Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Zece mii de persoane au participat, duminică, la un marș dedicat victimelor de la clubul Colectiv din Capitală
Data 01.11.2015 - 20:27:07
Local
Peste 5.000 de persoane au pornit din Piața Universității spre locul în care a avut loc incendiul. De asemenea, peste 600 au pornit de la Piața Unirii, dar alte grupuri s-au alăturat pe parcurs celor care se îndreptau spre locul tragediei. 
DISTRIBUIE           
Peste 5.000 de persoane au pornit din Piața Universității spre locul în care a avut loc incendiul. De asemenea, peste 600 au pornit de la Piața Unirii, dar alte grupuri s-au alăturat pe parcurs celor care se îndreptau spre locul tragediei. 

[caption id="attachment_5134" align="aligncenter" width="600"] Sursa foto: agerpres.ro[/caption]

Participanții au fost în mare parte tineri, purtând haine negre. În momentul în care au ajuns în pe strada Tăbăcarilor, participanții la marș au depus flori și candele în fața clubului Colectiv și au păstrat câteva momente de reculegere. 

Unii dintre tineri aveau ochi înlăcrimați, alții purtau pancarte, precum "18.000 de biserici, 425 de spitale și stăm să ne uităm la frații noștri cum mor pe trotuare"

În momentul în care tinerii au ajuns la locul tragediei, în fața clubului existau deja alte sute de flori și candele, aduse de oameni în ultimele două zile, în memoria victimelor accidentului de vineri seară.

Un covor de peste 30 de metri pătrați de candele și lumânări, mărturie a gândurilor, a compasiunii bucureștenilor, se așternea în fața Clubului. De asemenea, oamenii au mai adus icoane, fotografii, jerbe și coroane de flori sau chiar jucării de pluș. 

O tânără, însoțită de un grup de prieteni, declară că au aflat de pe Facebook despre marș și că au venit să omagieze în felul acesta memoria unor prieteni care și-au pierdut viața în incendiu.

"Am avut câțiva prieteni acolo, care acum sunt decedați. Prieteni buni. Cam toți avem prieteni acolo", spune ea.

O altă fată spune că are un coleg rănit în timpul incendiului.

"A fost o tragedie foarte mare. Am un coleg care acum e în spital și are arsuri de gradul doi. Am vrut să merg la el, dar nu am aflat la ce spital e", mărturisește ea. 
O altă tânără, în vârstă de 20 de ani, spune că acesta este unul dintre cluburile pe care le frecventa și că, vineri seară, când a aflat ce s-a întâmplat, primul ei gând a fost că putea să treacă prin aceeași tragedie.

"Puteam să fim și noi acolo. Groaznic! Acum nu prea mai avem ce să facem. Sperăm că o floare și o lumânare o să ajute măcar un pic, să aline familiile. Eram toți strânși, voiam să ieșim în oraș, când au început să sune telefoanele, să sune părinții disperați, să ne întrebe dacă suntem vii, dacă suntem bine", mărturisește ea.

Tânăra adaugă că niciodată când a fost în clubul Colectiv nu a avut un sentiment de nesiguranță.

"Poate fi și mai rău. Sunt în București cluburi atât de prost organizate încât, dacă s-ar fi întâmplat acolo, ar fi murit toată lumea. Cu ieșiri de un metru... Toată lumea bulucită, fără extinctoare, fără nimica... se putea și mai rău de atât. Putea să fie un club la subsol...", mai spune ea.

Un tânăr precizează că nu a fost niciodată în clubul Colectiv, deși obișnuiește să meargă la multe concerte de muzică rock, inclusiv în provincie. În ce privește felul în care a fost amenajat clubul, el apreciază că "e vorba de un fenomen generalizat: mită, șpagă, corupție", în care prioritară este dorința de a face bani cât mai repede.

Citeşte articolul integral pe agerpres.ro
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Tânăra dată dispărută ieri a fost găsită
Minoră dispărută. Este căutată de familie şi poliţie
Dorohoi - Ceremonie în Cimitirul evreiesc dedicată comemorării victimelor pogromului
1.908 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoşani, de la începutul anului
Tânără de 18 ani dată dspărută
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
Femeie din Coţuşca dată dispărută. Este căutată de familie şi poliţie
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
Vremea în DOROHOI
Noros
18.47 °C
Minim: 18.2 °C
Maxim: 24.37 °C
Cele mai citite
Dorohoianca Anamaria-Teodora Zgîmbău a cucerit America! Rezultat de excepţie al unei eleve de la Colegiul Național “Grigore Ghica”
2591
Populaţia din Baranca evacuată din cauza creşterii nivelului râului Prut -VIDEO
2177
Dorohoiancă călcată de o betonieră. A murit în drum spre spital
2154
Dorohoienii de pe mai multe străzi rămân mâine fără apă la robinete
1746
DOROHOI: PERICOL DE INUNDAŢII – COD ROŞU. A fost emisă o avertizare RO-ALERT!
1730
COD ROSU pe Jijia, Başeu, Sitna, Miletin şi Putreda. Cota de pericol în creştere la Rădăuţi Prut
943
Armata caută rezervişti pentru judeţul Botoşani şi alte 16 judeţe şi municipiul Bucureşti | MApN: Pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri
618
Dorohoian de 63 de ani mort după ce a căzut în fântână
571
De mâine, se deschide piscina. Accesul condiţionat de noile reguli impuse de pandemie
539
DOROHOI - A fost decisă lista celor care vor primi o locuinţă de serviciu. Contestaţiile se pot face în termen de şapte zile lucrătoare, începând de mâine
520
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNŢ LICITAŢII
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT )
Primăria Dorohoi – Anunţ licitaţie
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Se redeschide Stadionul 1 Mai, pentru sporturile individuale în aer liber. Accesul pe bază de programare
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord