOTOGALERIE
Zilele Eminescu, ediția iunie 2024
DOROHOI - Colegiul Național „Grigore Ghica”: Festivitatea absolvenților clasei a XII-a - FOTO
Regulile de circulație prezentate copiilor de clasa I ai unei școli din Botoșani, în cadrul unei activitați de informare realizată de către polițiștii rutieri - FOTO&VIDEO
„Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a VI-a
Proiect transfrontalier Dorohoi-Probotești (Cernăuți-Ucraina) desfășurat de Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi - FOTOGALERIE
Sondaj
Cele mai citite
Camion încărcat cu gunoi răsturnat pe o stradă din Dorohoi
2829
Șef de partid dintr-o comună de lângă Dorohoi cercetat pentru infracțiuni economice
1570
Copaci doborâți de vânt, cabluri electrice rupte, un acoperiș smuls, sunt câteva dintre situațiile generate de fenomenele meteo de astăzi - FOTOGALERIE
1367
Corneliu Tărnăuceanu, candidatul AUR pentru conducerea primăriei Șendriceni: „Am votat pentru o necesară schimbare la nivelul conducerii administrației”
1151
Eroii neamului comemorați astăzi de către dorohoieni - VIDEO&FOTOGALERIE
1004
Explozie urmată de incendiu în municipiul Botoșani. Șapte persoane au fost rănite. A fost activat Planul Roșu de intervenție - FOTO&VIDEO
879
DOROHOI - Colegiul Național „Grigore Ghica”: Festivitatea absolvenților clasei a XII-a - FOTO
747
Primarul Dorin Alexandrescu mulțumește dorohoienilor - „Fãrã implicarea dumneavoastră ORAŞUL REALIZÃRILOR, nu ar fi prins contur!”
742
UPDATE - Bilanțul victimelor în urma exploziei și incendiului de la depozitul Dedeman din Botoșani - FOTO&VIDEO
712
Copii actori din Dorohoi, câștigători ai Festivalului „Aripile speranței” desfășurat la Iași - FOTOGALERIE
696
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Anunt privind acordul de mediu pentru proiectul "Proiectare si executie foraj apa pentru alimentare pepiniera silvica", Pomarla
Jandarmeria Botoșani angajează bucătar
Dorin Alexandrescu - Apreciere și respect de Ziua Învățătorului
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică cu strigare pentru vânzarea unor terenuri intravilane
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord