Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Viceprimar Lucian Topalagă: “Dragi dorohoieni, de aici și de pretutindeni, vă doresc Sărbători cu pace în suflete, multă sănătate și La mulți ani!”
Data 25.12.2019 - 17:57:56
Politic
DISTRIBUIE              

Dragi Dorohoieni,

În această perioadă sărbătorim ca în fiecare an Nașterea Mântuitorului nostru, Isus Hristos. Când eram mic așteptam seara de ajun ca pe un dar de mare preț fără să îmi dau seama că era cu adevărat așa. Chiar dacă sub pom nu străluceau cutii cu cadouri, ci doar niște pachețele cu șosete, o căciulă și ghetuțe noi, bucuria era nespusă pentru că la urma urmei, aceasta era aproape toată lista pe care o trimiteam în plic lui Moș Crăciun. Mai era acolo scris că nu ar strica un trenuleț sau o mașină de pompieri, însă înțelegeam că în acel an Moșul nu le găsise și îl iertam. Îl iertam pentru că îmi spunea bunica o poveste: lui Isus, când s-a născut, nu i s-a oferit nici măcar un pătuț așa cum am avut eu și atunci plângeam și uitam de supărările mele. Și dacă Cel ce s-a născut într-o iesle a avut atâta dragoste încât să ne spele și picioarele, atunci și noi, în fiecare zi ar trebui să nu uităm de cei din jurul nostru și cu grăuntele de bunătate pe care îl găsim în suflet să ne deschidem inima către ei.
Nu vreau să folosesc lozinca "De Crăciun trebuie să fim mai buni". Eu vă îndemn ca în fiecare zi să fim mai buni, dacă greșim să acceptăm mustrarea, dacă suntem nedreptățiți să iertăm, dar cel mai important este să ne iubim.
Din păcate vedem că românii au ajuns să fie dezbinați, dar această dezbinare nu a venit de la sine. Ne-a fost provocată de cei care au dorit o Românie dezbinată, pentru a o putea conduce. Este momentul să spunem STOP! Până aici! Unde suntem noi, românii aceia despre care copiii noștri învață, încă, la școală? Românii ospitalieri, care fac haz de necaz, care erau împreună și la bine și la greu, care părăseau țara pentru a o câștiga cu arma în mână și nu pentru a-i îmbogăți pe alții? Sunt prezenți toți. Trebuie doar să conștientizăm că este momentul, acum, la 30 de ani de la revoluție, să spunem stop! Să redevenim ce am fost. Avem această putere, avem această dorință, trebuie doar să facem diferența între manipulare și bune intenții. Adică să gândim liber!
Fac parte din generația tânără și am avut și am aceleași probleme ca toți dintre dumneavoastră. Cursul vieții poate că m-a avantajat mai mult decât pe alții, dar asta m-a făcut sa-i cunosc mai bine pe oameni, să fiu alături de ei, să-i ajut de câte ori a fost posibil și să nu fac rău atunci când ar fi fost ușor să fac.
Cred în generația mea, sper în generațiile care vin din urmă și învăț mereu de la cei mai maturi decât mine. Mi-aș dori ca și dumneavoastră să faceți la fel și uniți în aceste sentimente să începem viitorul mai uniți ca niciodată.
În această perioadă, a sărbătorilor, înainte de a ne așeza la masă să ne gândim mai întâi la cei singuri, la cei bolnavi, să mergem să-i vizităm și să le oferim din puținul nostru, apoi să ne întoarcem la ale noastre. Atunci veți simți cu adevărat bucuria Crăciunului.
Dragi dorohoieni, de aici și de pretutindeni, vă doresc Sărbători cu pace în suflete, multă sănătate și La mulți ani!

VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI DOROHOI
LUCIAN TOPALAGĂ

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Viceprimar Lucian Topalagă: “Acesta este legământul meu cu dumneavoastră, Dorohoienii”
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Viceprimar Lucian Topalagă: “Dragi dorohoieni, de aici și de pretutindeni, vă doresc Sărbători cu pace în suflete, multă sănătate și La mulți ani!”
Comunicat: Toți deputații de la PSD Botoșani au votat pentru dublarea alocațiilor pentru copii, în timp ce deputatul PNL Cristian Achiței a refuzat să voteze!
Lucian Topalagă, ALDE: „Consider că pot să-mi asum o candidatură pentru primăria Dorohoi"
Viceprimarul Lucian Topalagă desemnat de conducerea ALDE drept candidat pentru funcţia de primar al Dorohoiului, la alegerile din 2020
PSD Botoșani: „Niciun primar de la PSD nu va trece la alt partid!” Liderii ALDE să înceteze cu dezinformările din spațiul public! Îi vom acționa în judecată pentru comunicarea de informații false!”
COMUNICAT - Circa 20 de actuali primari din județ vor candida din partea ALDE la următoarele alegeri locale
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
-2.03 °C
Minim: -4.1 °C
Maxim: -0.29 °C
Cele mai citite
CONTED Dorohoi trece pe profit
1208
Comemorarea unui an de la trecerea la cele veșnice a domnului Ghiorghi Rotaru, administrator al S.C. Nordic Romar SRL și ctitor principal al bisericii Dealu Mare
625
DOROHOI - Copil accidentat pe trecerea de pietoni
270
COMUNICAT Lucian Trufin: “După 2 ani de tergiversări și contestații Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii ce asigură despăgubirea fermierilor”
175
DOROHOI – Pachete cu produse de igienă personală distribuite prin Direcţia de Asistenţă Socială
154
Accident sângeros la Stăuceni, din cauza ceţii
151
Cum sabotăm fericirea nostră și a celor din jur? Opinia psihologului Andra Tănăsescu
151
Jandarmul de onoare al județului Botoșani în anul 2019
150
Accident rutier la Leorda din cauza unei neacordări de prioritate
143
Peste 1000 de locuri de muncă, puse la dispoziţie de AJOFM, în această săptămână
143
Arhiva Video
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Mesaj de condoleanţe, din partea PSD Botoşani, adresat deputatului Răzvan Rotaru la decesul tatălui
Peste 350 de locuri de muncă oferite de AJOFM Botoşani, la început de an
Nu mai există drumuri judeţene blocate, anunţă Consiliul Judeţean
PRIMĂRIA DOROHOI – ANUNŢ LICITAŢIE
DOROHOI - Semnare contracte subvenție, finanțate în cadrul Concursului de planuri de afaceri Business Start Dorohoi 2019
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord