Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Victor Mihalachi s-a răzgândit. FCM Dorohoi a depus cererea de înscriere după expirarea termenului limită şi vrea clemenţă
Data 23.07.2015 - 12:10:18
Local
În şedinţa de miercuri a Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurată la Casa Fotbalului, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga a 2-a în Comitetul Executiv a adus la cunoştinţă că şi singura echipă care nu se înscrisese în termenul limită, 20 iulie, pentru noul sezon din Liga 2, FCM Dorohoi, a trimis marţi, pe 21 iulie, hârtie către FRF că vrea şi are posibilitatea să participe în noul campionat al eşalonului secund.
DISTRIBUIE           


În şedinţa de miercuri a Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurată la Casa Fotbalului, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga a 2-a în Comitetul Executiv a adus la cunoştinţă că şi singura echipă care nu se înscrisese în termenul limită, 20 iulie, pentru noul sezon din Liga 2, FCM Dorohoi, a trimis marţi, pe 21 iulie, hârtie către FRF că vrea şi are posibilitatea să participe în noul campionat al eşalonului secund.

Şi-a motivat întârzierea şi aşteaptă ca după şedinţa de luni a Comitetului Executiv să primească un răspuns. În cazul unui verdict favorabil, ar fi cea dea 28-a echipă acceptată în Liga 2 şi astfel cele două serii nou-formate ar fi complete, cu câte 14 echipe fiecare. S-ar crea însă un precedent, însă oricum acesta n-ar conta, având în vedere că tocmai preşedintele FRF a propus ca termenul limită de răzgândire să fie până pe 29 iulie. Probabil, pentru ca acesta să fie legal, în Comitetul Executiv de luni urmând a se vota prelungirea termenului limită de înscriere de pe 20 până pe 29 iulie, suficient pentru ca cei care au luat o decizie de abandon sau redistribuire în Liga 3 să poată şi comunica în scris acest lucru.

După încheierea şedinţei, mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2 au comunicat între ei că nu au nimic împotrivă şi sunt de acord ca FCM Dorohoi să fie acceptată, chiar dacă a depus cererea de înscriere cu întârziere.

”Îi înţelegem de ce au tot amânat. Şi noi ne-am regăsit într-o astfel de situaţie. Am înţeles că patronul lor, Victor Mihalachi, a fost plecat în străinătate în acest interval şi nimeni de la club nu a putut face înscrierea, având în vedere că investitorul nu a comunicat dacă are fondurile necesare pentru ca echipa să continue în Liga 2, mai ales că s-a spus şi că ar abandona proiectul pentru a merge în altă partă. Acum s-a întors şi s-a hotărât să nu se retragă. Poate şi pentru că nu s-a înţeles cu cei de la Suceava, acolo unde a purtat negocieri. Oricum, ar fi păcat să nu fie primiţi. Şi aşa Seria I e incompletă, deci ar fi un bine făcut tuturor”, au fost cuvintele mai multor conducători.

Cel mai probabil, se va aştepta semnale din ţară dacă cineva se va retrage şi există speranţe ca numărul total al echipelor să ajungă la maxim 22, deci îndeplinirea dorinţei lui Răzvan Burleanu. Altfel, există şansa ca şi FCM Dorohoi să fie reprimită în Liga 2 pentru ca cele două serii să fie complete.

Cel mai sigur, în Comitetul Executiv de luni nu se va vota componenţa exactă a celor două serii

În consecinţă, în urma tuturor acestor discuţii purtate în şedinţa de la Casa Fotbalului, cele enumerate mai sus, nu s-a luat nicio decizie concretă în privinţa noului sistem competiţional şi desfăşurarea sa, nemaivorbind despre cele viitoare. Dacă nu se va putea schimba nimic după 29 iulie, adică formarea unei singure serii din maxim 22 de echipe, se doreşte acest lucru din campionatul următor.

Deci, în Comitetul Executiv de luni, 27 iulie, sunt şanse extrem de mici să se voteze componenţa exactă a celor două serii pe care Răzvan Burleanu le-a trasat miercuri, în cazul în care vor rămâne în competiţie aceleaşi cluburi şi nimeni nu se va răzgândi.

Iată cum vor arăta cele două serii ale ediţiei 2015-2016 a Ligii a 2-a, pe criteriu geografic şi de fairplay, conform actelor depuse de cluburi în acest moment la FRF:
Seria I:
- ACS Berceni
- ACS Bucovina Pojorâta*
- ACS Dacia Unirea Brăila
- ACS Rapid CFR Suceava
- AFC Chindia Târgovişte*
- AFC Dunărea 2005 Călăraşi*
- AS SC Bacău
- CS Baloteşti
- CS FCM Dorohoi***
- FC Gloria Buzău
- FC Oţelul SA**
- SC FC Ceahlăul**
- SC FC Farul Constanţa
- SC FC Rapid**

Seria a II-a:
- ACS FC Academica Argeş
- ACS FCM Baia Mare*
- ACS Şoimii Pâncota
- ACS UTA Bătrâna Doamnă*
- ACSM Râmnicu Vâlcea
- CS FC Bihor Oradea
- CS FC Caransebeş 1913
- CS FC Olimpia 2010 Satu Mare
- CS Gaz Metan Mediaş**
- CS Metalul Reşiţa SA
- CS Mioveni
- SC FC Braşov**
- SC Universitatea Cluj SA**
- Unirea Tărlungeni

- echipele sunt aranjate alfabetic.
*echipe promovate din Liga a 3-a.
**echipe retrogradate din Liga 1.
***echipă care s-a înscris după termenul limită şi a cărei situaţie se discută în Comitetul Executiv al FRF de pe 27 iulie, dacă va fi sau nu acceptată în noul sezon de Liga 2.
- situaţia cluburilor Academica Argeş (automat şi a Chindiei, însă în privinţa seriei în care va juca) şi CF Brăila, de solicitare de schimbare a formei juridice, urmând ca, în situaţia în care vor primi aviz pozitiv, să participe în competiţii sub denumirile de FC Clinceni, respectiv Dacia Unirea Brăila. Avizul pozitiv va duce Clinceniul în Seria I, iar pe Chindia în Seria a II-a.

Sursa: liga2.ro

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Femeia din Coșula, dată dispărută ieri, a fost găsită. Zeci de forțe de ordine mobilizate pentru găsirea acesteia
Femeie din Coșula dată dispărută
Elevi învățați de către jandarmii botoșăneni cum să se apere de câinii agresivi
Campanie ISU Botoșani - Detectoare de fum și de monoxid de carbon, instalate gratuit în locuințele familiilor nevoiașe din județ - FOTOGALERIE
Minoră din Botoșani dată dispărută. Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!
Femeie din Carasa spitalizată în urma arsurilor suferite într-un incendiu care i-a cuprins casa
Patru incendii produse în ultimele ore
Minorul a fost găsit. Zeci de polițiști s-au mobilizat pentru identificarea acestuia
Sondaj
Cele mai citite
Dorohoian în stare gravă preluat de elicopterul SMURD - FOTOGALERIE&VIDEO
617
Incendiu devastator în satul Grivița, comuna Cordăreni. 70 de vaci dintr-un adăpost de animale s-au făcut scrum. Intervenție de amploare a voluntarilor din comună și a pompierilor dorohoieni și botoșăneni - VIDEO&FOTO
505
Pagube însemnate în urma incendiului de ieri de la Grivița, comuna Cordăreni. Pompierii au stabilit cauza probabilă care a generat incendiul
385
Comunicat CJ - Finanțare de 7,5 milioane de lei atrasă de Consiliul Județean Botoșani
381
Incendiu generat de jocul copiilor cu focul, la Durnești
330
Dan Șlincu: “Guvernul a aprobat autostrada care trece prin județul Botoșani”
327
DOROHOI - Rezultate deosebite și calificări la etapa Națională obținute de elevii dorohoieni la Olimpiada de Religie Ortodoxă
311
Bărbat din Păltiniș, condamnat de către judecători, identificat și escortat la penitenciar
311
Jandarmii botoșăneni vor verifica respectarea prohibiției la pescuit
293
40.000 de țigări de contrabandă descoperite la Stăuceni, într-o maşină condusă de un tânăr de 19 ani - FOTO
277
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi angajează asistent medical generalist pentru Secția chirurgie generală
Spitalul Municipal Dorohoi – Anunț de angajare!
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist, specialitatea Medicină de laborator
Campania „Împreună pentru sănătate" Dorohoi - 28 aprilie 2024
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord