Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Viceprimar Lucian Topalagă: “Dragi dorohoieni, de aici și de pretutindeni, vă doresc Sărbători cu pace în suflete, multă sănătate și La mulți ani!”
Data 25.12.2019 - 17:57:56
Politic
DISTRIBUIE           

Dragi Dorohoieni,

În această perioadă sărbătorim ca în fiecare an Nașterea Mântuitorului nostru, Isus Hristos. Când eram mic așteptam seara de ajun ca pe un dar de mare preț fără să îmi dau seama că era cu adevărat așa. Chiar dacă sub pom nu străluceau cutii cu cadouri, ci doar niște pachețele cu șosete, o căciulă și ghetuțe noi, bucuria era nespusă pentru că la urma urmei, aceasta era aproape toată lista pe care o trimiteam în plic lui Moș Crăciun. Mai era acolo scris că nu ar strica un trenuleț sau o mașină de pompieri, însă înțelegeam că în acel an Moșul nu le găsise și îl iertam. Îl iertam pentru că îmi spunea bunica o poveste: lui Isus, când s-a născut, nu i s-a oferit nici măcar un pătuț așa cum am avut eu și atunci plângeam și uitam de supărările mele. Și dacă Cel ce s-a născut într-o iesle a avut atâta dragoste încât să ne spele și picioarele, atunci și noi, în fiecare zi ar trebui să nu uităm de cei din jurul nostru și cu grăuntele de bunătate pe care îl găsim în suflet să ne deschidem inima către ei.
Nu vreau să folosesc lozinca "De Crăciun trebuie să fim mai buni". Eu vă îndemn ca în fiecare zi să fim mai buni, dacă greșim să acceptăm mustrarea, dacă suntem nedreptățiți să iertăm, dar cel mai important este să ne iubim.
Din păcate vedem că românii au ajuns să fie dezbinați, dar această dezbinare nu a venit de la sine. Ne-a fost provocată de cei care au dorit o Românie dezbinată, pentru a o putea conduce. Este momentul să spunem STOP! Până aici! Unde suntem noi, românii aceia despre care copiii noștri învață, încă, la școală? Românii ospitalieri, care fac haz de necaz, care erau împreună și la bine și la greu, care părăseau țara pentru a o câștiga cu arma în mână și nu pentru a-i îmbogăți pe alții? Sunt prezenți toți. Trebuie doar să conștientizăm că este momentul, acum, la 30 de ani de la revoluție, să spunem stop! Să redevenim ce am fost. Avem această putere, avem această dorință, trebuie doar să facem diferența între manipulare și bune intenții. Adică să gândim liber!
Fac parte din generația tânără și am avut și am aceleași probleme ca toți dintre dumneavoastră. Cursul vieții poate că m-a avantajat mai mult decât pe alții, dar asta m-a făcut sa-i cunosc mai bine pe oameni, să fiu alături de ei, să-i ajut de câte ori a fost posibil și să nu fac rău atunci când ar fi fost ușor să fac.
Cred în generația mea, sper în generațiile care vin din urmă și învăț mereu de la cei mai maturi decât mine. Mi-aș dori ca și dumneavoastră să faceți la fel și uniți în aceste sentimente să începem viitorul mai uniți ca niciodată.
În această perioadă, a sărbătorilor, înainte de a ne așeza la masă să ne gândim mai întâi la cei singuri, la cei bolnavi, să mergem să-i vizităm și să le oferim din puținul nostru, apoi să ne întoarcem la ale noastre. Atunci veți simți cu adevărat bucuria Crăciunului.
Dragi dorohoieni, de aici și de pretutindeni, vă doresc Sărbători cu pace în suflete, multă sănătate și La mulți ani!

VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI DOROHOI
LUCIAN TOPALAGĂ

Comentarii


Articole din aceeași categorie
COMUNICAT PSD: Domnilor Șoptică și Flutur, 6.300 de profesori din Botoșani așteaptă să vă cereți scuze pentru că Orban i-a trimis la cârciumă să-și bea banii
Ingrid Iordache, liderul Clubului Tinerilor Umaniști, întrebări esențiale înainte de începerea școlii
COMUNICAT - Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) lansează campania „STOP ABUZURILOR!”, pentru cetățenii români care s-au confruntat cu abuzuri din partea instituțiilor statului
COMUNICAT Marius Budăi: „Domnilor Flutur și Șoptică nu fiți lași și cereți-i lui Orban să mărească pensiile cu 40% celor 90.000 de pensionari din Botoșani”
COMUNICAT Cosmin Andrei: „Botoșănenii merită un primar cinstit, nu unul girat de un Guvern liberal dovedit corupt, care a pus în pericol viața oamenilor”
Comunicat: Guvernul PNL blochează accesul a 2 milioane de pacienți neasigurați la asistență medicală de bază gratuită
Comunicat Doina Federovici: „Senatorul PNL, Costel Șoptică a votat împotriva dublării imediate a alocațiilor pentru 80.000 de copii din Botoșani”
COMUNICAT - Peste 200 de tineri licențiați în administrație, medicină, economie și științe tehnice au decis să activeze în PSD Botoșaniîn ultima lună
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
24.36 °C
Minim: 15.99 °C
Maxim: 27.21 °C
Cele mai citite
Valentin Ostafi este candidatul Alianţei 2020 USR PLUS pentru funcţia de primar al Dorohoiului
2996
Comandantul pompierilor dorohoieni a acordat primul ajutor victimelor unui accident rutier
1710
Femeie ucisă cu toporul de către concubin, la Carasa, comuna Corlăteni
1397
Tânăra din Dorohoi dată dispărută a fost găsită
1382
NOVA APASERV face apel la RAŢIONALIZAREA consumului de apă!
1254
Sponsor “dulce” pentru echipa de seniori a clubului ACS Juniorul Dorohoi
992
Comunicat Primăria Dorohoi - Continuă proasta gestionare a furnizării de apă de către NOVA APASERV Botoșani, în municipiul Dorohoi
885
Arma identificată în comuna Corlăteni, în urma unor percheziții
846
BMW de peste 83.000 de lei, căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la Botoşani
557
Taximetriştii din Dorohoi şi Botoşani şi trecerile la nivel cu calea ferată, în atenţia poliţiştilor. Au fost aplicate sancţiuni de peste 5800 de lei
366
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
(P) ANUNŢ ANGAJARE – Domeniul construţii
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Licitaţie publică cu strigare pentru vânzarea unui teren
ANUNŢ - Firmă de construcţii din Dorohoi, angajăm inginer devizier
REVENIRE - Direcția Administrației Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Comunicat Primăria Dorohoi: Măsuri impuse în contextul răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 începând cu data de 1 august 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord