Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
FOTOGALERIE - Umaniștii botoșăneni și-au lansat candidații pentru alegerile locale. Dorohoianca Corina Dănuță, liderul botoșănean al umaniștilor, va candida pentru președinția Consiliului Județean
Realitatea DorohoianăData 16.07.2020 - 19:00:36
Politic
Umaniștii botoșăneni și-au lansat candidații pentru alegerile locale, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat, pe lângă liderii locali, Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal) și deputatul sucevean Alexandru Băișanu.
DISTRIBUIE           Corina Dănuță, liderul botoșănean al umaniștilor, va candida pentru președinția Consiliului Județean, în timp ce candidat pentru Primăria Botoșani este Andrei Paramanov.

Proiectele celor doi, printre altele, sunt legate de eficientizarea cheltuirii banului public, cu proiecte utile, dar care costă mai puțin.

„Am încercat să adunăm în jurul nostrum oameni de calitate. Doctrina umanistă spune așa: statul este al oamenilor, nu oamenii ai statului. Această clasă de mijloc, în ultimul timp a rămas fără voce, oamenii au rămas în spatele cortinei. Neavând o opțiune politică, sătui de promisiuni, cred că este bine ca acești oameni să fie ascultați. Știm foarte bine ce înseamnă județul Botoșani. Comunele și orașele mai mici sunt foarte defavorizate, inclusiv în ceea ce înseamnă investiție în fiecare zonă, iar toate aceste elemente au condus la scăderea nivelului de trai. Avem o rată de somaj foarte ridicată, nu mai discutăm de acest moment prin care trecem și aici mă refer la pandemia de COVID-19. Toate aceste elemente trebuie să le gândim și să le transpunem în niște proiecte fiabile, cu costuri mici, nu așa cum am fost obișnuiți până acum. Totul costă foarte mult, este imposibil de realizat. Foarte mulți nu înțeleg obligația de a face. Proiectele pot fi realizate numai cu implicarea primarilor, a consilierilor județeni, a cetățenilor, care pot înțelege că inițiativa și munca în echipă pot determina niște valori definitorii ale comunității din care facem parte”, a explicat Corina Dănuță.

Andrei Paramanov, vicepreședintele PPU (social-liberal) Botoșani, își dorește schimbări ample pentru Botoșani, de la refacerea sistemului de canalizare al municipiului, până la fluidizarea traficului și interzicerea accesului în oraș a vehiculelor de mare tonaj.

„Candidatura mea la funcția de Primar al municipiului Botoșani are că scop îmbunătățirea și majorarea veniturilor Primăriei și totodată urmărirea modului cum sunt cheltuiți acești bani publici, adică dacă sunt respectate doleanțele populației preluate că prioritate în campania electorală.

Îmi doresc eliminarea accesului autovehiculelor de mare tonaj pe teritoriul municipiului, deoarece distrug infrastructura rutiera a orașului. La fel, scoaterea de pe teritoriul municipiului a autovehiculelor de transport marfă sau persoane care parchează peste noapte în oraș și ocupă locurile de parcare autoturismelor. Aceștia vor putea parca peste noapte în parcări amenajate special acestui scop, sigur contra cost.

O altă prioritate este repararea infrastructurii canalizării a orașului atât pentru pluvial cât și pentru menajer. De asemenea, fluidizarea circulației autovehiculelor prin modificarea accesului, respectiv înființarea de sensuri giratorii și unice. Schimbarea contractelor de concesiune parcări la domiciliu, cu rezervare 24/24 din zi/noapte, în contracte cu rezervare în perioada 17/8, restul perioadei, adică 8/17, să poată parca oricine.

Captarea apelor reziduale în stația de epurare, ape care acum sunt deversate în pârâuri adiacente orașului și ajung neepurate în fondul piscicol”
, a precizat Andrei Paramanov.

Daniel Ionașcu a anunțat că în scurt timp va demara programul de analize gratuite pentru botoșăneni, anunțat mai demult de Corina Dănuță, președintele organizației municipale a PPU (social-liberal).

„În mod concret începând de astăzi populaţia Botoșaniului, pentru a arăta în deplinătatea faptelor noastre, populaţia defavorizată în special, va intra într-un program de evaluare de sănătate personală gratuită. Doamna Corina Dănuță în cel mai scurt timp va face programul: cui ce adresează, pentru ce se adresează. Noi facem acest lucru şi nu uităm că sunt alţii şi ei mulţi, aici în Botoşani, care pot şi ei să facă” a spus Daniel Ionașcu.

Deputatul umanist Alexandru Băișanu și-a exprimat încrederea în echipa de la Botoșani, care poate aduce un plus de valoare în administrația județului.

„Am convingerea că, atât timp cât la Botoșani președintele filialei umaniste este doamna Corina Dănuță, un om care vine din mediul privat, va ști să găsească toate metodele de care are nevoie organizația pentru a maximiza rezultatul final. Știe să lucreze cu oamenii și are alături de ea un alt om serios la nivelul județului Botoșani, domnul Paramanov, și alături de restul echipei, sunt convins că își vor uni forțele, experiența și vor ajunge să câștige cât mai mult la nivel politic pentru interesul cetățeanului. Sunt convins că membrii PPU (social-liberal) Botoșani, dacă vor ajunge în Consiliul Județean și în Consiliile Locale vor fi un plus de valoare pe care îl aduc evoluției acestui județ”, a conchis Alexandru Băișanu.

 

                                                                                 Biroul de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
COMUNICAT - Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) lansează campania „STOP ABUZURILOR!”, pentru cetățenii români care s-au confruntat cu abuzuri din partea instituțiilor statului
COMUNICAT Marius Budăi: „Domnilor Flutur și Șoptică nu fiți lași și cereți-i lui Orban să mărească pensiile cu 40% celor 90.000 de pensionari din Botoșani”
COMUNICAT Cosmin Andrei: „Botoșănenii merită un primar cinstit, nu unul girat de un Guvern liberal dovedit corupt, care a pus în pericol viața oamenilor”
Comunicat: Guvernul PNL blochează accesul a 2 milioane de pacienți neasigurați la asistență medicală de bază gratuită
Comunicat Doina Federovici: „Senatorul PNL, Costel Șoptică a votat împotriva dublării imediate a alocațiilor pentru 80.000 de copii din Botoșani”
COMUNICAT - Peste 200 de tineri licențiați în administrație, medicină, economie și științe tehnice au decis să activeze în PSD Botoșaniîn ultima lună
”Inimi pentru inimi” – campanie de servicii medicale gratuite demarată de umaniști alături de o clinică privată – FOTOGALERIE
Andrei Gerea, deputat PPU (social-liberal): Pentru că doamna ministru este ocupată de campania electorală, România se află în fața unui dezastru în sistemul de învățământ!
Vremea în DOROHOI
Senin
23.78 °C
Minim: 13.27 °C
Maxim: 27.76 °C
Cele mai citite
Valentin Ostafi este candidatul Alianţei 2020 USR PLUS pentru funcţia de primar al Dorohoiului
2951
Comandantul pompierilor dorohoieni a acordat primul ajutor victimelor unui accident rutier
1699
Femeie ucisă cu toporul de către concubin, la Carasa, comuna Corlăteni
1316
Tânăra din Dorohoi dată dispărută a fost găsită
1281
NOVA APASERV face apel la RAŢIONALIZAREA consumului de apă!
897
Comunicat Primăria Dorohoi - Continuă proasta gestionare a furnizării de apă de către NOVA APASERV Botoșani, în municipiul Dorohoi
874
Arma identificată în comuna Corlăteni, în urma unor percheziții
723
BMW de peste 83.000 de lei, căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la Botoşani
398
Taximetriştii din Dorohoi şi Botoşani şi trecerile la nivel cu calea ferată, în atenţia poliţiştilor. Au fost aplicate sancţiuni de peste 5800 de lei
361
Sponsor “dulce” pentru echipa de seniori a clubului ACS Juniorul Dorohoi
311
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
(P) ANUNŢ ANGAJARE – Domeniul construţii
ANUNŢ PRIMĂRIA DOROHOI – Licitaţie publică cu strigare pentru vânzarea unui teren
ANUNŢ - Firmă de construcţii din Dorohoi, angajăm inginer devizier
REVENIRE - Direcția Administrației Piețelor și Oborului: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Comunicat Primăria Dorohoi: Măsuri impuse în contextul răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 începând cu data de 1 august 2020
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord