Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Victor Mihalachi s-a răzgândit. FCM Dorohoi a depus cererea de înscriere după expirarea termenului limită şi vrea clemenţă
Data 23.07.2015 - 12:10:18
Local
În şedinţa de miercuri a Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurată la Casa Fotbalului, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga a 2-a în Comitetul Executiv a adus la cunoştinţă că şi singura echipă care nu se înscrisese în termenul limită, 20 iulie, pentru noul sezon din Liga 2, FCM Dorohoi, a trimis marţi, pe 21 iulie, hârtie către FRF că vrea şi are posibilitatea să participe în noul campionat al eşalonului secund.
DISTRIBUIE           


În şedinţa de miercuri a Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurată la Casa Fotbalului, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga a 2-a în Comitetul Executiv a adus la cunoştinţă că şi singura echipă care nu se înscrisese în termenul limită, 20 iulie, pentru noul sezon din Liga 2, FCM Dorohoi, a trimis marţi, pe 21 iulie, hârtie către FRF că vrea şi are posibilitatea să participe în noul campionat al eşalonului secund.

Şi-a motivat întârzierea şi aşteaptă ca după şedinţa de luni a Comitetului Executiv să primească un răspuns. În cazul unui verdict favorabil, ar fi cea dea 28-a echipă acceptată în Liga 2 şi astfel cele două serii nou-formate ar fi complete, cu câte 14 echipe fiecare. S-ar crea însă un precedent, însă oricum acesta n-ar conta, având în vedere că tocmai preşedintele FRF a propus ca termenul limită de răzgândire să fie până pe 29 iulie. Probabil, pentru ca acesta să fie legal, în Comitetul Executiv de luni urmând a se vota prelungirea termenului limită de înscriere de pe 20 până pe 29 iulie, suficient pentru ca cei care au luat o decizie de abandon sau redistribuire în Liga 3 să poată şi comunica în scris acest lucru.

După încheierea şedinţei, mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2 au comunicat între ei că nu au nimic împotrivă şi sunt de acord ca FCM Dorohoi să fie acceptată, chiar dacă a depus cererea de înscriere cu întârziere.

”Îi înţelegem de ce au tot amânat. Şi noi ne-am regăsit într-o astfel de situaţie. Am înţeles că patronul lor, Victor Mihalachi, a fost plecat în străinătate în acest interval şi nimeni de la club nu a putut face înscrierea, având în vedere că investitorul nu a comunicat dacă are fondurile necesare pentru ca echipa să continue în Liga 2, mai ales că s-a spus şi că ar abandona proiectul pentru a merge în altă partă. Acum s-a întors şi s-a hotărât să nu se retragă. Poate şi pentru că nu s-a înţeles cu cei de la Suceava, acolo unde a purtat negocieri. Oricum, ar fi păcat să nu fie primiţi. Şi aşa Seria I e incompletă, deci ar fi un bine făcut tuturor”, au fost cuvintele mai multor conducători.

Cel mai probabil, se va aştepta semnale din ţară dacă cineva se va retrage şi există speranţe ca numărul total al echipelor să ajungă la maxim 22, deci îndeplinirea dorinţei lui Răzvan Burleanu. Altfel, există şansa ca şi FCM Dorohoi să fie reprimită în Liga 2 pentru ca cele două serii să fie complete.

Cel mai sigur, în Comitetul Executiv de luni nu se va vota componenţa exactă a celor două serii

În consecinţă, în urma tuturor acestor discuţii purtate în şedinţa de la Casa Fotbalului, cele enumerate mai sus, nu s-a luat nicio decizie concretă în privinţa noului sistem competiţional şi desfăşurarea sa, nemaivorbind despre cele viitoare. Dacă nu se va putea schimba nimic după 29 iulie, adică formarea unei singure serii din maxim 22 de echipe, se doreşte acest lucru din campionatul următor.

Deci, în Comitetul Executiv de luni, 27 iulie, sunt şanse extrem de mici să se voteze componenţa exactă a celor două serii pe care Răzvan Burleanu le-a trasat miercuri, în cazul în care vor rămâne în competiţie aceleaşi cluburi şi nimeni nu se va răzgândi.

Iată cum vor arăta cele două serii ale ediţiei 2015-2016 a Ligii a 2-a, pe criteriu geografic şi de fairplay, conform actelor depuse de cluburi în acest moment la FRF:
Seria I:
- ACS Berceni
- ACS Bucovina Pojorâta*
- ACS Dacia Unirea Brăila
- ACS Rapid CFR Suceava
- AFC Chindia Târgovişte*
- AFC Dunărea 2005 Călăraşi*
- AS SC Bacău
- CS Baloteşti
- CS FCM Dorohoi***
- FC Gloria Buzău
- FC Oţelul SA**
- SC FC Ceahlăul**
- SC FC Farul Constanţa
- SC FC Rapid**

Seria a II-a:
- ACS FC Academica Argeş
- ACS FCM Baia Mare*
- ACS Şoimii Pâncota
- ACS UTA Bătrâna Doamnă*
- ACSM Râmnicu Vâlcea
- CS FC Bihor Oradea
- CS FC Caransebeş 1913
- CS FC Olimpia 2010 Satu Mare
- CS Gaz Metan Mediaş**
- CS Metalul Reşiţa SA
- CS Mioveni
- SC FC Braşov**
- SC Universitatea Cluj SA**
- Unirea Tărlungeni

- echipele sunt aranjate alfabetic.
*echipe promovate din Liga a 3-a.
**echipe retrogradate din Liga 1.
***echipă care s-a înscris după termenul limită şi a cărei situaţie se discută în Comitetul Executiv al FRF de pe 27 iulie, dacă va fi sau nu acceptată în noul sezon de Liga 2.
- situaţia cluburilor Academica Argeş (automat şi a Chindiei, însă în privinţa seriei în care va juca) şi CF Brăila, de solicitare de schimbare a formei juridice, urmând ca, în situaţia în care vor primi aviz pozitiv, să participe în competiţii sub denumirile de FC Clinceni, respectiv Dacia Unirea Brăila. Avizul pozitiv va duce Clinceniul în Seria I, iar pe Chindia în Seria a II-a.

Sursa: liga2.ro
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Bărbat din Ungureni, cu arsuri grave, după ce a aprins focul cu benzină
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
Locuințe salvate de pompieri
Locuință distrusă la Mileanca de jarul căzut din sobă - VIDEO
Recomandările pompierilor pentru zilele geroase care urmează
Adăpost de păsări aprins de un scurtcircuit. 6000 de pui au murit în incendiu
Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2
La un pas de dezastru. Nu aprindeți focul cu benzină!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-3.55 °C
Minim: -4.96 °C
Maxim: 6.09 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
2031
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
788
DOROHOI – Se deschide Centrul comunitar de vaccinare. Este al doilea spațiu cu această destinație, după cel inaugurat în incinta Spitalului municipal
643
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
581
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
439
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
324
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
324
ACS Juniorul Dorohoi face ÎNSCRIERI
255
Bărbat arestat pentru 30 de zile, pentru viol
235
Dorohoienii de pe strada Grigore Ghica nu vor avea apă la robinete, mâine, 20 ianuarie, din cauza unei avarii
234
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord