Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: [email protected], Telefon: 0331.402.010
Un renumit medic cardiolog de la București a oferit consultații gratuite la Botoșani, la invitația dorohoiencei Corina Dănuță
Realitatea DorohoianăData 21.08.2020 - 15:51:06
Politic
Un renumit medic cardiolog de la București a oferit consultații gratuite la Botoșani, la invitația dorohoiencei Corina Dănuță
(P) Campania „Inimi pentru inimi” inițiată de dorohoianca Corina Dănuță și formațiunea politică PPU-SL, se află în plină desfășurare la Botoșani, cu înclinație directă spre oamenii cu afecțiuni cardiovasculare care nu dispun de banii necesari pentru un consult de înaltă calitate.
DISTRIBUIE           

Inimi pentru inimi, oameni pentru oameni

Pentru a veni în întâmpinarea acestor pacienți, Corina Dănuță a făcut posibilă venirea la Botoșani a renumitului medic conferențiar Gabriel Cristian din București, medic primar cardiolog, extrem de căutat în capitală.

Ecoul aceste campanii a pornit de la corturile amplasate de PPU-SL pe Pietonalul Unirii. Oamenii, cei în vârstă cu precădere au aflat și s-au programat pentru consultații de specialitate. Au fost și cazuri cu pacienți din Suceava care au aflat de la rudele de la Botoșani de campanie și au venit special pentru a fi consultați de medicul din București. Consultațiile au fost oferite la sediul Clinicii Medical Tex din Bulevardul Mihai Eminescu, lângă sediul Agenției pentru Protecția Mediului. 

„În urma pandemiei, în Botoșani, medicii cardiologi nu au mai onorat consultații în cabinetul privat, nu mai spunem de policlinică care a fost închisă. Campania este deci în sprijinul populației fără posibilități, chiar și a celeilalte populații care deși a avut posibilități, nu a reușit să acceseze un medic specialist cardiolog”, a declarat medicul primar Felicia Niculiță, director medical Medical Tex

 

Medicul Gabriel Cristian se află pentru a doua oară la Botoșani și recunoaște că ar veni și mai des dacă drumul parcurs cu autoturismul nu ar fi atât de lung.

La prima vizită a consultat 20 de pacienți botoșăneni, în cursul zilei de 21 august 2020 a văzut tot atâția.

Nu ocolește această activitate „pro bono” care spune că îl caracterizează deoarece la onorabila vârstă pe care o are, își permite și astfel de acte de ajutorare a semenilor.

„Am încercat să conving și pe alții să facă ceea ce fac eu, o dată sau de două ori pe lună. De ce la interval atât de mare, pentru că drumul de la București la Botoșani e destul de lung, e și obositor. Dar în principiu, ideea asta a fost. Mie mi s-a părut generoasă, eu sunt la vârsta la care pot să-mi permit să muncesc și pro bono. Și am considerat că este un lucru extrem de bun, de util, așa cum unii fac donații la Biserică sau se duc la casele de copii, eu să fac altă ofertă de ajutor, pentru cei care au posibilități mai reduse”, a declarat la rândul său Conf.dr. Gabriel Cristian, medic cardiolog primar.

În ultimele decenii cel puțin, afecțiunile cardiovasculare afectează în cea mai mare măsură populația. Și ce este mai îngrijorător este faptul că sunt afectați mai nou și tinerii, din cauza modului de viață și a viciilor tot mai frecvente printre persoanele tinere.

Și cum mentalitatea românească arată prin puterea exemplului că în general oamenii merg la spital în ultimele stadii, de cele mai multe ori, munca medicului se complică, pentru că nu luptă cu o afecțiune aflată în fază incipientă.

Medicul Gabriel Cristian mai arată că unele afecțiuni ce țin de sfera cardiovasculară pot fi moștenite genetic și chiar a fost un participant în intervenții pentru malformații congenitale înregistrate în rândul copiilor, cel mai tânăr pacient la a cărui operație a participat având 7 zile.

Cazuri extrem de dificile prin prisma vârstei persoanelor afectate.

 

„Dl profesor este un mare iubitor de oameni”

Promite în schimb că va fi prezent la Botoșani pentru a duce mai departe această muncă neplătită, inclusiv după campania electorală.

„Campania a început acum două săptămâni cu prezentarea ei la corturile de pe Pietonalul Unirii unde viitorii pacienți au luat legătura și au avut cunoștință de detaliile campaniei. Tot în urmă cu două săptămâni dl doctor a avut primii 20 de pacienți, continuând în această săptămână în care are tot 20 de pacienți. Campania va continua și în viitor, chiar peste campania electorală care, știm bine, se va termina înaintea alegerilor din 27 septembrie, dl profesor este un mare iubitor de oameni, o face cu mare drag și cu mulțumire”, a punctat Corina Dănuță, candidat PPU-SL

Actele necesare pentru un consult de specialitate sunt: scrisoare medicală din care să reiasă afecțiunile preexistente, ultimul control medical, ca durată trebuie să aibă cel puțin 6 – 8 luni până la data de astăzi și de asemenea să facă dovada faptului că nu posedă venituri suficiente pentru a accesa în mediul privat o astfel de consultație, respectiv un cupon de pensie sau un fluturaș de șomaj.

Sursa: botosaneanul.ro - Vezi VIDEO

Corina Dănuţă, lider PPU-SL

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat PNL Botoșani: 15 ianuarie 1850 - 15 ianuarie 2021, 171 de ani de eternitate eminesciană
Deputatul Grațiela Gavrilescu anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale
Dan Șlincu: „Guvernarea PNL-USR-UDMR, după ce a lăsat fără acces la educație zeci de mii de copii, a pus peste noapte politruci la conducerea unităților de învățământ”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”
Comunicat PNL Botoșani: Vinovat de situația dezastruoasă de la Nova Apaserv este PSD Botoșani, în frunte cu cei care au condus în ultimii ani Consiliul Județean
Europarlamentarul umanist Maria Grapini condamnă “amestecul grosolan al politicului în Educație!”
Comunicat Marius Budăi, PSD: „USR și PNL au pus la pământ sănătatea și asistența socială din prima lună de guvernare! Tăieri de venituri și zero finanțare pentru centrele de imunizare”
Comunicat - Dan Șlincu, deputat PSD: „Guvernarea PNL trebuie să aloce fonduri pentru asfaltarea DN 29A Dorohoi-Suceava”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
-8.8 °C
Minim: -10.29 °C
Maxim: -6.4 °C
Cele mai citite
DOROHOI – Fără apă la robinete, mâine, în cartierul Plevna, în urma unei avarii
1945
Protest fără precedent al polițiștilor botoșăneni. Acuzații grave la adresa șefilor
1807
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
794
Viceprimarul Dorohoiului în carantină!
664
Dorohoian de 90 de ani găsit mort în propria casă
470
DOROHOI – Patru cazuri noi de infectare. Vezi rata de incidență
419
Tragedie la Dorohoi - Femeie de 70 de ani decedată în această seară, cel mai probabil asfixiată. Pompierii au intrat în apartament prin balcon
398
Tragedie la Văculești. Bărbat strivit de propria mașină
328
Apel către populația care se încadrează în etapa a II-a a vaccinării anti-Covid
282
Comunicat - Dan Șlincu, deputat PSD: „Guvernarea PNL trebuie să aloce fonduri pentru asfaltarea DN 29A Dorohoi-Suceava”
246
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea tichetelor sociale
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Anunț Primăria Dorohoi – LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Anunț - ANGAJĂRI la Spitalul municipal Dorohoi
Administrația Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord